Tetszem a főnökömnek, aki családos ember. Hogyan építsem le finoman?
Egy nagy nemzetközi cégnél dolgozom, elég alacsony beosztásban. (irodai munka) 30-as, dekoratív, de visszahúzódó, nem teperős nő vagyok. Már rég észrevettem, hogy tetszem a nagyfőnöknek, de nem tulajdonítottam neki jelentőséget, mivel nem lépte át azt a határt, ami már zavaró. Inkább csak bámult, meg nagyon kedves volt, és nagyon sokszor jött az osztályunkra. Közvetlen főnököm félig viccesen, félig bosszankodva meg is jegyezte, hogy csináltat rólam egy képet a górénak, hogy ne kelljen annyit idefáradnia.(A kollégák is észrevették, hogy néz rám)
Egyébként egy ötvenes, nős ffiról van szó. Bár most egyedül vagyok, semmiképpen nem kezdenék viszonyt. Úgy érzem, soha nem tettem azért, hogy felhívjam magamra a figyelmét. (Van a cégnél nálam fiatalabb, csinosabb, belevalóbb nő is, szóval, ha kalandot szeretne, nagyon nem kellene megerőltetnie magát.)
Ami miatt most írok, az az, hogy semmi előzmény nélkül előléptettek. A majdnemhogy adatrögzítőből az egyik -közvetlenül a nagyfőnök "alatt" dolgozó- főnök titkárnője leszek márciustól.
Nem szeretném elveszíteni az állásomat, de nem is szeretnék "megdolgozni" az előléptetésért. Nem szeretném, ha az eddig korrekt úriember átmenne zaklatóba.
Mit tegyek? Voltatok már ilyen helyzetben? Ha esetleg beindul a nagyfőnök, hogyan állítsam le finoman? Soha nem voltam még ilyen hülye helyzetben...
Hát szerintem ameddig egyértelműen nem kezd közeledni, addig nincs mitől tartanod. Végezd nyugodtan a munkádat.. Ne bátorítsd, ne küldj felé pozitív jeleket. Biztosan észre fogja venni, hogy a kötelező udvariasságon kívül nem mutatsz egyéb figyelmet irányába, és hátha leszáll rólad. Ha ajánlatot tenne, visszautasítod, nem bunkón, de határozottan. Ha fenyeget, hogy kirúgat az állásodból.. hát akkor már te is fenyegetőzhetsz pereskedéssel, valamint azzal, hogy közlöd a családjával a fejleményeket..
Szerintem ne félj, mert neki sokkal több vesztenivalója van, mint neked.
Köszi a válaszokat! Én is abban reménykedem, hogy nem tesz majd tisztességtelen ajánlatot. Lehet, hogy csak előre stresszelem magam...
Mondjuk az is elég rossz, amilyen pillantásokat kapok egyes kollégáktól az előléptetés miatt... Szerintem többen azt hiszik, hogy a szeretője lettem.
Szerintem is csak annyit tudsz tenni, hogy varsz es lehet, hogy nem is fog tisztessegtelenul kozeliteni feled. Ha megis, en biztos, hogy nem hagynam. Nagyon ertelmes, jozan gondolkodasu, tisztesseges embernek tunsz. Keves ilyen van. Ne veszitsd el ezeket a tulajdonsagaidat egy ilyen viszony miatt.
Az a baj, hogy mivel o a nagyfonok, azt csinal, amit akar. Ha kozelit feled, szepen megmondod, hogy nem lehet stb. Ha ezert kirug, akkor tudod, hogy mindent megtettel, amit lehetett, de meg nem is tartasz ott, hogy errol lenne szo. Lehet, hogy semmi gond nem lesz, ne aggodj. Gratulalok az eloreleptetesedhez! Lehet, hogy csak eszrevettek, hogy jol vegzed a munkadat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!