Tetszem a főnökömnek, aki családos ember. Hogyan építsem le finoman?
Egy nagy nemzetközi cégnél dolgozom, elég alacsony beosztásban. (irodai munka) 30-as, dekoratív, de visszahúzódó, nem teperős nő vagyok. Már rég észrevettem, hogy tetszem a nagyfőnöknek, de nem tulajdonítottam neki jelentőséget, mivel nem lépte át azt a határt, ami már zavaró. Inkább csak bámult, meg nagyon kedves volt, és nagyon sokszor jött az osztályunkra. Közvetlen főnököm félig viccesen, félig bosszankodva meg is jegyezte, hogy csináltat rólam egy képet a górénak, hogy ne kelljen annyit idefáradnia.(A kollégák is észrevették, hogy néz rám)
Egyébként egy ötvenes, nős ffiról van szó. Bár most egyedül vagyok, semmiképpen nem kezdenék viszonyt. Úgy érzem, soha nem tettem azért, hogy felhívjam magamra a figyelmét. (Van a cégnél nálam fiatalabb, csinosabb, belevalóbb nő is, szóval, ha kalandot szeretne, nagyon nem kellene megerőltetnie magát.)
Ami miatt most írok, az az, hogy semmi előzmény nélkül előléptettek. A majdnemhogy adatrögzítőből az egyik -közvetlenül a nagyfőnök "alatt" dolgozó- főnök titkárnője leszek márciustól.
Nem szeretném elveszíteni az állásomat, de nem is szeretnék "megdolgozni" az előléptetésért. Nem szeretném, ha az eddig korrekt úriember átmenne zaklatóba.
Mit tegyek? Voltatok már ilyen helyzetben? Ha esetleg beindul a nagyfőnök, hogyan állítsam le finoman? Soha nem voltam még ilyen hülye helyzetben...
Mit lehet leszedni egy meztelen titkárnőről?
A főnökét !
:D
Szerintem feleslegesen stresszeled magad. Ha akart volna, már bepróbálkozott volna. Szerintem úgy szokás, hogy előbb bepróbálkozik és akkor benyögi hogy feljebb is juthatsz ha kedves vagy hozzá. De ilyet nem tett, csak feljebb rakott. Utólag már hiába kér bármit, ezt ő is tudja. Legfeljebb reménykedik benne, hogy ezáltal esetleg többet lesz alkalma beszélni veled. De ha mindig felhozod a családját és kedves de távolságtartó maradsz vele, akkor nem fog kezdeményezni semmit, csak marad nála plátói rajongás :) Ez olyan aranyos :) De emiatt ne félj tőle, biztos hogy nem lesz se tolakodó se bunkó. Nem az a típus, mert akkor már kimutatta volna a foga fehérét. Az ilyen hapsik nem szoktak sokáig töketlenkedni. Úgyhogy nyugodt lehetsz.
32/N
Köszi! Én is ezzel próbálom nyugtatni magam. Csak féltem az állásomat, ami érthető. Voltam már munkanélküli...
Ő olyan csendes, úriember típusú, ebben reménykedek. Én is a csendesebb fajta vagyok, talán ezért figyelt fel rám.
Csak nagyon rossz, ma is kaptam egy kollégától beszólást, hogy mit kell tenni csak, hogy előrejuss. (Nem nekem mondta, csak hogy én is halljam.)
Eddig nem nagyon izgatott, ha jött a főnök "leskelődni" az osztályunkra. Most már kifejezetten kínos.
Én is arra biztatnálak, hogy egyrészt tégy úgy, mintha észre sem vennéd azt, hogy kitüntet a figyelmével. Jó ötlet, hogy ráterelni a beszélgetést a családjára, gyermekeire, sőt a felesége iránt érdeklődni (egészsége, munkája, stb.)
Másrészt: megdumálnám egy ismerős, korban hozzádillő, jó kiállású baráttal, hogy napközben kezdjen el telefonon hívogatni, beszélgessetek egymással úgy, mintha ő a kedvesed lenne, és te közben viselkedj is úgy. Fel fog neki tűnni, és elkezd gondolkodni. Ha szerencséd van, a főnököd visszahúzódik. Ha nem, akkor jöhet a következő: esetenként ez az ismerős beszalad hozzád az irodába, vagy csak lehívat a portára, pár percet beszéltek. Úgyis híre megy. A következő lépés attól függ, hogy a főnököd ezt hogyan reagálja le.
Köszi a válaszokat!
Szorgalmas és pontos vagyok a munkámban, de nem az a tipikus rátermett. Ha őszinte vagyok, azt kell mondanom, ambíciózusabb, talpraesettebb emberkék is vannak a cégnél, akik megkaphatták volna ezt az állást.
A közvetlen főnököm szerencsére nő lesz:)
Azért nem tudom a feleségére, családjára terelni a szót, mert nem szoktunk beszélgetni. Ne úgy képzeljétek, hogy közel hajol hozzám, beleszagol a hajamba, és búgó hangon olvadozik, hogy jajj, Mancika/Gizike, odáig vagyok magáért... Mert akkor jöhetnék a feleségével.
De nagyon sokat jön az osztályunkra, és bámul. Vagy az ebédlőbe akkor jön kajálni, amikor mi megyünk, és persze, jó közel ül le, felém fordulva. (ez eléggé feltűnik sokaknak. Jelenlegi közvetlen főnököm, elég vicces fazon, ebéd közben múltkor azt a Neoton számot énekelte félhangosan, amiben ez van: "hogyha lesben áll egy cápa, áldozatra várva, szinte felfal a szemével, ajajaj..." (valami ilyesmi) A többiek majd megpukkadtak a nevetéstől, én szégyenemben majd beleestem a paradicsomlevesbe, a főnök meg nézett a másik asztaltól kedvesen és értetlenül, hogy mire ez a jókedv. Eddig vicces volt minden, most viszont az előléptetés miatt többen lenézőek velem, mert azt hiszik tettem azért az állásért.
Vagy jön egy külföldi delegáció, akiket behoz hozzánk is. Nem úgy beszél az osztályról, hogy körbevezeti őket, hanem megáll velem szemben, néz, közben meg értekezik velük fél órát.
Szóval semmi olyan nem történt még, ami zaklatásnak minősülne, eddig lazán fogtam fel mindent, csak az előléptetés miatt ijedtem meg.
az előttem szólókkal egyet értek. maradj hűvös, ne mosolyogj rá, ha bámul fordulj el. és nagyon jó ötlet h szerezz egy kamu udvarlót
majd írd meg mi lett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!