Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hr-sek, fejvadászok, főnökök....

Hr-sek, fejvadászok, főnökök. Mit ronthatok el?

Figyelt kérdés

Leírom ide,hogy mi hogy szokott zajlani ha bemegyek egy állásinterjúra,mert már elegem van,hogy a sokadikra megyek és kb. itt meg is áll a dolog.Szeretném ha tudnám hol rontom el.

Tehát törekszem olyan helyre beadni a cv-t ahol nem kérik a gyakorlati időt 2-3 évben.Tudni kell rólam,hogy 33 éves vagyok,nő és eddig és most is még ápolási díjon vagyok a gyerekemmel,de próbálnék elhelyezkedni,mert már tudja kezelni a betegségét(asthma).Elvégeztem a pszü képesítést és dolgoztam vendéglátásban és egy kicsit családi vállalkozásban ügyintézőként.

Nos bemegyek,mosolyogva köszönök,én nyújtom a kezem előbb,főleg férfinál.Aztán vagy elkezdik mondani,hogy mit kell majd csinálni,munkaidő stb vagy azzal indítanak,hogy miért pont ez,meséljek magamról stb stb.Ekkor elmondom ki vagyok mi vagyok,szólok az ápolási díjról és persze,hogy nem okozna gondot a 8 órás munka.A miért pont ezt az állást választottam-ra,sokat nem tudok mondani csak sablonos dolgokat,mert mit mondjak pl adminisztrációra?jól tudom tologatni a papírt vagy ismerem a naptárat?Mikor elmondják az ő feltételeiket,na a közben érzem magam idétlenül.Úgy ülhetek mint aki karót nyelt,irdatlan érdeklődést mutatva,hatalmas bólogatással és közben mint nagyanyám a combomon símogatom a retikülöm:)))teszem mind ezt lányos zavaromban.

Aztán kibököm azt a pár választ,hogy színes,változatos munkának gondolom az adminisztráció/titkárnői munkát és eddig itt+itt dolgoztam egy kicsit+a 4óra és ennyi az egész.

Alapvetően eddig 1 helyen sikerült felszabadultan,nyugodtan zavarmentesen beszélnem dolgokról,ezért gondolom,hogy velem lehet a baj.

Mit ronthatok el ha egyébként csinosnak,koromtól fiatalabb kinézetű nőnek mondanak.Nagyon becsületes és pontos típus vagyok,sok vackot láttam már sajnos az életben,tehát nem vagyok elveszett sem.

Dolgozni szeretnék és valóban vonz a titkárnői poszt,de magam sem tudom miért,talán azért,mert évek óta itthon is én látom el ezt a szerepet.Ha meg az a gond hogy 33-34 évesen nem dolgoztam még 10 évet sem akkor ezt fel kellene tüntetni a leírásokban.

Bocsi hogy hosszú lett és várom az építő jellegű kritikákat:))))köszönöm

2012. szept. 13. 22:23
 1/9 anonim ***** válasza:
90%

Semmit nem kell elrontanod.

33 éves nő beteg gyerekkel, 0 munkatapasztalattal.

Nem is kell tovább "rontani" az esélyeidet mással az interjún, ez a 2 dolog bőven elég ahhoz, hogy a 243. helyre essél vissza az egyedülálló 3-4-5 év munkatapasztalattal rendelkező férfiak illetve szingli huszonéves gyerek és tervezett család nélküli nők után...

2012. szept. 13. 23:54
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Azért azt leszámítva, hogy szereted tologatni a papírokat, meg ismered a naptárat, el lehetne mondani még néhány szót, hogy a pénzen kívül mért pont oda adtad be a jelentkezést... elvégre, ilyen alapon jelentkezhetnél juhásznak is, mert szereted az állatokat, vagy katonának, mert tetszik az egyenruha, vagy mondjuk sugárbiológusnak, mert kint voltál a majálison, mikor felrobbant Csernobil :P

Ha nem tudsz semmit kitalálni, ami miatt az adott munka motiválna téged, az az első válaszoló paraméterein túl még egy dolgot elmond rólad: nulla kreativitás. Ez se jó pont.

2012. szept. 14. 00:32
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Kissé pontosítva (vagy érthetővé téve) a fent elmondottakat:

ezek mind kapcsolatban állhatnak az adott területtel, de ARRÓL semmit nem mondanak, hogy akár a te, akár a cég érdekeit mivel vinné előbbre a te jelentkezésed.

A fenti példáknál maradva.

Egy juhásznál jó, ha te szereted úgy általában az állatokat, de ebből még nem következik az, hogy pont a juhokat, és hogy te képes lennél 7 napon át kint lenni velük a szérűben.

Egy katonánál nem hátrány, ha nem irtózik az egyenruhától, de ez önmagában még édeskevés, ebből nem következik, hogy élethivatásának tekintené a haza védelmét, az önfeláldozást, a felettesek tiszteletét és a parancsok feltétel nélküli teljesítését, stb, amit ez a HIVATÁS megkövetel.

Egy sugárbiológusnál meg... heh, hát ez csak egy extrém példa volt, az ilyenhez speciális végzettség kell, azt meg talán csak meg tudja indokolni valaki, hogy mért pont ezt kezdte tanulni, meg mi volt ezzel a célja, ha már egyszer oda került.

A lényeg az, hogy ne az tűnjön ki a válaszaidból, hogy "hát ha megfizetnek, biztos tudnám csinálni akár ezt is", hanem hogy elhitesd velük, hogy neked tényleg vannak céljaid ezzel a szakmával, mittudom én, ha egy ügyvédi irodában akarsz adminisztrátor lenni, akkor azt, hogy "marhára érdekel a jog, később én is el akarom végezni, és úgy gondolom, hogy az itt szerzett tapasztalat hasznos lehetne ebben".

Csak az a baj, hogy az ilyeneknek azért magától kéne jönnie, különben tényleg a nulla kreativitás esete áll fenn, és ez majd ha máshol nem, a munka közben kiderül.

2012. szept. 14. 00:54
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Az elsőnek:ha már így áll a dolog akkor ne sírjanak a huszonévesek,hogy az öregek elveszik a munkát ill. hogy ha nincs gyereke azért nem veszik fel,mert egyszer csak akar....Annyival lettem okosabb,hogy van a támop-nak olyan csoportja ahová épp passzolnék és támogatott lehetnék.Ugyanis még az sem hatott meg senkit,hogy 4 órába is elég ha bejelent(de a 8-at végig dolgoznám)hanem a munkaügyisek által ajánlott,támogatható kell nekik.

2012. szept. 14. 07:13
 5/9 A kérdező kommentje:
a másodiknak:Természetesen igazad van,de valóban az én kreativitásom hiánya az,hogy erről beszélni nem tudok.Kissé idétlenül hangzana,hogy elmondom mennyire tudom rendszerezni a mappákat(most írtam valamit).Ha a szakmámról kérdeznének ott tudnék mit mondani....
2012. szept. 14. 07:15
 6/9 anonim ***** válasza:
77%

Nyugi, a titkárnői pozícióra 1000 jelentkező szokott lenni, kisgyerekest, szülés előtt állót, továbbá 35 feletti nőt (akkor se ha 25nek néz ki) nem vesznek fel.

Akkor se ha több diplomás, több nyelven beszél felsőfokon, vállalja a sok túlórát (messze nem 8 órás már a titkárnői állás, inkább 10-12) Sok a jelentkező, válogathatnak. Támogatással vigyázz, mert 1 évig jár, addig fognak alkalmazni, utána ugyanúgy utcára kerülsz.

2012. szept. 14. 09:07
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: én alkalmanként keresek pakolós munkára embereket könyvesboltba.

Szinte bárki képes lenne alapszinten elvégezni az állást aki jelentkezik, felvételnél inkább azokat keresem, akik meg tudják magyarázni nekem, hogy a munkaidő (reggel és este kell dolgozni, kb 10-19-ig nem) nekik pont ideális, mert pl nyelvet tudnak tanulni (persze jó sokáig, nehogy azt higgyem, hogy pár hónap után el akarnak menni) illetve el tudnak járni konditerembe vagy otthon van mit tenniük.

Ezt vezesd le a leendő munkáidra. Neked miért lenne plusz motiváció, hogy ott dolgozhass? Nyilván nem azért, mert élvezed az aktatologatást, és nem is azért, mert jól tudsz aktát tologatni - ha nincs rá érved, akkor bizony előnyben van az, akinek van (pár válasszal előző nagyon jól elmagyarázta pl a jogi asszisztensnél).

2012. szept. 14. 09:46
 8/9 A kérdező kommentje:

Van egy ismerősöm aki a támop-al foglalkozik és mikor még volt a családban vállalkozó megkérdeztem tőle,hogy mi van akkor ha rendszerint támogatási idő után lecserélik a munkavállalót?erre kaptam azt a választ,hogy igen van ilyen,de ők ezt figyelemmel követik és vannak szankcióik.Amúgy meg 1 év alatt elég jól meg lehet mutatni,hogy mit tud az ember,hogy ne akarják kirakni.

Egyébként meg valóban az első válaszom az lenne a miértekre,hogy pénzért,hisz abból élek én is.....de tudom,hogy ezt nem szeretik.Mellesleg nagyon kevés olyan embert látok aki imádná a munkáját,szinte mind bele van fásulva...ezek hogy kerültek be vagy hogy váltanának?!no mind1 ez az ő gondjuk....Azért köszönöm a tippeket,tanácsokat,jöhet még:))))

2012. szept. 14. 11:40
 9/9 anonim ***** válasza:
87%

Kedves Kérdező!

2 kisgyerekes, 34 éves nő vagyok, dolgoztam én is vendéglátásban, volt egy kis családi vállalkozásunk is, gyes alatt, mellett azt csináltam.

Szóval ütős önéletrajzom nekem sincs.

Kisvárosban élünk, ahol normális munkát ismeretség nélkül szinte képtelenség kapni.Befolyásos ismerőseim pedig nincsenek...mégis alig több mint egy hónap alatt lett egy nagyon jó állásom, reményen felüli.

Hogy sikerült?Úgy, hogy el kell magad adni, meg kell győzni az interjúztatót, hogy veled járnának a legjobban.

Nekem a kicsi fiam még csak 2 éves, ezen sokat lovagoltak az interjún, de sikerült minden kétséget eloszlatnom az interjúztatómban és engem választottak:)

Legyél nagyon motivált, nézz utána a cégnek, vállalkozásnak, hogy mi a fő profilja, milyen a cégkultúra, tudsz-e azonosulni vele.

Azt kell lássák, hogy Neked csakis ez a munka kell és ezért áldozatokat is hajlandó vagy hozni.

2012. szept. 15. 08:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!