Kezdő álláskeresőként érdemes kiakadnom azon, hogy tucatszám küldöm ki az életrajzokat kísérőlevéllel a hirdetésekre, és még visszajelzés se érkezik? Annyi se hogy "megkaptuk, köszönjük, majd értesítjük? "
Kezdő álláskereső: ez nem azt jelenti, hogy pályakezdő vagyok, 10 éve dolgozom, de állást életemben először keresek. A mostani helyemre ismeretség nyomán kerültem be.
Nem csak úgy vaktában küldöm az életrajzom: mind hirdetésre, konkrét pozíció megjelölésével. Eléggé furcsának tartom, hogy a cég felad egy hirdetést, kap egy professzionális életrajzot, kísérőlevéllel és annyira se veszi a fáradtságot, hogy 5 mp alatt küldjön egy mailt: „kösz nem”.
Vagy nem érdemes ezen kiakadnom, ez ilyen világ?
A fiatalok (ha szerencséjük van) még a szüleikkel élnek (mint a fejlődő országokban ld. 20an élnek egy fedél alatt), nekik könnyebb a dolguk. Igaz, nyilván a szüleik nem nézik nagyon jó szemmel ezt a helyzetet, de hát nincs mit tenni.
A többieknél nem tudom, mi az ábra... tény, hogy az ember túlélőképessége hihetetlenül nagy, még akkor is, ha elpuhult, városi egyénekről van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!