Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Biológusként mik az esélyeim...

Biológusként mik az esélyeim az álláspiacon?

Figyelt kérdés

kacérkodok a gondolattal, hogy annak tanuljak.

a gyógyszerész lenne a másik, de a kémiával nagyon nem vagyok jó barátságban, ezért az sztem ugrik...:/

műszaki területen tanultam eddig, de rájöttem nem ez ami engem érdekel.

2012. aug. 30. 19:20
1 2
 11/12 anonim válasza:

Nem tudom mennyire aktuális még, de én végzős biokém szakos vagyok és már az alap bsc-ben nagyon sok kémia van, az a buktató tárgy... Fincsi 60 tételes vizsgákkal, ahol egy tétel, nem egy oldalt jelent... Aztán tulajdonképpen az msc-n, ha csak nem etológiára jelentkezik vki, akkor még mindig rengeteg kémia, főleg biokémia van...

Meg kell jegyeznem, hogy én nagyon szeretem a szakot, de az egész egy idegjáték. Ha vkinek nincsenek kötélidegei, akkor előbb-utóbb feladja... Sajnos az oktatás pedig egyre inkább az elméleti oktatás felé megy, mintsem a gyakorlati felé... Oké, hogy vki szereti a latint, csak amikor 2000 latin nevet kell a fejedbe szuszakolni állat és növényrendszertanból, akkor nem ezt érzi az ember...

No meg meg kell fontolni, hogy nálunk még megmaradt a szigorlat... 89 tétel állattan, és ebben szervezettan a fele és kb 50 növénytan... Szerencsére már nem egy félévben kell teljesíteni a kettőt... Nekünk még úgy kellett.

Úgyh, ha vki jó az alaptantárgyakból, mint biosz, kémia, matek, érdekli ez a szak, kötélidegei vannak és bírja az llandó éjszakázásokat, akkor bátran jelentkezzen. De ne az alacsony ponthatár legyen a mérvadó, mert az eléggé szemfényvesztés... 320-an kezdtünk még bsc-n, 100-an fejeztük be, és csak 80-an folytatták msc-n..

Ebből a 100-ból, mindössze 6 ember fejezte be 3 év alatt, a többiek 4 év alatt, vagy még több... Állásterén pedig, imádkozni kell a mázliért... vagy jó kapcsolatnak kell lennie...

2013. jún. 26. 21:17
 12/12 anonim ***** válasza:
Hát azt tudjuk, hogy nem könnyű elvégezni, ennek ellenére nem keresett diploma. Még ha be is kerülnék mondjuk egy laborba, ott is vicces a fizetés...
2013. jún. 26. 21:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!