Doktori képesítés kell ahhoz hogy valaki biológusként kutathasson?
Figyelt kérdés
Még egy kérdés: Melyik szakirányal hol lehet elhelyezkedni? milyen kutatásban?2012. aug. 25. 19:46
1/5 anonim válasza:
Igen, de ezt hányszor kérdezed még meg? És hogy mivel hol lehet elhelyezkedni, nézd meg pl. a felvi.hu-n vagy írd be a google-ben. Már bocs, de így az 1. félévet sem fogod tudni elvégezni, hogyha ennyit nem tudsz kikeresni
2/5 A kérdező kommentje:
Most kérdeztem meg először.
2012. aug. 25. 22:06
3/5 anonim válasza:
Nem, nem kell hozzá doktori képesítés. Bocs srácok, de ez az igazság. A tapasztalat mondatja ezt velem, nem légből kapott információ.
4/5 anonim válasza:
Biológusként a doktori képesítést kutatás közben fogod megszerezni, úgy hívják, hogy PhD. Amikor végzel a biológus szakon az egyetemen, akkor még nem vagy doktor, ekkor elmész PhD-hallgatónak egy kutatólaborba és 3 év alatt (jó esetben, mert van, akinél ezt is nyúlik, mint a rétestészta) tudományos cikkek írását követően megszerzed a doktori fokozatot. Egyébként nem muszáj biológusként végezni, biológia tanári diplomával is lehet kutatni (több ilyen ismerősöm van, persze ők nem tanítottak soha középsuliban, hanem végzés után ott maradtak az egyetemen valamelyik tanszéken). A biológus szakirányokról nem sokat tudok, de annyi biztos, hogy én külföldön is dolgoztam kutatólaborban, ott meg aztán mindenféle diploma előfordult a kollégák között (nekem orvosi diplomám van): pl. vegyész, biosztanár, biokémikus, biomérnök, állatorvos stb., és ugyanazt a munkát csinálták, amit én (orvosi jellegű kutatás)... Tehát gondolom, az édesmindegy lett volna, hogy anno milyen szakirányuk volt, az egyetlen lényeg az volt, hogy az élettudományok valamely ágából diplomáztak... :)
5/5 anonim válasza:
Előző vagyok, még egy kiegészítés, hogy a Bsc nem elég a PhD-hoz, ahhoz Msc kell. S az Msc után, majd kutatómunka közben jön a doktori fokozat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!