Pályakezdőként hogy érdemes munkát keresni?
Én két évig ingyen gyakorlatoztam egy helyen a suli mellett, aztán most egy ismerős beajánlott valahova. Nem mondom, hogy jó a rendszer, de tényleg néha ingyen munkát is be kell vállalni, mert referencia, tapasztalat nélkül már nem nagyon vesznek fel sehová. Ismeretségen múlik leginkább a dolog egyébként, amiatt kell elsősorban ingyen melózni...:/
21/N
Nehéz ügy, ugyanebben a cipőben járok én is, bár én próbálkozom külföldön is, ugyanennyi eredménnyel. :(
Ne csak a profession.hu oldalt nézd, van egy csomó más is. Expressz, a megyei munkaügyi honlapja, apród, helyi újság...
Talán próbáld kiszínezni az életrajzot hasracsapott igénymunkával. Pl. ha bolti eladói munkát szeretnél megpályázni, írd be nyugodtan, hogy nyári munkában dolgoztál itt és ott, ha nem igaz azzal se törődj. Motivációs levelet mellékelsz? Abban bővebben tudsz írni a tanulmányaidról, a képességeidről, a terveidről, talán meg tudod fogni őket vele.
Sajnos én is látom és tudom, hogy fontos a tapasztalat az életrajzban, ahogy a végzettség is meg a nyelvtudás is illetve a minél közelebbi lakhely, a jó megjelenés és egyéb készségek, de minden együtt nem megy, szerintem. Nem lehetsz fiatal és egyben tapasztalt, megfelelő végzettségű és tudású álláskereső. (diplomás állásokra gondolok)
Ne add fel, kamuzz egy kicsit. Ha nem hagyod üresen a munkahelyi tapasztalatok rubrikát, már egy rostán át is jutottál, tehát nőnek az esélyeid.
"Expressz, a megyei munkaügyi honlapja"
Úgye ez csak vicc akart lenni? :)
Nem az a gond, h pályakezdő vagy, hanem az, h kamu állásokkal van tele a net (vagy csak személyi adatokat gyűjtögetnek, vagy már rég megvan rá az ember, csak meg kell hirdetni). Ezért nem válaszolnak. A másik ok, h egy állásra 500-3000 pályázat érkezik.Ebből behívnak max. 5öt, felvesznek egyet. (Már ha nem kamu ugye)
Nekem 15 év tapasztalatom van, csomó diploma, nyelv, referenciák-nekem se válaszolnak.
Amúgy jól csinálod: álláskereső portálok, ismerősök, házalás, újságok...Mást még nem találtak fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!