Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Pályakezdőként hogy érdemes...

Pályakezdőként hogy érdemes munkát keresni?

Figyelt kérdés
1 éve keresek munkát, de alig jeleznek vissza. Elsősorban pl a profession oldalon jelentkezem, de ha látom kiírva egy boltban hogy "eladót felveszünk" beadom a papírom, vagy néhány ismerősnek is odaadtam, házaltam is cégekhez személyesen/telefonon/emailen keresztül. De vagy semmit sem válaszolnak, vagy azt hogy nincs munka, vagy hogy "nem látjuk hogy hol volt az előző munkahelye" ami ugye nincs. Hogy érdemes? 23 éves vagyok.
2012. aug. 21. 11:35
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Kereskedelmi végzettségem van. Jelentkeztem telemarketingre is, de ott meg csak jutalékot akartak adni, az meg nem az igazi...Ráadásul a kishúgomat én nevelem (a szüleim meghaltak) ő 12 éves, tudom már nem olyan kicsi, de sokszor el kell látni, miatta 12 órás munkát nem vállalhatok (olyan is lett volna, meg olyan hogy éjszakázós) + 2 óra utazás is sok lenne....Sok dologból tevődik össze nálam a helyzet, és nagyon el vagyok már szomorodva.
2012. aug. 21. 11:39
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Én két évig ingyen gyakorlatoztam egy helyen a suli mellett, aztán most egy ismerős beajánlott valahova. Nem mondom, hogy jó a rendszer, de tényleg néha ingyen munkát is be kell vállalni, mert referencia, tapasztalat nélkül már nem nagyon vesznek fel sehová. Ismeretségen múlik leginkább a dolog egyébként, amiatt kell elsősorban ingyen melózni...:/

21/N

2012. aug. 21. 11:40
 3/15 anonim válasza:
100%
Én friss pedagógus diplomával nem kaptam munkát sehol. Fél év után már hajmosónak is jelentkeztem, de még oda sem kellettem. Aztán egy mekiben kötöttem ki. Egy évig voltam ott, közben folyamatosan kerestem munkát. 1 év után sikerült, de legalább addig sem haltam éhen. Szóval lejjebb kell adni az igényekből, ha máshogy nem megy.
2012. aug. 21. 11:42
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Nehéz ügy, ugyanebben a cipőben járok én is, bár én próbálkozom külföldön is, ugyanennyi eredménnyel. :(

Ne csak a profession.hu oldalt nézd, van egy csomó más is. Expressz, a megyei munkaügyi honlapja, apród, helyi újság...

Talán próbáld kiszínezni az életrajzot hasracsapott igénymunkával. Pl. ha bolti eladói munkát szeretnél megpályázni, írd be nyugodtan, hogy nyári munkában dolgoztál itt és ott, ha nem igaz azzal se törődj. Motivációs levelet mellékelsz? Abban bővebben tudsz írni a tanulmányaidról, a képességeidről, a terveidről, talán meg tudod fogni őket vele.

Sajnos én is látom és tudom, hogy fontos a tapasztalat az életrajzban, ahogy a végzettség is meg a nyelvtudás is illetve a minél közelebbi lakhely, a jó megjelenés és egyéb készségek, de minden együtt nem megy, szerintem. Nem lehetsz fiatal és egyben tapasztalt, megfelelő végzettségű és tudású álláskereső. (diplomás állásokra gondolok)

Ne add fel, kamuzz egy kicsit. Ha nem hagyod üresen a munkahelyi tapasztalatok rubrikát, már egy rostán át is jutottál, tehát nőnek az esélyeid.

2012. aug. 21. 11:51
 5/15 anonim válasza:
100%
Ugyanebben a cipőben járok 2 éve. A szakmai tapasztalat hiánya a legnagyobb gond manapság. Rengeteg hely van ahonnan nem kaptam/kapok még egy elutasító választ sem. Én úgy tapasztaltam, hogy ha közvetlenül a munkáltatóval veszi fel az ember a kapcsolatot, leginkább telefonon, akkor hatékonyabb a módszer. Gyorsabb, minden szempontból. Ne mindenhová ugyanazt az önéletrajzot küldd vagy add be, alakítsd a kiszemelt állásnak megfelelően. Azt hangsúlyozd benne ami téged alkalmasabbá tesz másoknál a munkára. Fejvadász cégeknél sokkal kevesebb az esély, hogy egyáltalán válaszolnak. A helyi munkaügyi központban érdeklődj állás után vagy a hivatalos honlapon és helyi lapokban. Esetleg környező településeken is próbálkozhatsz, legtöbb esetben a munkáltató az útiköltség 86%-át köteles megtéríteni. Ahová lehet személyesen jelentkezz.
2012. aug. 21. 14:07
 6/15 anonim ***** válasza:
2012. aug. 21. 15:21
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

"Expressz, a megyei munkaügyi honlapja"

Úgye ez csak vicc akart lenni? :)

2012. aug. 21. 15:23
 8/15 anonim ***** válasza:
Utolsó: nem látod, hogy ez egy felsorolás??
2012. aug. 21. 18:06
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Igen, minden állásra más önéletrajzot adj be, amit éppen kérnek, domborítsd ki, írj be nyári állásokat, ha rákérdeznek, nem voltál bejelentve. Komolyan nekem egy fejvadász mondta, hogy színezzen ki az ön életrajzomat, mert különben sehova nem vesznek fel. Pedig én már dolgoztam, de sajnos olyan munkát, amilyen még egy az országban nincs, és most már mindenhol elvárják, hogy pontosan ugyanolyan munkában legyen tapasztalatod, mert senki nem akar betanítani. Ugye nincs 2 egyforma munka? Akkor hazudni kell, ők is hazudnak, karrierépítés, versenyképes fizetés, bla-bla-bla. A nagy fenét, minimálbérét szakadj meg.
2012. aug. 21. 20:08
 10/15 anonim ***** válasza:

Nem az a gond, h pályakezdő vagy, hanem az, h kamu állásokkal van tele a net (vagy csak személyi adatokat gyűjtögetnek, vagy már rég megvan rá az ember, csak meg kell hirdetni). Ezért nem válaszolnak. A másik ok, h egy állásra 500-3000 pályázat érkezik.Ebből behívnak max. 5öt, felvesznek egyet. (Már ha nem kamu ugye)

Nekem 15 év tapasztalatom van, csomó diploma, nyelv, referenciák-nekem se válaszolnak.

Amúgy jól csinálod: álláskereső portálok, ismerősök, házalás, újságok...Mást még nem találtak fel.

2012. aug. 22. 08:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!