Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Állásinterjún ha évek óta...

Állásinterjún ha évek óta nincs munkátok, mit mondotok, mit csináltatok mikor nem volt munkátok?

Figyelt kérdés

Nincs állásom 3 éve és állásinterjún mindig azt kérdezik, mit csinálok azóta. Diplomás vagyok.

Tanfolyamot nem tudok elvégezni, mert több százezerbe kerülne, azaz képezni nem tudom magam. A házimunkát elvégzem azaz főzökm mosok,vasalok,takarítok,padlót súrolom, ablakot pucolom stb.,és járom a munkaügyi központot, de minek. Továbbá adom be a pályázataimat.

2012. aug. 7. 18:40
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Persze, ez igaz, elméletileg. De a magántanároknak is mindig úgy van diákja, hogy a tanítványai útján terjed a híre. Tehát kezdőként szinte lehetetlen.

Én is akartam volna tanítani, éltem évekig Angliában, de hiába hirdettem. Csak egy csomó pénzem elment a hirdetésekre, egy darab tanítványom sem lett. Sok már manapság a nyelvtanár, és akit nem ismernek, ahhoz nem mennek. Persze ez biztos függ attól is, hogy hol laksz. Én falun lakom, itt nem nagyon van rá igény. Pedig még úgy is hirdettem, hogy a közeli nagyvárosban házhoz megyek én.

2012. aug. 8. 20:16
 12/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat, de nem kell hazudnom állásinterjún, mert tényleg voltak magántanítványaim, korrepetáltam a kicsiket, felkészítettem a középiskolásokat nyelvvizsgákra, ezt mondtam is, de EZ NEM ELÉG az igazgatóknak. Pedig a szakmámat gyakoroltam. Ha takarítónak mentem volna el feketén, az jobban hangzana?

Egy tanár csak tanítással tudja fejleszteni magát, ha elmegy takarítani, azzal nem képzi magát.

Egyébként ti mennyit adnátok egy 60 perces óráért? Érettségi vagy nyelvvizsga felkészítésre gondolok, amihez én adom a teszteket, a cd-t, a mintaleveleket, olvasmányokat, nyelvtani teszteket, feladatlapokat stb.

Itt, vidéken sokallják az 1100 ft-ot 60 percért. :-(

2012. aug. 8. 20:39
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Itt Pesten 1000-1500Ft egy óra.
2012. aug. 8. 21:05
 14/23 A kérdező kommentje:
viszont hallottam hogy egyesek 2000-2500 ft-ot is elkérnek 45 percért itt vidéken
2012. aug. 8. 21:17
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

a magánóra is tapasztalat írd be egy önéletrajzba mehet bele

pld 2009-2012: magánórák angol nyelvből alap és középszinten

ebből már elindul interjún egy beszélgetés, és elmondhatod hogy ez a 3 év alatt közvetlenül láttad az h hogy készülnek a nehezebben és a könnyebben tanulók, hogy mit tapasztaltál ez a 3 év alatt, és ezáltal te akár előnyben is lehetsz ha okosan csinálod hiszen te KÖZVETLENÜL csak 1 diákot tanítottál egyszerre, ezért jó tanári tapasztalatod van, a nyelvismereted pedig jó, kb mond ez

2012. aug. 9. 23:36
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha egy iskolába nyelvtanárt keresnek, és végre találnak valakit, akinek ehhez diplomája van (a nyelvszakosok többsége a cégeknél vagy magán nyelviskolákban landol), az égvilágon semmi más nem érdekli őket, felőlük akár a Holdon is tölthetted az életed addigi részét. Ha nem feleltél meg, annak egyetlen oka lehet csak: a közoktatásban a megüresedett állásokat kötelesek meghirdetni akkor is, ha valójában ismeretségi körben azonnal találtak rá valakit. Szerintem te ilyesmikbe futhattál bele, eleve esélyed sem volt. Én is nyelvtanár vagyok, vidéken élek, és minden nyáron legalább két iskola megkeres, hogy nem vállalnék-e náluk szeptembertől tanítást. Eddig egyszer csábultam el, szerencsére csak néhány hónapig kellett egy gyesen lévő kollégát helyettesíteni, így hamar szabadultam. Soha többé!!! A nyelviskola, magántanítás teljesen más, oda szabad elhatározásukból járnak az emberek, nem akaratuk ellenére kell tanítani őket.
2012. aug. 9. 23:45
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Ez utóbbinak igaza lehet, mármint abban, hogy középiskolában tanítani nem egy leányálom. Csak hát persze az a biztos megélhetés.
2012. aug. 10. 10:37
 18/23 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a legutóbbi 3 hozzászólást, mentek a zöld kezek:-))

Kedves 15. hozzászóló! Nagyon köszönöm a tanácsod, hiszen valóban beleírhattam volna magába az életrajzba, nemcsak a kísérőlevélbe a korrepetálást, amit felsőfokon is vállaltam, sőt szakmai angolt is.

Kedves kolléga, azaz 16. hozzászóló! De jó hogy Téged keresnek meg az iskolák !!!! (Vajon hol lakhatsz, melyik városban ?? Priviben megírhatod, ha akarod :-) )

Igazad van, a nyelviskolában meg otthon tényleg más tanítani, csak az nem biztos megélhetés, mert a szülők pont itt, mármint a magántanításon spórolnak, nem a cigin, meg a tanulók márkás ruháin, telóján, stb.

Egyébként nem sok köszönet van benne, ha olyan magántanítványt fogsz ki, ahol csupán az anyuka akarja a korrepetálást, nyelvvizsgát, de az elkényeztetett leányzó nem, és mindenféle kifogást talál, csak hogy ne kelljen jönni. Illetve középfokú nyelvvizsga felkészítést akarnak 1 hónap alatt egy hármas-négyes tanulóból 4 alkalom után. Ilyen is volt. Tehát nagyon nem könnyű a magántanítás és nem biztos a megélhetés.

Így igazad van Neked is, kedves 17. hozzászóló :-)

2012. aug. 10. 20:50
 19/23 anonim ***** válasza:
Hát, igen, ha nyelvtanulásról van szó, akkor sokaknak fogalma sincs, hogy mit is jelent ez. Volt nekem is olyan, hogy felhívott, hogy a 0-ról szeretne egy középfokú nyelvvizsgát, mennyi idő? Mondtam, hogyha minden nap foglalkozik vele, akkor 1 év (még keveset is mondtam ugye?). Nem akartam nagyon elriasztani. Erre felháborodva letette a telefont, hogy erre neki sem pénze, se ideje. Hát, akkor hívjon fel valakit, aki azt mondja, hogy 2 hónap, aztán majd meglátja.
2012. aug. 11. 16:54
 20/23 A kérdező kommentje:

Teljesen egyetértek veled utolsó hozzászóló.

Mert a szülők sem, nemhogy a tanítvány értené hogy mennyi minden kell egy nyelvvizsgához, és hogy mindennap kell az adott nyelvvel foglalkozni.

Amúgy nagyon kíváncsi lennék, hogy egyes nyelvtanárok hogyan készítenek fel 1 hónap alatt nyelvvizsgára.

2012. aug. 11. 18:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!