Hivatalosan mennyi szabadnapot kell adni egy héten a munkavállalónak? Ez munkafüggőség?
Nekem van egy srác ismerősöm, aki 8 órában van bejelentve H-P, de nem teljesen fix a munkaideje és van mikor előbb behívják, és van mikor éjjel megy csak haza, mert akkor végez. Médiában dolgozik.
Minden második hétvégéje szabad csak. Ennyi. Azon kívül dolgozik. Ez normális?! Mert eléggé felhúztam rajta magam.. és vannak kollégái, azok meg vígan kivesznek szabadnapot, elmennek nyaralgatni, családjukkal vannak. Az ismerősöm meg nem képes kivenni szabadnapot, csak fél évente esetleg 1 napot.. Közel is lakik a munkahelyhez. Nagyon kihasználják, úgy érzem :S De őt nem is zavarja... vagy észre se veszi... Már elmondtam neki a véleményemet, drasztikusan is, de csak hümmög valamit.. 1 hét szabadságra is azt mondta, hogy "jajj azt előre meg kell beszélni sok emberrel.." Érdekes módon egyszer 2 kollégája ment el szabadságra úgy, hogy be se jelentették nekik előre.. Annyira felidegesít ez és elszomorít, hogy ilyen szolgalelkű hülye. Mit tudnék vele csinálni? Hogy hassak rá? Lehet, hogy fél, ha nemet mondana valamire kirúgják? Pedig nem hiszem.. túlságosan is jó munkaerő ott.
Egyébként a hivatalos az az, hogy heti 40 óra munkaidő. Túlórára behívható éves szintem maximum (erre most nem emlékszem, de talán összesen 200 óra erejéig)
a többi az szabad. és persze a szabadság is jár neki. ami ugye kortól függő.
Igen ám, csak a bibi az, hogy van egy barátnője 130 km-rel arrébb.. A szülei is, a régi barátai is 70 km-re vannak..
nagyon szereti a barátnőjét, ez tuti biztos, csak valahogy nagyon bele van őrülve a munkájába...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!