A jelenlegi munkahelyemen nincs lehetőségem csak max. Délután 4-ig dolgozni, és a gyerekem miatt nem tudok tovább maradni, mert csak én tudok érte menni a bölcsibe. Kötelezhetnek -e a felmondási idő ledolgozására ilyen esetben is?
Szerintem inkább becsüld meg a munkádat,a munkáltatót nem érdekli az ügyesbajos dolgaid,old meg valahogy.Testvéred,anyukád,apukád,akárki,annyi lehetőség van.
Erre gondolj abból nem lesz kenyér az asztalon mert állandóan a gyerek körül forog az életed,ezt sajnos fogadd el.Vagy keres másik melót,de addig ne mondj fel,pénzből éltek ti is.
24Ffi
Akkor keres új munkát,mert élni kell valamiből nektek is.
Külföld esetleg?Ott sok melóhelyen gyerek felügyelet is van,és maximum 32-35 órát dolgoznak egy héten(nem vicc).Jah és kb. 3-szor annyit keresnél minimum mint itt.Szerintem gondoljátok át,a férjed is,gondolj csak bele.És nem drága annyira az élet kint ez akkora kamu,hogy hihetetlen sőt a néhány kaja olcsóbb is mint itt.Max alakás bérlés,de kivesztek egy szobát és az se drága akkor.
És ha párod felvesz egy részmunkaidős alkalmazottat, nem jönnétek jobban ki anyagilag? Persze ha az ő bérköltségei nem haladnák meg a te fizudat. Akár határozott időre, amíg te nem találsz egy jobb munkát.
Így a párod legalább délután ráérne. Még mindig jobb, mint állás nélkül maradni.
Megpróbálhatsz közös megegyezéssel eljönni, de ehhez a munkáltatónak is hozzá kellene járulnia. Ha jófej, vagy neki is érdeke hogy "szabaduljon tőled", akkor megteszi, de semmi nem kötelezi erre.
Más esetben, ha határozatlan a szerződésed, csak rendes felmondással tudsz eljönni.
14 vagyok.
Utolsó: én sem akarok bántó lenni, de építhetsz akármekkora karriert, annak a gyerek után - legalábbis egy időre - vége.
Tapasztalatból írom, de - félreértés ne essék- nem panaszkodom:)
Nem az a megoldás hogy ne szülj gyereket, hanem az hogy tegyél meg mindent annak érdekében, hogy a lehető legjobb megoldást találd meg mindegyikőtöknek.
Egyet értek az utolsóval. A kettőnek nem kéne kizárnia egymást. Érdekes, hogy egyik helyen működik a dolog, a másik helyen meg nem. Ott azért nem, mert nem is akarják, hogy működjön.
Milyen karrierépítésről beszélünk? Az emberek nagy része nem a karrierjét építi, hanem próbál megélni, azért nem vállal "időben gyereket. Én is azért 40 fölött szültem az elsőt (és egyben az utolsót is), hogy előteremtsem az otthont hozzá, nem pedig a karrieremet építettem. Letelt a gyermekgondozási, és mégis ugyanazon a helyen dolgozom, a főnököm rugalmas (pedig nem irodista vagyok). Lehet, hogy csak az kellett hozzá, hogy neki is legyen 4 gyereke, így tudja, mivel jár egy család + a munka összeegyeztetése. Ráadásul férfi a főnököm, nem is nő. Nem halt bele még egyszer sem a cég, hogy a női dolgozói időnként szülni mentek. Neki ez tök természetes volt mindig is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!