Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A jelenlegi munkahelyemen...

A jelenlegi munkahelyemen nincs lehetőségem csak max. Délután 4-ig dolgozni, és a gyerekem miatt nem tudok tovább maradni, mert csak én tudok érte menni a bölcsibe. Kötelezhetnek -e a felmondási idő ledolgozására ilyen esetben is?

Figyelt kérdés
És mi van ha nem megyek be?

2012. júl. 18. 08:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
25%

Szerintem inkább becsüld meg a munkádat,a munkáltatót nem érdekli az ügyesbajos dolgaid,old meg valahogy.Testvéred,anyukád,apukád,akárki,annyi lehetőség van.

Erre gondolj abból nem lesz kenyér az asztalon mert állandóan a gyerek körül forog az életed,ezt sajnos fogadd el.Vagy keres másik melót,de addig ne mondj fel,pénzből éltek ti is.

24Ffi

2012. júl. 18. 10:50
 12/18 A kérdező kommentje:
Én becsülöm a munkámat és még szeretem is, de sajnos nincs olyan családi hátterem, hogy meg tudjam oldani a gyermekfelügyeletet. Ha meg nem megyek a bölcsibe érte legkésőbb 3/4 6-ig akkor kihívják a gyámügyet és elvehetik a gyerekemet. Nekem ő a legfontosabb és voltunk már szorult helyzetben anyagilag mégis mindig megoldottam valahogy. Ha viszont elveszik tőlem akkor vége mindennek.
2012. júl. 18. 10:58
 13/18 anonim ***** válasza:
0%

Akkor keres új munkát,mert élni kell valamiből nektek is.

Külföld esetleg?Ott sok melóhelyen gyerek felügyelet is van,és maximum 32-35 órát dolgoznak egy héten(nem vicc).Jah és kb. 3-szor annyit keresnél minimum mint itt.Szerintem gondoljátok át,a férjed is,gondolj csak bele.És nem drága annyira az élet kint ez akkora kamu,hogy hihetetlen sőt a néhány kaja olcsóbb is mint itt.Max alakás bérlés,de kivesztek egy szobát és az se drága akkor.

2012. júl. 18. 11:17
 14/18 anonim ***** válasza:
89%

És ha párod felvesz egy részmunkaidős alkalmazottat, nem jönnétek jobban ki anyagilag? Persze ha az ő bérköltségei nem haladnák meg a te fizudat. Akár határozott időre, amíg te nem találsz egy jobb munkát.

Így a párod legalább délután ráérne. Még mindig jobb, mint állás nélkül maradni.

Megpróbálhatsz közös megegyezéssel eljönni, de ehhez a munkáltatónak is hozzá kellene járulnia. Ha jófej, vagy neki is érdeke hogy "szabaduljon tőled", akkor megteszi, de semmi nem kötelezi erre.

Más esetben, ha határozatlan a szerződésed, csak rendes felmondással tudsz eljönni.

2012. júl. 18. 11:19
 15/18 anonim ***** válasza:
68%
Így van, valahogy a párod is vegye ki ebből a részét valahogy, muszáj, hogy mind a ketten odategyétek magatokat ehhez az ügyhöz, és Ő is hozhat áldozatokat egy időre. Ha valamiért mégsem lehet így megoldani, akkor marad a felmondás, vagy ha a munkáltatónak is megfelel, akkor a közös megegyezés. Ha bolti eladó vagy, és ebben a munkakörben akarsz dolgozni, akkor máshol is számítanod kell hasonló problémákra.
2012. júl. 19. 08:01
 16/18 anonim ***** válasza:
0%
Most kicsit bántót írok,ezért kell 2-3-szor is átgondolni a gyerek vállalást idő előtt,előbb szerintem karrier legyen kiépítve aztán jöhet a gyerek,az a baj mindenki hamar vállal gyereket és sírnak,hogy 500Ft-ot be kell osztani meg,hogy a főnök nem engedi el,hát sajnos azt kell mondjam,IJ,a afőnököt a profit érdekli a munkavállaló ügyes bajos dolgaira sz_rik nagy ívben.
2012. júl. 19. 10:19
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

14 vagyok.

Utolsó: én sem akarok bántó lenni, de építhetsz akármekkora karriert, annak a gyerek után - legalábbis egy időre - vége.

Tapasztalatból írom, de - félreértés ne essék- nem panaszkodom:)

Nem az a megoldás hogy ne szülj gyereket, hanem az hogy tegyél meg mindent annak érdekében, hogy a lehető legjobb megoldást találd meg mindegyikőtöknek.

2012. júl. 24. 19:43
 18/18 anonim ***** válasza:

Egyet értek az utolsóval. A kettőnek nem kéne kizárnia egymást. Érdekes, hogy egyik helyen működik a dolog, a másik helyen meg nem. Ott azért nem, mert nem is akarják, hogy működjön.

Milyen karrierépítésről beszélünk? Az emberek nagy része nem a karrierjét építi, hanem próbál megélni, azért nem vállal "időben gyereket. Én is azért 40 fölött szültem az elsőt (és egyben az utolsót is), hogy előteremtsem az otthont hozzá, nem pedig a karrieremet építettem. Letelt a gyermekgondozási, és mégis ugyanazon a helyen dolgozom, a főnököm rugalmas (pedig nem irodista vagyok). Lehet, hogy csak az kellett hozzá, hogy neki is legyen 4 gyereke, így tudja, mivel jár egy család + a munka összeegyeztetése. Ráadásul férfi a főnököm, nem is nő. Nem halt bele még egyszer sem a cég, hogy a női dolgozói időnként szülni mentek. Neki ez tök természetes volt mindig is...

2012. aug. 1. 11:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!