A jelenlegi munkahelyemen nincs lehetőségem csak max. Délután 4-ig dolgozni, és a gyerekem miatt nem tudok tovább maradni, mert csak én tudok érte menni a bölcsibe. Kötelezhetnek -e a felmondási idő ledolgozására ilyen esetben is?
Meg tudod oldani, hogy valakivel műszakot cserélsz?
Próbáld meg a szomszédokat/barátokat mozgósítani a gyerekfelügyelethez.
Addig ne mondj fel, amíg nincs másik munkahelyed.
Ha nem mész be, a munkáltató azonnali hatállyal kirúghat, én ezt nem kockáztatnám.
Nem ismerem pontosan a szituációt. Csak megjegyzem:
A gyermekét egyedül nevelő munkavállaló esetén gyermeke három éves koráig
- egyenlőtlen munkaidő-beosztás csak a munkavállaló hozzájárulása esetén alkalmazható,
- a heti pihenőnapok egyenlőtlenül nem oszthatók be,
- éjszakai munkára nem rendelhető be.
A rendkívüli munkaidő, vagy készenlét nem rendelhető el a gyermeke 4 éves koráig, csak a hozzájárulásával.
Azért írtam le, mert nem tudom, hogy az egyedülállóság fennáll-e.
Ha felmondanál, akkor kötelezhetnek a felmondási idő ledolgozására, ez ettől teljesen független.
Ha ők mondanának fel, akkor is van felmondási idő, aminek a fele idejére kötelesek a munkavégzés alól felmenteni a kívánságodnak megfelelő időben, legfeljebb két részletben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!