A próbaidőt kiszokták fizetni a munkáltatók?
Figyelt kérdés
pl ha ott vagyok 3 hónapot próbamunkán, úgy hogy semmilyen papírt nem írtam alá, csak egy munkavédelmi előadásról szólót, és a 3 hónap után úgy dönt hogy alkalmaz, akkor kifizeti visszamenőleg? v minden hónap végén fizet? és ha nem alkalmaz a 3hónap után, akkor nem is fizet?2012. júl. 13. 15:25
1/7 anonim válasza:
Próbaidő alatt is jár a fizetés minden hónapban rendesen. Ingyen senkinek nem szabad dolgozni.
Sőt ha csak pár napot dolgozol ott azt is ki kell fizetnie.
2/7 A kérdező kommentje:
akkor is ha semmilyen papírt nem irattak a munkással? Maszek cég kb 25-30emberrel
2012. júl. 13. 15:30
3/7 anonim válasza:
Van fizetés, persze, de a próbaidő alatt akár indoklás nélkül is kirúghat, illetve te is felmondhatsz, ha nem tetszik a munka, munkahelyi környezet. Ha a munkáltató elégedett veled, akkor a 3 hónap lejárta után is "meg fog tartani". Sajnos nagy cégeknél pl., ahol betanított munkát végez az ember, gyakran előfordul, hogy felvesznek próbaidőre, mert épp nagyobb termelési mutatókat kell produkálniuk, aztán "leépítés miatt" kirúgnak a 2-3. hónapban, mielőtt a próbaidő lejárna.
4/7 anonim válasza:
Javasolnám neked a Munka Törvénykönyvének olvasgatását, hogy legalább alapvető dolgokkal tisztában légy. Nem bántásként.
5/7 A kérdező kommentje:
pályakezdőként örültem h itt legalább ennyire szóba álltak velem. Megvannak velem elégedve, csak annyi felől hallani, h próbaidő után elküldik az embereket, és arra voltam kiváncsi h a próbaidőre hivatalosan jár-e valami.
2012. júl. 13. 15:48
6/7 anonim válasza:
Rendes fizetés jár a próbaidő alatt is.
7/7 anonim válasza:
munkaszerződés nélkül nem állunk munkába...ennyi...ha nem írtál alá munkaszerződést, akkor ha akar átver, ha nem akar, nem ver át....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!