12 éves fiú vagyok, de előre tudni szeretném, hogy melyik munka az amiért nagyon sokat fizetnek?
12 éves vagy, még minimum 10 évig nem dolgozol.
Na most azt, hogy 10 év múlva mi lesz, senki nem tudja megjósolni.
Az alapokat tanuld meg jól, arra mindig tudsz majd építkezni.
A programozás - a tévhittel ellentétben - nem azt jelenti, hogy napi nyolc órában vered a billentyűzetet, mint az őrült.
Én egy olyan munkahelyen dolgozom, ahol programozók is vannak, és látom, hogy sokat gondolkodnak, ábrákat rajzolnak táblákra, folyamatokon agyalnak.
Azt is tudom, hogy jól keresnek (kb. 5 év tapasztalattal minimum 500ezer bruttó + egyéb juttások).
Ha van érzéked a matekhoz, jó a logikád, legyél programozó, ennek van jövője, egyre több dolog az interneten keresztül történik, az információs technológia robbanásszerűen fejlődik.
Vagy ha nem informatikus, legyél műszaki mérnök vagy esetleg orvos (bár az orvosok kezdetben nem sokat keresnek...).
Ahova ne menj: kommunikáció szak, média szak, bölcsész szakok, jogász (hacsak nincsenek jogász felmenőid...),ill az idegenforgalmi és szálloda szakon végzettek is rengetegen vannak már...
Igen, most az van amit DrZéBé mond, de 10 év múlva a nukleáris télben lehet, hogy nem lesz áram sem. :)
Az orvosok nem kezdetben nem keresnek sokat, hanem később sem. OK, most a hálapénz csúfnevű zsarolást ne számítsuk ide. Jelenleg és kis hazánkban. Aztán később ki tudja.
Ismered a viccet, gondolom: az optimista angolul tanul. A pesszimista kínaiul. A realista meg lőni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!