Állásinterjúval kapcsolatos kérdés?
1. Milyen ruhába menjek,hogy ne legyek túlöltözve,de csövesnek se tartsanak?:D (wellness-szalon)
2. Ha megkérdezik mennyi fizetésre gondoltam ,olyan 90-100K nettóban az reális mondjuk ha heti 40 órát kell dolgoznom,pályakezdőként,de a szakmámban?
3. és még egy utolsó kérdés (tudom nagyon gáz vagyok) 100ezer netto az mennyi bruttóban?
Köszi előre is!:D
1. elegáns, szolid ruhában, Mondjuk ne legyen melegítő vagy farmer, de ne legyen kint a bugyid széle sem..Egy normális szoknya,szép blúzzal..
2. Reális a 90-100 ezer forint heti 40 órára.
3. Nyugodtan mond azt hogy te NETTO 100 ezer forintot szeretnél megkeresni.
Nem muszáj bruttót mondani.
Talán még jobban is hangzik így mint hogy bruttó 170 ezer..
Tudod ez is egy kis pszichológiai csalás..Az ember szívesebben hajlik a kisebb összeg hallatára,mert így azt hiszi olcsóbb,jobb.
PL: ha azt hallod hogy eladó egy táska 1000 forintért, nem veszed meg,mert drága. De ha azt hallod hogy ugyanaz a táska eladó 999 forintért,már fizeted is,mert nincs 1000 forint és olcsó.
Ugyanez a helyzet a fizetés megnevezésével. Jobban hangzik ha azt mondod hogy
- netto 100 ezer forintot szeretnék kapni kézhez..(nem is tűnik olyan soknak)
Vagy
- buttó 160 ezer forintot szeretnék kapni..(húha ez egy kicsit soknak tűnik) Pedig a végeredmény ugyanannyi..
első..ne írj butaságot..
Ha netto 100 akkor az nem lehet bruttó 80..Inkább brutto 120 vagy 140. nem tudom pontosan
Számold ki, hogy mennyit szeretnél kézhez kapni.
Köszi a válaszokat,jöhetnek még aki úgy érzi van valami jó tanácsa még számomra:D
Utolsó pont ezen gondolkodtam én is,hogy bruttóban sokkal többnek hangzana,csak ezen az oldalon olvastam,hogy általában bruttoban kell meghatározni a fizetés igényt,azért kérdeztem rá,hogy mégse üljek ott némán ha megkérdezik a brutto összeget:D
Még egy dolog! OKJ-s bizonyítvány,nyelvvizsga,ilyeneket vigyek szerintetek? Mondjuk inkább elviszem,bajom nem lesz abból max nem kell
Igen,vigyél minden papírt. Inkább legyen nálad, még ha nem is kell,minthogy kérik,de nincs ott.
Én mindig nettó összeget mondok,és sosem szóltak meg,hogy márpedig bruttót mondjak. Néhányszor tapasztaltam, hogy azért engem vettek fel,mert kevesebb összeget mondtam mint a többiek. Pedig nem. Csak hallásra tűnt kevesebbnek.
8/8
Már megint hülyeséget írtál!
Elmagyarázom,hátha felfogod piciny agyaddal.
a NETTO összeg az amit kézhez kapsz. Amiből már mindent levonnak,és ami a számlára kerül.
A BRUTTÓ összeg az amit elvileg megkerestél,de még nem jöttek le a levonások (adó,tb stb) A bruttó összeg levonások nélküli összeg,ami után még vonnak le.
vagyis a BRUTTÓ összegből lesz majd a NETTO összeg..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!