Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha állásinterjún megkérdezik,...

Ha állásinterjún megkérdezik, hogyan látom magam 5 év múlva, mit érdemes mondanom? ILletve hogy mik a pozitív-negatív tulajdonságaim?

Figyelt kérdés
2009. júl. 10. 09:25
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Próbáld eladni magad! Ne tanulj be sablonokat, mert azt észreveszik, és annál rosszabb esélyekkel indulsz az állásért.

Próbáld kitalálni, mire kíváncsiak! Milyen állást pályáztál meg? Mik voltak az "ideális jelentkező tulajdonságai"? Eszerint kell alakítani a beszélgetést is.

Ha mondjuk középvezetőnek jelentkezel, akkor a céghez való lojalitás nagyon fontos, de lehet kitérő választ is adni. Pl. "Én a mában élő ember vagyok. Ez nem jelenti azt, hogy nincsenek céljaim, de semmiképpen sem szoktam túl távolra nézni, mert az élet nagy rendező, és mindig becsúszhat valami, ami miatt fel kell adni a korábbi terveket. A jelenlegi célom, hogy kibontakoztathassam a tehetségem egy olyan cégnél, ami ..."

Magánéleti kérdésekre nem kötelező válaszolnod! Meg sem kérdezhetnék, szeretnél-e gyereket, hányat, és mikor. Ennek ellenére nagyon sok cég rákérdez. Őket könnyű leszerelni egy "jelenleg nem tervezek", vagy egy mindent ütő "sajnos úgy tűnik, nekem nem lehet vér szerinti gyermekem egészségügyi okok miatt" - című tirádával. Itt akár hazudhatsz is, senki nem fogja leellenőrizni, egyébként a ők etikátlanok, lehetsz te is az...

2009. júl. 10. 10:38
 2/2 anonim válasza:
100%

Úristen, én ezzel a mának élek dumával mentem egy céghez és kinevettek, később én is nevettem magamon, mert én sem vennék fel olyan embert aki lehet, hogy másnap már be sem megy dolgozni, mert "úgy hozta az élet".

:D

2010. febr. 11. 00:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!