Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Adnátok választ pár kérdésemre...

Adnátok választ pár kérdésemre önéletrajzzal kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Inkább legyen egy lapon egy kicsit összesűrítve, mint 2 lapon szellősebben?

A munkahely felsorolásnál mindenképp a jelenlegit, vagyis a legutolsó állást tegyük a felsorolás legelejére?

A jelenlegi munkahely mellé odaírjuk, hogy: jelenleg is ott dolgozunk?

Köszönöm!

2012. jún. 29. 13:08
 1/6 anonim ***** válasza:

Általában az önéletrajzot akkor kell egy oldalra összesűríteni, ha a második oldalon már csak néhány sor maradna. Egyéb esetben (pl. az is 3/4-edig van) nyugodtan lehet két oldalas.

A munkahely felsorolásánál igen, mindenképp a jelenlegivel kell kezdeni, és időrendbe (mint ahogy pl. az iskoláknál is) visszafelé haladunk. Az 1978-as munkahelyeket (tehát a régiket) nem kell feltüntetni, főleg akkor hogyha nem is vág a szakmába.

A munkahelynél, ha most is ott dolgozol így tüntesd fel:

2009 - jelenleg is : KIS Kft.

Sok sikert az álláskeresésben!

2012. jún. 29. 16:51
 2/6 anonim ***** válasza:

Jobb ha minnél rövidebbre fogod!

Az önéletrajz írási "szabályok" háromnegyede baromság, kivéve ha vezérigazgatói posztra törsz, nah akkor kell kész esszét írnod.

Egy komolytalan álláshoz elég egy jó fotó, elérhetőségek, lakhely körülbelüli munkatapasztalatok és munkakörök leírása, és a legutolsó cég aminél dolgoztál és miylen munkakörben.

Ennyi az egész a többit úgysem nézik meg!

Azt veszik fel aki:

- közel lakik

- startkártyás

- többgyerekes vagy családos (adókedvezmény miatt)

- bármit elvállal

- nem nagyképű, és nem most szabadult az iskolapadból, vagy a sittről

- megnyerő a fotója, és nem úgy néz ki rajta mint egy idióta.

2012. jún. 29. 23:48
 3/6 anonim ***** válasza:

Ja meg a másikfele, azt vedd komolyabb állásajánlatnak, ahol em csak egy szál imélcim van hanem ahol telefonszám és esetleg cím is, hogy hová lehet menni érdeklődni!

2 napos álláshirdetés pedig már elavultnak számít a mai világban, mert órák alatt betelnek a helyek a valós munkákra.

Ahol majd két hét múlva lesz az interjó meg stb az nem komoly. azokat felejtsd el, mert olyan mintha lottóznál, és sokszor csak egy reprezentatív adatgyüjtés, piacfelmérés az egész, és semmi valós állás nincs.

Azt nézik iylenkor a cégek, hogy találnának e képzettebb munkaerőt ugyanazérta pénzért minta jelenlegi állomány, vagy sem?

Mindezt azért hogy el tudják kerülni a béremelést.

Nem vagyok Hr-es de van némi tapasztalatom már ilyesmiben.

2012. jún. 29. 23:54
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A dátumokat fontos feltüntetni, hogy mikor lett abbahagyva a suli illetve a munkahelyek?

2012. jún. 30. 13:08
 5/6 anonim ***** válasza:

Első vagyok, én HR-esként dolgoztam 4 évig, most egy kisebb céget vezetek.

Nem nyitnék vitát a többi hozzászólással, csak annyit, hogy az már tényleg hülyeség, hogy ha nincs cím, telszám, akkor nem is komoly állásajánlat, én (utoljára 2 hete keresetem valakit, és nem voltam komolytalan) nem adtam meg egyiket sem, az oka az, hogy nem szeretném az egész napomat tájékoztató ügyintézőként tölteni (mert nem is ez a dolgom), nincs hozzá sem kedvem, sem időm és ha valaki alkalmas, akkor úgyis mindent megtud.

A dátumokat én elvárnám, és figyelj a keltezésre is, mert az nem a legjobb, ha három hónappal ezelőtti keltezéses önéletrajzot küldesz be. Tűnjön úgy (még ha ez nem is így van), mintha kimondottan nekik készítetted az önéletrajzot.

2012. jún. 30. 18:56
 6/6 A kérdező kommentje:

Igazából édesapám miatt kérdezem az évszámokat, mert elég sok állása volt, és abból csak 4-et sorolok fel neki. Így az évszámok nem stimmelnének a kihagyások miatt, és persze nem akarok hazudni a nevében, még írásban sem.

Tényleg nagyon fontos az évszám?

Ahol most dolgozik, azt tüntettem fel legfölülre, és mellé írtam, hogy "jelenleg is"

2012. jún. 30. 23:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!