Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Német nyelvű önéletrajzzal...

Német nyelvű önéletrajzzal (Lebenslauf) kapcsolatban lenne pár kérdésem, tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés
Nyári munkára szeretnék jelentkezni Ausztriába au pairként és idősgondozóként. Írtam egy kezdetleges önéletrajzot, ezt szeretném megmutatni valakinek, és bővebben tanácsot kérni. Másik kérdésem pedig az lenne, hogy az önkéntes évemet a munka részhez vagy a praktikum részhez írjam? És hogyan és hova írjam, hogy van tapasztalatom tolószékes emberekkel, etetéssel, fürdetéssel, pelenkázással? Mert az önkéntes évem alatt ezt csináltam, de az önéletrajz mintákban nem láttam ilyen részt, ahova ezt írhatnám, külön motivációs levéllel pedig nem akarok szenvedni(és az önéletrajzom így is elég szegényes és rövid), meg lehet oldani valahogy? Akinek pedig küldhetem az önéletrajzot, kérem, ne éljen vissza az adataimmal, előre is köszönöm :)
2012. márc. 6. 22:30
 1/5 anonim ***** válasza:

szerintem írhatod pl így (találomra mondom)

név

telefon

cím

email

(ezekkel átellenben mosolygós kép),

------------------------------------------------------

munkatapasztalat

10/2011 - 01/2012 XY idősek otthona Budapest,Ungarn

- idősgondozás, mozgássérült emberek ápolása

05/2011 - 10/2011 XY család au-pair Budapest, Ungarn

- 6hónapos és 2 éves gyermek ellátása

01/2011 - 05/2011 xy idősek otthona

- oktatást követő gyakorlati munka

- idősek ellátása, gondozása,

- mozgássérültek gondozása

- gyakorlat fürdetésben, pelenkázásban

--------------------------------------------------

tanulmányok

dátum főiskola / OKJ tanf neve budapest, ungarn

dátum gimnázium

-------------------------------------------------------

egyéb tanulmányok

dátum B kategóriás jogsi

nyelvismeret

magyar (anyanyelv) német (x y szint), angol (tanulom)

egyéb készségek

- magasfokú szociális készség, érzékenység, türelem

- számítógépes ismeretek (word, excel)

- stb stb

az én CV-m így néz ki, témák elválasztáshoz húztam egy vízszintes vonalat,

nálam a betű calibri vagy tahoma (valami egyszerű), sötétszürke, a fejlécben nagyobb méretű

a képem kerete és az elválasztó sávok sötét narancssárgák

eddig bevált.

letiszttult, de mégsem unalmas fekete

30N

2012. márc. 6. 23:15
 2/5 anonim ***** válasza:

első vagyok megint:

folyt

ja és nálam a cím (pl "tanulmányok" "nyelvismeret") is ugynanolyan színű, mint az elválasztó vonal és a fotóm kerete

ha kész mentsd el PDF-ben, ma már nem szeretik a doc önéletrajzot, mert ha más típusú szövegszerkesztője van, szétmászik amikor megnyitja és olvashatatlan lesz. a PDF az egyben marad

egy oldalnál ne legyen több

oda írd a tapasztalatot, ahol használtad, ha praktikumnál és munka közben is akkor mindkét helyre, a munkahely/gyakorlati hely alá felsorolásszerűen, egy bekezdéssel beljebb (ha pont-ot használsz felsoroláshoz az szebb)

a jelentkezési levélben leírhatod, hogy referenciáért legyenek szívesek érdeklődni xy idősek otthona xy név, pozíció/ telefon / email

remélem segítettem valamit

30N

2012. márc. 6. 23:19
 3/5 A kérdező kommentje:
köszönöm, nagyon hasznosak voltak a válaszaid! Ha nem írod, szerintem nem is csináltam volna semmilyen díszítést! (a mintákban sem volt, amit néztem) Az oldalszámmal pedig nem lesz gond, azzal szenvedek még, hogy az egy oldal meglegyen :)
2012. márc. 7. 16:05
 4/5 anonim ***** válasza:

Az fontos, hogy ne írd rá a nemedet, mármint azt hogy:

"Neme: férfi/nő" , stb.

Ez a régi időkben szokás volt Magyarországon, de német területen előfordul, hogy már dobják is a szemétbe az önéletrajzot, ha meglátják ezt rajta. (Ez főleg a nők diszkriminációja miatt van.)

Bár fényképet lehet rá tenni, és arról jó esetben úgyis látsziik :)

2012. márc. 7. 22:37
 5/5 A kérdező kommentje:
a nemet nem írtam bele, de fényképes önéletrajzot várnak, úgyhogy az biztos lesz rajta. És nagyon remélem, hogy erről felismerhető lesz, hogy nő vagyok :D
2012. márc. 7. 23:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!