Egyedül minimum mennyi pénzből élnétek meg havonta?
Külön fogok költözni a szüleimtől, saját lakásba (örököltem) amint találok munkát, szóval nem albérletbe.
Spórolós típus vagyok, főzni nem tudok (még).
én egyedül élek, 31nm lakásban.
közös költség 10e, víz kevés mert csak zuhanyozni szoktam, 4000ft, gázt nem használok most, amúgy cserépkályha van, villany max 6000ft, az is csak a bojler miatt, internet 6200 upc legmagasabb csomag. ennyi a költség, kajába meg segítenek a szüleim, de van mikor héten kínaizok vagy pizzázok
Nekem olyan 150-200 kéne minimum.
69 nm-es lakás van a nevemen, ha ide költöznék itt kb 40ezer lenne a rezsi(fűtés,víz,tv,net,áram,közös költség, stb). Tankolni egy hónapban 15ezer forintért szoktam, emellett komolyan sportolok, az edzéseim 8000 forintba kerülnek havonta, táplálékkiegészítő + vitamin(bár ezt negyedévente veszem) olyan 5000 forint/hó. A kaját nem tudom mennyiből tudnám megoldani, a sport miatt elég sokat eszem és nem vajas kenyeret párizsival, de olyan 20-30 ezer asszem elég lenne. Szórakozás havonta 5 max 10 ezer forint(nem iszom). Plusz össze-vissza mindenféle dologra is elmegy ugye kb egy tizes havonta (fodrász, parkolás, akármi), aztán mondjuk lehet valami ruhát is kell egy évbe párszor venni, stb. Most minimálbért keresem és a szüleimmel lakom, a fentiekből látható hogy egyedül esélytelen lenne.
Attól függ, de úgy kb 120 ezer. Albérlet+rezsi 60-65ezer, bérlet 10ezer, többi kaja stb. De ha hozzájutsz önkormányzati lakáshoz akkor 80-90ezer (20-30ezer/ hó rezsivel)
Hehhh megnézném az illető politikust aki ki merte mondani a száján : Meg lehet élni 40ezerből XD
Ám te is tedd azt amit mi is: Go ki külföld. Ha lenne párod akkor kb 6-7év alatt megvan a családi ház is. Mi most 2016 elején vágunk bele. De most kinn is maradunk.
Itt magyarba az nem élet... Főleg ha egy retek csokit se engedhetek meg magamnak. Számoltuk hogy kettesbe elköltöznénk akk is épp hogy megélnénk. Nem azér élek hogy dolgozzak halálomig hanem azért dolgozgatok hogy éljek! Mamámék házat emeltek adósság nélkül akkoriban, manapság meg rá akarnak venni a hitelekre... Kössz nem.
Saját művészeti ajándékboltot akarok s el is érem csak azér is... A külföldi keresettel nem gazdag lesz az ember hanem az a rendes megélhetőségi összeg, amiből férre is tud tenni az ember a jövő alapozásához. Magyarba meg ha külön is mennél hónapról hónapra élnél. Az nem élet, hogy fix saját fedél sincs az ember feje felett. Arról nem beszélve ha az ember családot akar... S én egy boldog családot akarok.
22-Nő
Sokan elfelejtik hogy nem várhatjátok el hogy anyuci apuci eltartson vagy segítsen... Mi lesz ha már nem lesznek? Stb akkor vagy felnőtt ha 100%ban magad látod el a szügségleteid. S ha egyedül nem megy akkor ha lesz gyereked esetleg akkor mi van? Mégtöbbet kérsz anyuci apucitól? Ember ők is megélnek valamiből...
Én már azzal is tisztában vagyok hogy nekünk újabb generációnak nyugdíja se lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!