Egyedül álló anyakén milyen feltételekkel lehet hitelt felvenni lakás vásárlásra? Mennyi minimum jövedelmet kérhetnek 10milliohoz? Hogy kell bizonyítani hogy tényleg egyedül vagyok?
Szia!
Jelenleg nem igazán érdekli a bankot, ha egyedülálló vagy. Ha jó a jövedelmed vagy ha viszel adóstársat, neki a jövedelmét is nézik, illetve azt, hogy mennyi az önerő. Nem lehet már felvenni hitelt önerő nélkül, csak akkor ha van plusz ingatlanfedezeted. Forint alapú hitel esetén a menekülési érték (ez általában a forgalmi érték 80-90%) 75%-át, eurónál 60%, svájci frank esetén pedig 25-30%-át lehet hitelbe.
Ehhez jön még júniustól, hogy a család havi bevételének az X%-át lehet hiteltörlesztésre költeni. A pontos %-ra nem emlékszem :(
10 millió hitel kb.16 milliós ingatlanvásárlás esetén lehetséges forint alapon. Ennek a törlesztőrészlete kb. 100eFt/hó. Vagy ha nincs önerőd akkor kb 16 millió forint értékben kell jelzálogfedezetet adnod.
Bocsi, elírtam. Svájci frank esetén 45%.
Júniustól az lesz (közben utánanéztem), hogy pusztán ingatlanfedezetű hitelt nem adhatnak, meg kell nézni minden esetben a hitelképességet is. A család bevételéből kivonják a "megélhetési költség"-et (ez két felnőtt, két eltartott esetében 212eFt/hó a ksh adata szerint...) és a maradék összeg 100%-át lehet forint alapú törlesztésre fordítani. Euro esetében ez 80%, egyéb deviza esetében 60%.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!