Mi az a fizetés neked amiért nem éri meg dolgozni?
Nekem 60 ezerért még megérné, de alatta már egyáltalán nem. Jó persze az ember sz@rért húgyért dolgozik, hogy megéljen, de 60 ezer alatt, nem tudok megélni és a belemet is kidolgozom esetleg.
Diák vagyok, más diákokkal lakok egy albérletben, így megélhetésre kellene. Azt tudom, hogy valamennyivel magasabb a minimálbér, csak érdekel, hogy nálatok mi az alsó határ?
amíg nem jöttem fel erre az oldalra, én is azt hittem, "sokat" keresek, havi 90-100 között kapok. Gyed után örültem, hogy találtam egyáltalán állást.
Aztán megnéztem olyan kérdéseket itt, hogy "mi a munkád, mennyit keresel?" meg a gyerekvállalás támakörében: "anyukák, mennyit kerestek?" valamint: "anyukák, mennyit keres a férjetek?".
Ilyen 150-400 ezer körüli összegeket keresnek, hangzik a válaszokban. Egy kettőben az van, hogy "csak" 100-at.
Meg sokan keveslik ezeket az összegeket. Velük nem tom mi lesz, ha a válság miatt (vagy más miatt) elvesztik a melóhelyet, és ha találnak is munkát, minimálbérért.
Hogy válaszoljak a kérdésre, ami "megéri" az szívem szerint lenne vagy 200 ezer (sok a hitel), de örülök a 100-nak is, meg hogy egyáltalán van munka, fizetés.
Így nálunk is ritkán van hús, 3-an vagyunk, 1 gyerek ugye.
50-60 ezer marad, miután kifizettük a rezsit, hiteleket.
De éltünk kevesebből is már, mert nem volt több! Akkor is örültünk, másnak nem, de annak igen, hogy legalább a hiteleket, rezsit ki tudtuk perkálni, másra alig jutott, meg is utáltuk a zsíros kenyeret...most eszünk sajtot, néha sonkát, gyereknek időnként van gabonapehely, vagy ebédre lazagne-t, de nem rég ez luxus volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!