Mi az a fizetés neked amiért nem éri meg dolgozni?
Nekem 60 ezerért még megérné, de alatta már egyáltalán nem. Jó persze az ember sz@rért húgyért dolgozik, hogy megéljen, de 60 ezer alatt, nem tudok megélni és a belemet is kidolgozom esetleg.
Diák vagyok, más diákokkal lakok egy albérletben, így megélhetésre kellene. Azt tudom, hogy valamennyivel magasabb a minimálbér, csak érdekel, hogy nálatok mi az alsó határ?
"Én azt mondom, hogy tök mindegy mennyit keresel, nem elég !
Elfogy."
7-es vagyok. Nem igaz, én sose élem fel a családi bevételt. Még akkor se, ha mondjuk az autóra egy nagyobb összeget kell kiadni. Mindig megpróbálom, hogy több legyen, mint előző hónapban volt, és sikerülni szokott. És nem több millióról beszélek, pár százezerről csak.
Nekünk kb. 200-250 ezer kell a megélhetéshez, 100 alatt már nem igazán mennék el, de a muszáj nagyúr.
Néhánnyal előttem szólónak:
Ha nincs meghúzva a határ, akkor tényleg minden pénz elmegy. Tudni kell spórolni. Párommal a mai viszonyokhoz képest "jól" keresünk, de nem szórjuk két kézzel a pénzt, hanem inkább csóróskodunk (persze így is megvan mindenünk), hogy minél többet félre tudjunk tenni. Nekünk jobb úgy lefeküdni aludni, hogy ha váratlan kiadás jön van miből fizetni.
Ha 30 e Ft-ból kijön a kajád, őszintén meghajolok előtted. Mégis hogy csinálod? Nekünk hetente megy el ennyi, igaz van 2 gyerek, és azért mindig van gyümölcs, meg hús.
Én egyébként most 45 e Ft-ért dolgozom, igaz félállásban. 4 évet voltam itthon, szülés után egyszerűen sehova nem akartak felvenni, mert hogy szerintük 4 év alatt már teljesen elhülyültem, meg gondolom attól is félnek, hogy sokat leszek otthon a gyerekek miatt. Ezt is csak azért vállaltam el, mert szakmai tapasztalat, meg legalább lássák, hogy dolgozom, ne az legyen, hogy GYES-ről jönnék vissza. Még van félretett pénzünk, de sajnos a férjemnek is veszélyben az állása. Ha őt is kirúgják, akkor viszont elkezdek ezerrel munkát keresni, és megyek fel Pestre. Ott lenne állás, itt most nem nagyon.
De ha nem lennék ilyen helyzetben, akkor min. 80 E ft, és akkor ne is várják, hogy túlórázzak, vagy ilyesmi. Szülés előtt 250 E Ft-ot kerestem, de akkor napi 10 órát dolgoztam, nem volt gyerek, és nem volt válság sem. Így változnak a dolgok. Egyébként mi is készülünk arra, hogy végszükség esetén kimegyünk innen, csak azért 2 gyereket normálisan eltartani kint sem könnyű. Ha szingli lennék, nem gondolkodnék egy percig sem.
Köszönöm a válaszokat!
A kajám 30 000 Ft-ból úgy jön ki, hogy sírva fakadtam amikor egyik ismerős megkínált egy hússzelettel (még jó, hogy a szobámba hozta, és ki is ment) szóval általában nem költök húsra (pedig imádom) ez a 30 000 kajára úgy jön ki, hogy ha nem kell semmit venni a háztartásba, vagy csak minimálisat, napi 900-1000 Ft-ot költhetek. Ebből kijön egy paprikás krumpli meg kenyér, chilis bab kenyérrel, bár a darát hús drága.... paradicsomos tészta 500 Ft ha kell valamire pénz.
És luxuscikk számba megy, hogy veszek minden nap innivalót, mert az itteni csapvíz szerintem ihatatlan. Konkrétan büdös!
Érdekes, hogy sokan több százezret írtatok, azt hittem azok lesznek többségében, akik "mindegy mennyit adnak, muszáj valamiből megélni" habitusúak.
Várom még a válaszokat :)
Kérdező!
Én kínaiban szoktam enni minden nap (munka miatt kell kifőzdében ennem), és ott 450/550,- Ft-ért szoktam venni kis adag ennivalót, ami húsos, és (szerintem) nagyon finom!
Tudom, hogy ez a kínaiak között is olcsó, de esetleg nézd meg majd, hogy a közeletekben nincs-e ilyesmi. Akkor minden nap tudnál egy kis húst enni.
Többet én sem engedhetek meg magamnak, épp ezért választottam ezt, mert itt a kis adag is elég nagy, és ráadásul húsos.
Én most 2 műszakban dolgozom minimálért, 70-80 között kapok műszakpótléktól függően.
Fél évig dolgoztam ingyen beteg gyerekek közt, csak ebédet kaptam. Egy ideig rendesen 8 órában, de minden délutáni foglalkozásra engem akartak beszervezni, a gyerekeket nekem kellett hozni-vinni, csak a tapasztalat jól jött meg ismerős vitt be, így nem hagyhattam ott, viszont a végén már csak délutánra jártam.
Ekkor még anyuméknál laktam, most már ingyen nem dolgoznék sehol, nem tudnánk miből megélni. Talán 50 még elmegy, de akkor ne szakadjak meg a munkában. Itt is 12 órán át pörögni kell és nem fizetik meg.
Köszönöm a további válaszokat :)
Sajna a kínai nem megoldható, mert 2 emberre főzök :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!