Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szeretem a munkam, de keves a...

Szeretem a munkam, de keves a fizetesem, te mit tennel?

Figyelt kérdés
A kornyeken jobb lehetoseg nincs, itt mindent szeretek, azt is, amit csinalok, a kollegaimmal is nagyon jol kijovok, szoval szeretem itt, de a fizetes eleg gyatra. Tulajdonkeppen az is idegesit, hogy a cegnel egy munkas is tobbet keres nalam, mig nekem a felelossegem meg egy annyi... A szuleimnel lakok meg, igy nincsenek kulonosebb kiadasaim, de ha fent kellene tartanom magam, az nem nagyon menne... Te keresnel masutt allast a helyembe?
2012. jún. 21. 17:57
1 2
 11/18 Dottorre válasza:
79%
Én is ebben a cipőben járok, leszámítva, hogy van egy havi 120.000es lakáshitelem is. Nagyon szeretem a munkám, de nagyon messze van, és ahhoz képest, amennyit keresnek a velem együtt végzett "kollégák" majd 40.000 nettóval kevesebbet kapok, ráadásul júli 1-től ez ugye mégkevesebb lesz... Én amikor épp morgok, mindig elkezdem nézegetni az állásokat, aztán rájövök, hogy nagyon szeretem a munkám, a közeget, a főnököm is normális, ez többet ér annál, hogy párezer Ft-tal többért elmenjek valahova máshova dolgozni, ahol lehet, hogy utálni fogok dolgozni. Egyébként, ha nem lenne a hitelem, nem biztos, hogy nem próbáltam volna már meg másik állást, de akkor meg azért nem próbáltam volna meg, mert nem lennének anyagi gondjaim.
2012. jún. 21. 21:19
 12/18 anonim ***** válasza:
80%

Barátnőm sírta el ugyanezt nemrég, tökjó helyen dolgozik 8-16-ig, jó munkatársak között, azt csinálja amit szeret és amit tanult, viszont 90-100 körül keres és ez nem tetszik neki. De még a szüleivel lakik, szóval csak ruhára, bulira, stb. kell neki.

Mit szóljak én, pótlékfüggően 70-80 között kapok, váltott 12 órában dolgozom, 5kor kelek vagy éjszakázom, ketten 4 ember munkáját látjuk el aminek egy nagyon pici része az amit tanultam a többi robotmunka, szemét munkatársak, felelősség. Júliustól még kevesebb pénz és gyalog kell majd mennem. Plusz én nem a szüleimmel lakom, szóval kajára-lakhatásra kell, nem a koktélok és a cipők árán szörnyülködök.

Fizetésemelésről álmodni sem lehet, jó lenne máshová menni, de ide is 1,5 év után vettek fel.

2012. jún. 22. 11:31
 13/18 A kérdező kommentje:
utolso: az en helyzetem mas. Nekem tenyleg keves a fizetesem, ertsd ugy, hogy a tiednel is kisebb...
2012. jún. 28. 21:54
 14/18 anonim ***** válasza:

számolj egyet.

nálunk megadták a dolgozónak a fizuemelést, aki arra hivatkozott, hogy egy 3 napja érkezett tapasztalatlan fizetésével egyezik az ő bére, aki már jó pár éve nálunk van, ezért fizuem-t kér. megadták.

szóval te számolj.

1. mennyi kellene még MINIMUM, hogy elfogadd magad anyagilag. mennyit akarsz ott keresni, ami reálisan nézve, elég. (ne álmodozz, légy racionális)

2. szerinted ha adnak fizuemelést, képzeld el, hogy a kérésedre igen-t mondanak, akkor mennyit emelnének.

ha a kettő egyezik kérj fizuemelést. ha nem keress másik melot.

példa, ha neked havi 20 kellene MINIMUM pluszba,hogy ne éhezz, vagy akármi, de nem adnának csak 10-et (szerinted) akkor nincs mese, menni kell.

2012. júl. 4. 18:43
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Menni kell, de hova? Én pályakezdőként örülök, hogy 1,5 év után minimálbérért alkalmaztak. Közben persze keresgélek, de ennél csak rosszabb munkák vannak ugyanennyiért.

Magyarországon mást nem lehet csinálni, vagy költözöl, vagy elfogadod. Esetleg olyat tanulsz ami nagyon hiányszakma, de hatalmas fizetésed akkor sem lesz, csak biztos munkád.

2012. júl. 4. 19:01
 16/18 anonim ***** válasza:
56%
erre csak annyit mondanék. valakinek van munkája, valakinek nincs. mindkettő a mai világban él. arról, hogy melyik körbe tartozol, csak te tehetsz. vagy a gondolkodásod, hozzáállásod, vagy hogy egyszerűen nem tudod hinni, hogy sikeres vagy, mind mind számodra a saját akadályaid. tudom keményen hangzik a mai világban, de ha nem így lenne, senkinek nem lenne munkája a mai világban.
2012. júl. 4. 19:36
 17/18 anonim ***** válasza:

én is azt javaslom, amit elöttem már páran: maradj itt, de tartsd nyitva a szemed, ha jobb állás merül fel, jelentkezz, de ne add fel ezt, amíg nem biztos az új!

Tényleg baromi keveset keresel, ha a 75-80-at sem éri el a béred...

2012. júl. 4. 20:26
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Szereted a munkád, és mivel otthon laksz, a fizetésed lényegében zsebpénz. Szerintem ez az élet ajándéka, élvezd ki, amíg lehet! Amíg nincs párod, teljesen felesleges elköltözni otthonról, ha a szüleiddel jól kijöttök. Ha egyedül akarnál bérelni és fenntartani egy lakást, ahhoz nagyságrendekkel kellene többet keresned, ráadásul kicsi az esély, hogy megint olyan munkahelyet találnál, ahol még jól is érzed magad.
2012. júl. 4. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!