Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nem értenek egyet velem...

Miért nem értenek egyet velem a szüleim és egyes emberek a céljaimmal kapcsolatban? (Külföldi karrier)

Figyelt kérdés

Vannak terveim, céltudatos vagyok. Szeretnék sok mindent elérni az életben (nekem ez is örömet okoz, elégedettséget), és külföldre menni dolgozni, fejlettebb környezet és életképesebb fizetés reményében.

Monetáris (pénzközpontú) világgazdaság van, ami azt jelenti, hogy nem mindegy, havi 90 ezret vagy 1 milliót keresel ugyanazért a munkáért. És annyira szívesen megnézném csak 1x az életben Párizst, Londont... nem mind1, hogy 1 évig kell rá spórolni, vagy csak 1 hónapig! Ráadásul a családomat is el kell majd tartani. Ez AZ ÉN FELELŐSSÉGEM lesz!

De ezt a szüleim képtelenek megérteni, és egyes "hungarista" emberek. Ezzel érvelnek: ,,Itt születtél, itt kell dolgoznod és itt is kell meghalnod!" Én szeretem a Hazát, most nem arról van szó, hanem megélhetésről!!! És ha eddig küzdöttem, akkor ki is szeretném használni a lehetőségeimet. Vagy csak attól félnek, hogy messze leszek?

Nagyon aggódom, most valóban én lennék a "hazaáruló"??? :( Mert én nem tartom magam annak, és rosszul esik!

Vagy csupán irigylik a céltudatosságom és elszántságom? :'( (ne vegyétek nagyképűsködésnek, kérlek)

18/L

2012. jún. 12. 21:43
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Amúgy érdekes, hogy a 20 hozzászólásból 4-en voltak negatívak, és 16-an pedig támogatóak. Akkor itt most csak nem a 20 %-nak van igaza :) Ez most olyan, mint amikor kiközösítenek 1 embert az osztályból: akkor csak nem annak az 1-nek van igaza és a másik 30 a hibás?! XD
2012. jún. 13. 16:57
 22/26 anonim ***** válasza:
28%
Majd felnősz.
2012. jún. 13. 17:18
 23/26 A kérdező kommentje:
Ezt hogy érted? Hogy majd abbahagyom a szerinted "álmodozást"? Hogy majd elkeseredetten és reménytelenül feladom a céljaimat, amikért eddig nehezen küzdöttem? Valóban úgy gondolod, hogy egy pár negatív vélemény megfélemlít? És aki valaha is kijutott külföldre, az hogy csinálta? Meg nem történtnek veszed?
2012. jún. 13. 17:27
 24/26 anonim ***** válasza:
0%

Ahhoz kapcsolatok is kellenek,ja nem!

Te összepakolsz egy táskába felülsz a vonatra vagy repülőre leszállsz és rögtön várnak a sok munkával meg ingyen szállással mi?

ha lesznek kapcsolataid külföldön akik adnak munkát,vagy lesz pár százezred hogy kimenj külföldre na majd akkor,ja és a pár százezer az csak pár napos,rögtön úgy menj hogy már lesz is munkád,vagy te hogy szeretnéd?

Igaza van az előzőnek,nőjj fel királylány. vendégmunkás.

2012. jún. 13. 18:15
 25/26 anonim ***** válasza:
94%

Ti azért egy picit a "magyar gondolatmenetben" ragadtatok. Már miért volna olyan nagy dolog kimenni külföldre dolgozni?

Akinek olyan szakmája van 2 héten belül simán talál megfelelő munkát, ahhoz meg 3-400e forint kezdőtőke bőségesen elég - ja, hogy a többség mosogatónak meg au pairnek menne? Sorry, abból telített a piac már kinn is...

2012. jún. 13. 18:50
 26/26 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem,sőt jól gondolkodsz,és üzenem a förcsögő irigy kutya gyökér válaszadóknak akik a ,,nőjj fel,meg a pénz az elsődleges",éljen meg bruttó 80-ból és legyen egy minigarzonja 40 évesen meg egy silány ötforint élete,jó :O

Kijutni ma már fillérek látszik fingja sincsen a ,,nagyokosoknak",Wizzair esetleg mond valamit?

Egy repjegy Hollandba pl:2000Ft,ha előre foglalod,figyeljetek 2000 nem elírtam.

Inkább ti nőjjetek fel és legyen céljaitok,mert látom nektek a fröcsögésen kivül nincsn egyébb,majd a mekibe lehet menni ilyen embereket keresnek,bruttó 100-t már fizetnek.

Ne hallgass senkire kérdező menj menj.

És aki írja,hogy fizesd vissza a tandíjadat annak is tudnék beszólni szabócsi stílusban de nem teszem.

Tudja-e az naki ezt írta,hogy akkor követelhetné a cigá... ööö norvég cserediákoktól a segílyt vissza,tudod te mennyi megy el a ,,jó illatúaknak",számold ki,azt rájössz,és te egy olyan embertől sajnálod aki nem akar itthon éhendögleni 80ezerért,hanem CÉLJAi vannak ami neked kötve hiszem,hogy lenne.Ne ilyenektől sajnáld,bazz,mert lehet aki kimegy felfedezz valamit amit itthon nem becsülnek meg.

Kérdező menj menj hidd el,kint arany élet vár rád,orvosként meg hadd ne részletezzem,mert szívrohamot kapsz,de én is :D

Egy kiköltözésre készülő IT programozó/tesztelő 25Ffi

2012. szept. 17. 14:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!