Miért nem értenek egyet velem a szüleim és egyes emberek a céljaimmal kapcsolatban? (Külföldi karrier)
Vannak terveim, céltudatos vagyok. Szeretnék sok mindent elérni az életben (nekem ez is örömet okoz, elégedettséget), és külföldre menni dolgozni, fejlettebb környezet és életképesebb fizetés reményében.
Monetáris (pénzközpontú) világgazdaság van, ami azt jelenti, hogy nem mindegy, havi 90 ezret vagy 1 milliót keresel ugyanazért a munkáért. És annyira szívesen megnézném csak 1x az életben Párizst, Londont... nem mind1, hogy 1 évig kell rá spórolni, vagy csak 1 hónapig! Ráadásul a családomat is el kell majd tartani. Ez AZ ÉN FELELŐSSÉGEM lesz!
De ezt a szüleim képtelenek megérteni, és egyes "hungarista" emberek. Ezzel érvelnek: ,,Itt születtél, itt kell dolgoznod és itt is kell meghalnod!" Én szeretem a Hazát, most nem arról van szó, hanem megélhetésről!!! És ha eddig küzdöttem, akkor ki is szeretném használni a lehetőségeimet. Vagy csak attól félnek, hogy messze leszek?
Nagyon aggódom, most valóban én lennék a "hazaáruló"??? :( Mert én nem tartom magam annak, és rosszul esik!
Vagy csupán irigylik a céltudatosságom és elszántságom? :'( (ne vegyétek nagyképűsködésnek, kérlek)
18/L
Kedves 7. válaszoló! Sajnálom, hogy leírásomból az jött le, hogy nekem a pénz az elsődleges. Pedig nem azt írtam le! Sőt! A pénz tényleg nem boldogít! De benned inkább kalandvágyás van, biztonság-keresés és innováció. Ez azt jelenti, hogy engem vonzanak az olyan helyek, ahol fejlett az infrastruktúra, a technika stb. Lenyűgöz! És kíváncsi is vagyok!
Ráadásul más okai is vannak, hogy inkább új környezetbe vágyom, de az már magánélet. És ebből a hozzászólásból ( Kedves 7. válaszoló) világosan kiderül, hogy könnyű csak úgy megítélni embereket minden logikus érv nélkül.
# 3
Leszel szíves a te képzésedre fordított pénzt is visszafizetni az államkasszába, mert szemmel láthatólag a világon semmi értelme nem volt beléd ölni 2 fillért is - legalábbis a nyelvtanóráid árát sürgősen dobd vissza a közösbe!
7. vagyok, és szerintem teljesen igazad van. Mellesleg az egyetemen is lesz időd nyelvet tanulni, nekem több időm volt ott, mint gimiben. Legalábbis szorgalmi időszakban nem olyan húzós. (Kivéve talán az orvosi egyetemet.)
És azoknak, akik hőzöngenek:
Én 36 éves vagyok, van 2 diplomám (sajnos külföldön nem nagyon tudnék vele mit kezdeni.), 2 aktív nyelvtudásom. Kirúgtak, mert voltam olyan elvetemült, hogy szültem egy gyereket. Most meg még állásinterjúra sem hívnak sehova. Kérdem én, milyen ország az ilyen? A nők, családok d-ögöljenek meg?! Mennék én is, ha lenne hova. (Könyvelő voltam, sajnos az itteni jogszabályok ismeretével nem nagyon lehetnék külföldön könyvelő.) Most elkezdtem én is németül tanulni, azért hátha sikerül majd valami, mert erről az országról lemondtam én is. Igen, sajnálom, hogy taníttatott az állam, de ezzel még nem vagyok kisegítve, munkát is kéne adni.
Hülye vagy? ha minden veled egykorú lelépett volna,akkor nem lenne ember az országban..
Nagy divat most lelépni,aki keres az talál munkát tudod?
Nem várni kell a sültgalambot vagy mert máshol azt látod hogy inkább lelépsz.
Küldöldön szerinted kapkodnak a vendégmunkásokért?
18évesen lehetne ennyi eszed..
Külföldön nem telnek meg a munkalehetőségek szerinted?
tovább inkább nem mondom.
( Bankőr-Testőr - nettó 250E )
Mélyen tisztelt 17. válaszadó!
Úgy gondolom, az orvoshiány van mind Európában, mind pedig az USA-ban, így az munka nem keresettségével nem lesz olyan nagy gondom, mint a bölcsészeknek.
Van lehetőség már az egyetemi évek alatt külföldi egyetemen tanulni hónapokig, így - szerencsés esetben - szerzek ismerősöket, tapasztalatokat.
És nem "divatból" megyek külföldre, ugyan már!!! Ha mindenki itt maradna is elmennék, mert én így szeretném és kész! Nem majmolok senkit.
Aki nem ért meg, nem érdekel!
Köszönöm!
A 17. hozzászólónak üzenném, hogy nem divat külföldre menni! Rengeteg egyetemista könnyelműen látja a világot, elbulizza a pénzét, cigire és piára költi ahelyett, hogy félretenné a jövőjére. A külföldi munkavállaláshoz viszont tőke kell, amit a szegény származású tékozló fiatalok nem érhetnek el. Aki pedig szegény származása ellenére is összespórolja magának a megfelelő összeget, tanul és küzd egyetemen, az igazán megérdemli, hogy jobb életet éljen!
28/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!