Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Felmondjak vagy tűrjek, vagy...

Felmondjak vagy tűrjek, vagy mit tegyek? Te mit tennél?

Figyelt kérdés
Új munkahelyem van 2hónapja, előtte 4évig itthon voltam a gyerekekkel. Egy visszahúzódó, csendes alkat vagyok, ha többen vannak körülöttem, megkukulok teljesen. A közvetlen munkatársaimmal elvagyok,de hát így sem tőlem zeng az iroda... Ha valaki más bejön,nem tudok bekapcsolódni a hülyéskedésbe, pletykálásba. Vagy nem az én témám,vagy azt sem tudom miről, kiről beszélnek. Mosolygok,newetek rajtuk,de nem tudok hozzászólni. Ha én átmegyek másik irodába, hűvösen fogadnak,ha kijövök, kibeszélnek, kinevetnek. Egyik nap odáig fajult a helyzet,hogy bementem egy irodába, és amit poénnak szántam, mert máskor az volt, az balul sült el. Lehülyéztek,de olyan igazi megalázóan, hogy ez hülye. Mire visszakérdeztem,hogy tessék, az illető elfordult,mintha nemistudom, mintha szégyelte volna,hogy meghallottam. Kijöttem. Hallottam,hogy kibeszélnek, lehülyéznek. Elmentem sírni a wcbe és az egész napomat megpecsételte. Volt hogy az illető nem is köszönt régebben, flegmán szólt hozzám. Én nem bántottam meg soha senkit a munkahelyemen. Nem tudom mitévő legyek. Felmondjak, vagy ne szóljak semmit az illetőhöz, vagy majd legyek bunkó vele én is, vagy mit tegyek? Félek ha visszaszólok, vagy megemlítem mások előtt lejáratva,akkor balul sül el és én húzom a rövidebbet. Viszont tűrni,nyelni sem akarok! Van még 2ilyen figura,de ők nem hülyéznek ilyen szinten. A többiek normálisak,de érzem, hogy nem vagyok odavaló,mert én visszahúzódó, csendes típus vagyok, és mindigis ilyen voltam.
2012. jún. 6. 18:14
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, én 1 hónapig voltam a munkahelyemen, hétfőn kiléptem...kb ugyanezen okok miatt. A légkör valami borzalmas volt, ráadásul maga a munka is stresszes (telemarketing)A főnököm egy állat, aki egész nap cseszeget meg hülyéz, ha nem szerzek ügyfelet...egyik reggel arra keltem, hogy ezt én nem bírom tovább, csinálja az akinek két anyja van...fel is mondtam szépen, ennél csak jobb lehet.

Sztem merj lépni, különben pszichésen annyira kikészülhetsz, hogy a teljesítményedre (munkádra) rámehet az egész és akkor nem te mondasz fel, hanem kirúgnak.

2012. jún. 6. 18:42
 2/5 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem is mondj fel, mert ez hosszú távon nem fog jót tenni az életednek. Így minden napodat egy katasztrófának éled meg és ne várd meg, hogy odáig eljuss, hogy már a mosolygásra sem emlékszel, hogy hogyan is kell azt csinálni.
2012. jún. 6. 21:31
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A helyedben inkább őszintén elbeszélgetnék erről először a közvetlen munkatársaimmal, aztán az ő segítségükkel a többiekkel is tisztáznám a dolgot. Meg kell tanulnod kommunikálni az emberekkel, és kiállnod magadért. Persze felmondhatsz, mehetsz máshová dolgozni (ami manapság ráadásul nem feltétlenül jön össze egyik napról a másikra), de mi a garancia arra, hogy a következő munkahelyeden nem kerülsz ugyanilyen helyzetbe? Mindenhol emberek vannak, akik távolról sem mindig tökéletesek.

Ha te visszahúzódó és csendes vagy, az abból a szempontból hátrány, hogy csak te tudod, mi van mögötte, mások csak a falat látják körülötted. Én is nehezen nyílok meg nagyobb társaságban, viszonylag csendes vagyok, inkább kettesben szeretek beszélgetni. Van néhány barátom, akiket nagyobb társaságban ismertem meg, és ők mondták, hogy mielőtt igazán megismertek, gőgösnek és beképzeltnek hittek, mert hogy a társaságban, ahol voltunk, alig beszéltem valakivel. Nem árt néha tisztázni a dolgokat.

2012. jún. 6. 23:13
 4/5 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, köszönöm, valószínű megpróbálok beszélni erről. A visszahúzódásomnak az az oka, hogy a gimiben mindig csúfoltak, lehülyéztek,mert ott sem én voltam a központban. Régebbi munkahelyemen is csúfoltak, ott épp azért,merthogy csúnya vagyok. Itthon is mindig voltam minden, hülye, béna, szerencsétlen, ronda, nem hallgattak meg,nem beszélgettek velem. Tehát kaptam szépen dícséreteket... Önbizalmam semmi. A munkámat jól, rendesen, becsületesen végzem, csakhát csendes, visszahúzódó vagyok.
2012. jún. 7. 01:03
 5/5 anonim ***** válasza:

Én is csak azt tudom tanácsolni, amit az előttem szóló. Egy próbát megér. Kezdd úgy, hogy "úgy érzem, eljött az idő, hogy tisztázzunk egy-két dolgot, ami lehet, hogy sok félreértésre adott okot, és nem volt éppen mosolygós minden napunk..." aztán csapj bele a közepébe, de határozottan!

Ha ezek után sem sikerült elindítani a dolgot egy pozitív irányba, akkor inkább mondj fel, mintsem depressziós legyél egy idő múlva.

2012. jún. 7. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!