Alkalmatlan lennék?

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy egy kis print shopban dolgozom, fénymásolunk, nyomtatunk, névjegykártyát csinálunk pénzért, stb, korábban is hasonló munkahelyen dolgoztam, de észrevettem magamon, hogy egyre jobban gyűlölöm az embereket, olyanok jönnek be sokszor, hogy a (nemlétező) hajamat tépem, irdatlan bunkó és tahó emberek, akikkel képtelen vagyok kedves lenni, sőt, néha már látványosan flegma vagyok. ez a kisebb baj, a nagyobb baj az, hogy általában sem tudok kedves lenni, ha egy kicsit rossz a kedvem, türelmetlen vagyok és morcos és szerintem ezt látják rajtam a vevők is..félek, hogy lecsökken a forgalom és kirúgnak, ha megneszeli a főnök (mivel ő nincs bent ilyenkor, vagyis csak nagyon ritkán)..mit tegyek, hogy külön tudjam választani a hangulatváltozásaimat és a munkámat? elsősorban olyanok válaszát várom, akik eladói munkakörben dolgoznak...
2012. jún. 6. 17:46
 1/1 anonim ***** válasza:

Én értékesítésben ( ügyfelezés) dolgozom, nagyon is értem, mire gondolsz és mit érzel. Jó pár felmérés készült arról hogy azok az emberek égnek ki a leghamarabb, akik ilyen jellegű munkát végeznek, azaz emberekkel foglalkoznak ( a topon azonban még mindig az eü dolgozók állnak!).

Nos, nem vagy robot, ha akarod ha nem, az emberek "nyomot hagynak" benned, amit nem tudsz rövid idő alatt feldolgozni. Ez nem azt jelenti hogy rossz ember vagy rossz eladó vagy.

Mindenesetre azért muszáj erőt venni magadon valahogyan ( ha tudsz, pl. vegyél ki pár nap szabit), mert ez oda- vissza működik. Azaz: ha a vevők látják hogy nem vagy jó passzban, akkor ők is morcosabbak, ám ha te kedves vagy velük, akkor jó eséllyel ők is normálisak ( kivételek persze akadnak bőven:)

Szóval nagyon fontos hogy próbálj meg jókedvű maradni, még a tahókkal is: nekem pl. a legnagyobb sikerélményeim közé tartozik ha bejön egy "asztaldöntögető", és mosolyogva, de legalábbis higgadtan távozik.

2012. jún. 8. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!