Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Rendben van így a munkaszerződ...

Rendben van így a munkaszerződésem? (lent)

Figyelt kérdés
A 3 hónap próbaidő alatt alacsonyabb bérben egyeztünk meg. A munkaszerződésemben már csak a próbaidős bér van feltüntetve mint bér, arról nincs benne szó, hogy ez csak a próbaidőre vonatkozik. Megkérdeztem a munkaadót, számomra elég ködösen annyit mondott, hogy majd módosítjuk.
2012. jún. 4. 20:23
 1/9 Mara Acoma ***** válasza:
Nem jó. Alá ne írd, ha csak nincs más választásod.
2012. jún. 4. 20:39
 2/9 A kérdező kommentje:
Már aláírtam. Szerinted le akarják tagadni majd az igazi bért?
2012. jún. 4. 20:42
 3/9 anonim ***** válasza:
Ilyet jellemzően olyan munkáltatók szoktak csinálni, akik a próbaidő letelte előtt lecserélik az alkalmazottat egy másik próbaidősre. Ha komolyan gondolják a hosszútávú alkalmazásodat, nem szoktak kevesebb bért adni a próbaidő alatt.
2012. jún. 4. 20:55
 4/9 anonim ***** válasza:
Egyébként annyit tudsz tenni, hogy közlöd velük, ha a próbaidő letelte előtt legkésőbb két nappal nem kapod meg a szerződést a módosítással, az utolsó próbaidős napon felmondasz.
2012. jún. 4. 20:57
 5/9 A kérdező kommentje:

Nem hiszem, hogy céljuk lenne 3 havonta alkalmazni újabb embert, mert sokáig tart betanulni.

Mindenesetre gyanús...

A próbaidő utolsó napján automatikusan kell hogy adják az újabb szerződést?

2012. jún. 4. 21:36
 6/9 anonim ***** válasza:
Egyrészt DE ! ÍGY szokták csinálni. 3 havonta új ember, mert ekkor kapnak adókedvezményt. Másrészt ha állandóra felvesznek, amitől messze vagy, akkor majd kijavítják vagy kilépsz ez tökmindegy. Úgyis ha nem akarsz elmehetsz, különben meg valszeg csak 3 hónapra akartak valakit
2012. jún. 4. 21:52
 7/9 anonim ***** válasza:
Ne legyen igazam, de szerintem sem fognak a próba idő letelte után bért emelni. Ugyanis, ha úgy akarták volna, akkor már a szerződésbe is beleírták volna, valamint egy tisztességes munkaadó nem dolgoztat a próbaidő alatt kevesebb bérrel, mint utána. Ugyanis a próbaidőnek pont az a lényege, hogyha 3 nap múlva nem felel meg a munkád, vagy Neked nem felel meg a munkahely, akkor egyszerűen megszüntetitek a munkaviszonyt a következő nappal. Tehát semmi szükség sunyi-munyi dolgokra ekörül. Ennyi.
2012. jún. 5. 08:23
 8/9 anonim ***** válasza:

Ami a munkaszerződésedben szerepel, az vonatkozik rád. Béremelést csak a munkaszerződésed módosításával kaphatsz. A céges policy-t neked kell ismerned, bár szerintem sajnos nem valószínű, hogy 3 hónap letelte után módosítani fogják a szerződésedet.

Alapszabály: könnyebb kiharcolni egy magasabb kezdő bért, mint utána feltornászni az alacsonyabbat. Főleg a multik nem nagyok szeretnek emelgetni orrba-szájba (mert a huszonhatodik nagy pocakos managgernek is jóvá kell hagynia).

2012. jún. 5. 10:03
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nem túl biztató kilátások, éreztem én...
2012. jún. 5. 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!