Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi a japán átlagfizetés?

Murasaki Ichigo kérdése:

Mennyi a japán átlagfizetés?

Figyelt kérdés
én 350.000 yen-ről tudok,de nem vagyok benne biztos...értelmes válaszokat kérek,és nem google a barátod meg stb...

#átlagfizetés #jen #Japán fizetés
2012. jún. 4. 19:28
1 2 3 4
 31/35 anonim válasza:
Kérdező, nem neked szólt az, hogy csak a pasik miatt kimenni. Természetesen ha ez nincs úgy, ne vedd magadra.
2012. nov. 2. 23:00
 32/35 anonim ***** válasza:

kedves kérdező. szerintem nem kell sokat várnod arra,hogy Japánban is boruljon a bili. Jelentős életszínvonal romlással karöltve. Viszont olyan munkamorállal vannak megáldva ,hogy biztos hamar túlteszik magukat.

van egy ilyen oldal: [link]

ezen rá lehet keresni különböző országok esetében az átlag fizura különböző állások szerint. Árfolyamot bármelyik bank oldalán találsz így már át tudod számítani a fizut. volt egy sokkal jobb oldal ennél. de nem jut eszembe a neve :( régebben kíváncsiságból én is nézegettem.

Hát bocsi a korábbi kritikus hozzászólásért de tényleg gázos ha egy lány azért menne egy másik országba mert most divat a j-pop meg a k-pop. Tényleg nem lehet elvárni azt,hogy ilyen magas labdákat ne csapjon le valaki.ha eszembe jut az a fizu gyűjtő oldal majd még beszúrom ide. azthiszem az a legnagyobb ilyen jellegű adatbázis volt. ott még tán az utcaseprő átlag fizetése is benne volt :)

Egyébként 250 000 - 700 000 között mozog friss álláshirdetések alapján. nem tudom neked milyen végzettséged van/lesz. Azért nézz utána ,hogy mennyibe fáj a megélhetés. könnyen lehet ,hogy a soknak tűnő fizu valójában nem is olyan sok.

2012. nov. 12. 23:55
 33/35 anonim válasza:

Gondolom már késő és nem nagyon fogod látni amit írok. Minden esetre leírom.

Tavaly volt szerencsém 1 hétre kimenni Japánba. Az emberek akikkel találkoztam kedvesek. És ami nagyon durva volt, hogy bármilyen nyelven szólaltam meg (Angolul jól beszélek, németül, franciául és oroszul megtudom magamat értetni) válaszoltak azon a nyelven. Sőt még találkoztam olyanokkal is akik magyar szakosak az egyetemen (azt hiszem a Tokiói egyetemen vagy az Oszakai egyetemen tanulták). Az egyetlen dolog amit nem tudnék megszokni az a Japán konyha. Nekem valahogy nem tetszik. Nem szeretem a sok tengeri herkentyűt, már pedig ők rengeteget esznek polipokat meg halakat. Viszont a Kaarage nagyon finom. És ami tetszett: megbecsülik a munkát. Pl nincs az mint itthon amit egyre többször tapasztalok hogy fú a büdös kőműves/asztalos/irodai munkás/gazda stb. Mindenféle munkást tisztelnek és nem hánynak rájuk fittyet. Nincs az mint mondjuk Párizs külvárosának néhány részén, hogy megverik a rendőröket.

És ami még fontos. Ismerkedj a kultúrával rengeteget. Névutókat ne nagyon keverd össze, nagyon fontosak a japánoknál de elhagyhatók, ha nem vagy velük teljesen tisztában akkor ne használd őket. Viszont ha nálad magasabb pozíciójú emberekkel találkozol nem árt őket használnod kifejezve hogy tiszteled őket.

2013. júl. 13. 19:48
 34/35 anonim válasza:
SZia mi a helyzet azóta? Nekem a japán nők tetszenek, olyan cukimukik. A japán pasik miatt nem éri meg kimenni, mert átlag 9 cm-rel rendelkeznek. Ott még én is király lennék :D
2017. nov. 22. 10:02
 35/35 anonim válasza:
Sziasztok itt Japanban az atlagos fizetes ferfiaknal 250000 es noknel 150000.Ezek a sima dolgozok. A vezeto beosztasban levok fizetese evente 7.000.000 jen. En 14 eve elek itt kint.Bocs mindenkinek de nincsen ekezet a gepemen. Rengetegen foleg nok vallalnak alkalmi munkakat 4-5 oraban heti 3-4 napot de az keves. Ha gyereket szulsz itt sem konnyu. Az allam max havi 10.000 jent ad egy gyerekre ez a max. Mi itt kozep szinten elunk. En alkalmi munkabol max evi 800.000 jent keresek. A ferjem 3.000.000jent. Adozni 1.000.000jent meghalado fizetes utan kotelezo. A fiam most kezdte az uj iskolaban a felsotagozatot 13 eves . Ebben az evbe az iskola 1.200.000 jenbe kerul. Ezt evente kell fizetni .A kirandulni 2 ev mulva mennek ami kb.560.000jenbe fog kerulni NEW ZELAND.Most voltam szuloin. Es mi itt a kozep retegbe tartozunk. A havi 350.000 es 400.000 jen a felso reteg. Persze itt is vannak gazdag emberek mint mindenhol. De itt sem konnyu az elet. En nem akarok senkit megbantani, de a munkatarsaim szerint en nagyon jol elek.
2018. jan. 20. 03:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!