Mennyi a japán átlagfizetés?
kedves kérdező. szerintem nem kell sokat várnod arra,hogy Japánban is boruljon a bili. Jelentős életszínvonal romlással karöltve. Viszont olyan munkamorállal vannak megáldva ,hogy biztos hamar túlteszik magukat.
van egy ilyen oldal: [link]
ezen rá lehet keresni különböző országok esetében az átlag fizura különböző állások szerint. Árfolyamot bármelyik bank oldalán találsz így már át tudod számítani a fizut. volt egy sokkal jobb oldal ennél. de nem jut eszembe a neve :( régebben kíváncsiságból én is nézegettem.
Hát bocsi a korábbi kritikus hozzászólásért de tényleg gázos ha egy lány azért menne egy másik országba mert most divat a j-pop meg a k-pop. Tényleg nem lehet elvárni azt,hogy ilyen magas labdákat ne csapjon le valaki.ha eszembe jut az a fizu gyűjtő oldal majd még beszúrom ide. azthiszem az a legnagyobb ilyen jellegű adatbázis volt. ott még tán az utcaseprő átlag fizetése is benne volt :)
Egyébként 250 000 - 700 000 között mozog friss álláshirdetések alapján. nem tudom neked milyen végzettséged van/lesz. Azért nézz utána ,hogy mennyibe fáj a megélhetés. könnyen lehet ,hogy a soknak tűnő fizu valójában nem is olyan sok.
Gondolom már késő és nem nagyon fogod látni amit írok. Minden esetre leírom.
Tavaly volt szerencsém 1 hétre kimenni Japánba. Az emberek akikkel találkoztam kedvesek. És ami nagyon durva volt, hogy bármilyen nyelven szólaltam meg (Angolul jól beszélek, németül, franciául és oroszul megtudom magamat értetni) válaszoltak azon a nyelven. Sőt még találkoztam olyanokkal is akik magyar szakosak az egyetemen (azt hiszem a Tokiói egyetemen vagy az Oszakai egyetemen tanulták). Az egyetlen dolog amit nem tudnék megszokni az a Japán konyha. Nekem valahogy nem tetszik. Nem szeretem a sok tengeri herkentyűt, már pedig ők rengeteget esznek polipokat meg halakat. Viszont a Kaarage nagyon finom. És ami tetszett: megbecsülik a munkát. Pl nincs az mint itthon amit egyre többször tapasztalok hogy fú a büdös kőműves/asztalos/irodai munkás/gazda stb. Mindenféle munkást tisztelnek és nem hánynak rájuk fittyet. Nincs az mint mondjuk Párizs külvárosának néhány részén, hogy megverik a rendőröket.
És ami még fontos. Ismerkedj a kultúrával rengeteget. Névutókat ne nagyon keverd össze, nagyon fontosak a japánoknál de elhagyhatók, ha nem vagy velük teljesen tisztában akkor ne használd őket. Viszont ha nálad magasabb pozíciójú emberekkel találkozol nem árt őket használnod kifejezve hogy tiszteled őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!