Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért van az, hogy a diákok...

Miért van az, hogy a diákok és a nyugdíjasok is dolgozhatnak? Akinek pedig szüksége lenne rá jobban, annak nem lehet, mert kitúrják Őket?

Figyelt kérdés

Nem tudom mi a véleményetek erről, de engem nagyon irritál, hogy Bátyámmal az egész várost bejárjuk, és nincs hely mert:

1. Már be van telve diákkal

2. Nem dolgozhatsz ott, mert NEM vagy sem diák, sem rokkant nyugdíjas.

Tudom, hogy ez a munkaadónak kedvezőbb, mert olcsóbb munkaerő, valamint foglalkoztatásukért kapnak támogatást, de kérdem én: Ezt miért megengedett már jó ideje? A tanuló tanuljon, a nyugdíjas meg pihenjen! EZ a dolguk. Nem kitúrni azt, akinek fontosabb lenne az állás. Én ezt betiltanám örökre! Mert felháborító! Ráadásul nem nyári időszakról van szó, én akárhova megyek, akármikor, legyen az tél vagy ősz... a diákok meg a nyugdíjasok ott vannak! Gusztustalan!

2012. máj. 31. 10:28
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:

"Egyik diplomás sem dolgozik annyit, mint egy szakmát, vagy technikumot végzett ember! Amúgy megsúgom: A technikum majdnem felér egy diplomával."

Van diplomám, és munkahelyem is. Ne aggódj, én nem túrtalak ki, mert ezt nem lehet diploma nélkül csinálni:))

A kérdés, hogy ha szerinted olyan sokra mentél az iskoláddal, vajon miért itt hőbörögsz ahelyett hogy dolgoznál?:)

Ja, és már diákként is dolgoztam:DDD

Áruld már el, mégis milyen munkát féltesz a diákoktól meg a nyugdíjasoktól, amikor te technikusi "diplomával" rendelkezel?

2012. jún. 3. 10:39
 32/38 anonim ***** válasza:
45%

Nah ne idegeskedj,fel a fejjel, kapsz egy meglepit tőlem:)

http://www.youtube.com/watch?v=iyil8UlPM8s

2012. jún. 3. 10:50
 33/38 A kérdező kommentje:
Előttem lévő válaszoló! Ennyi eszed van te majom!
2012. jún. 3. 11:26
 34/38 anonim ***** válasza:

33-> ennél sokkal frappánsabb válaszokat adhatnál, ha lenne diplomád:DD

Nah sz'al a vállalkozás indítását is én erőltettem nálad, és kiderült, sokkal jobbak az esélyek, miután kiderült, hogy technikumot végeztél.

Szóval mi az akadálya annak hogy nem vállalkozol?

Vagy a főnök kontójára egész nap lebzselni szimpatikusabb?:)

2012. jún. 3. 16:39
 35/38 anonim ***** válasza:

Nos, én dolgoztam laboratóriumi asszisztensként, ahol a kezdők valahol 90 nettó körül keresnek. Aztán elvégeztem az egyetemet, most 400 a nettóm egy cégnél biotechnológusként.

Nem mondanám, hogy kitörölni jó csak a diplomám.....

De elvégezni csak úgy tudtam, hogy mellette végigdolgoztam az egyetemet. Olyan munkahelyeken, ahova nem sokan vágytak...

Megérte.

Kérdező, a munkaerőpiacon mindenki sorbanállhat. Sajnálom, hogy nincs munkád, talán költözz oda, ahol találsz.

2012. jún. 4. 14:20
 36/38 anonim ***** válasza:

Na, helyben vagyunk. Költözz a munkához. Mert szerinted az megoldás. Szerintem meg egyértelműen nem.

És ez egy az egyben a fizetéseken múlik.

Adott átlag család: anya, apa, egy(két) gyerek.

Az egyik felnőtt munkanélküli, ő talál egy állást, +10%-os fizetéssel, mint amit a környéken adnak.

Mégsem fognak elköltözni.

1. A másik családtag szinte kizárt, hogy ugyanebben az időben kapjon állást azon a környéken, így továbbra is csak egy fizetésből élnének.

2. Ahol van munka és mozgás, ott az albérlet jóval drágább, mint az elmaradt, leszakadó területeken, tehát tényleg jóval több fizetés kéne, mint amiből jelenleg él a család, hogy fenn tudják az albérletet tartani.

3. A gyereket nem lehet csak úgy kivenni, és évközben átvinni máshová, főleg nem olyan településen, ahol a helyben lakó gyerekek is várólistára kerülnek pl. a bölcsődében.

A másik, hogy a vidéki, 120 nm-es családi házért, kerttel, udvarral, garázzsal, mezőgazdasági épületekkel, pincével együtt nem kapok annyit, hogy adott városban vegyek belőle egy másfél szobás egérlyukat.

Szerintem ebből nem sokan kérnek.

De azért csak költözzetek.

2012. jún. 4. 14:32
 37/38 anonim ***** válasza:

ma 14:32

Nos, ha ott, ahol én lakom nincs SEMMILYEN munkalehetőség, akkor mégis mi a teendő? Ülök és sírok? Várok arra, hogy valaki majd munkahelyet teremt?

Akkor mégis mi a javaslat?

ÉN igenis költöztem. Ahonnan én jöttem, ott az idegenforgalomban lehet elhelyezkedni, leginkább nyáron. Azon kívül gyakorlatilag semmi. Nem bántam meg.

2012. jún. 4. 14:48
 38/38 anonim ***** válasza:

Igaza van az előttem szólónak, én személyesen ismerek ilyen párokat, családokat, akik elköltöztek hogy munkájuk legyen.

Nyilván sokkal könnyebb és kényelmesebb otthon siránkozni és várni hogy valaki segítsen mint a saját kezedbe venni a sorsod irányítását.

Mondjuk annyira nem csodálkozom, az utóbbi pár évtized megtette a hatását.

Na majd talán a következő generáció jobb lesz.

2012. jún. 4. 16:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!