Miért van az, hogy a diákok és a nyugdíjasok is dolgozhatnak? Akinek pedig szüksége lenne rá jobban, annak nem lehet, mert kitúrják Őket?
Nem tudom mi a véleményetek erről, de engem nagyon irritál, hogy Bátyámmal az egész várost bejárjuk, és nincs hely mert:
1. Már be van telve diákkal
2. Nem dolgozhatsz ott, mert NEM vagy sem diák, sem rokkant nyugdíjas.
Tudom, hogy ez a munkaadónak kedvezőbb, mert olcsóbb munkaerő, valamint foglalkoztatásukért kapnak támogatást, de kérdem én: Ezt miért megengedett már jó ideje? A tanuló tanuljon, a nyugdíjas meg pihenjen! EZ a dolguk. Nem kitúrni azt, akinek fontosabb lenne az állás. Én ezt betiltanám örökre! Mert felháborító! Ráadásul nem nyári időszakról van szó, én akárhova megyek, akármikor, legyen az tél vagy ősz... a diákok meg a nyugdíjasok ott vannak! Gusztustalan!
A könyvtárunkba minden héten bejár az öreg prof, aki nyolcvanon túl még tanít. Minden héten a könyvtáros félreteszi neki a folyóiratokat, és ő azt betűről betűre végigolvassa. Hát körülbelül ezt nevezem én naprakész tudásnak. A fiatalok ezt sose teszik meg. Pedig a legújabb kutatási eredményeket nem tanítják az egyetemen.
Nem kell leírni az embereket csak azért, mert nyugdíjasok. Lényegesen többet tudnak a szakmáról, mint azok, akik most bukdácsoltak végig az egyetemen. Kijár az időseknek a tisztelet.
Ekkora ostoba prolit, mint te vagy, ez hihetetlen.
Nagyon-nagyon kíváncsi lennék milyen meló volt az, ahonnan ki tudott túrni egy diák.
Mi van??Betiltanád??Haver,elkéstél pár évtizeddel...ma már nem az a rendszer van, amikor valamit csak úgy betiltunk, mert nekünk nem tetszik...
Az, hogy te szerencsétlen vagy és nem tudsz elhelyezkedni, az a te hibád/felelősséged/szakmai tudásod/nyelvtudásod/kompetenciáid hiánya. Nem a diák meg a nyugdíjas tehet róla.
Fejezd be a másokra irigykedést meg a nyávogást, és ne a körülményeket okold azért, ha neked éppen rossz.
Állj a sarkadra, menj addig, amíg nem találsz állást! Ha ehhez költözni kell, akkor indulás. Ha külföldre, akkor oda. Csak vedd végre észre, hogy egyedül Te felelsz az életedért.
# 26/27> nyilván ezt is onnan tudod, hogy bennfentes vagy:DD Ha tippelnem kéne, valamelyik piramislakó múmia?:)
Kérdező: rinya helyett irány saját vállalkozást indítani, ott majd megszabhatod kinek adsz munkát, akár kizárólag hozzád hasonló 8 osztályosoknak:)
Mutassátok meg a világ proletárjainak, hogy rajtatok nem fog ki néhány szerencsétlen egyetemista meg nyugger:DD
Kedves Kérdező!
Bár kicsit fogalmazhatnál finomabban is, de lényegében sok mindenben igazad van.
A mai Magyarországon nagyon rossz a helyzet munka terén. S tényleg előnyt élveznek a munkaadók számára azok, akik után (nyugdíjas, diák) kedvezményt kapnak!
Én is úgy gondolom, hogy a legfontosabb az lenne, ha a 25-60 év közötti embereknek lenne munkája, mivel nekik van rá a legnagyobb szüksége! Ők vállalnak, nevelnek gyerekeket. Tehát, ha ők találtak munkát, akkor kapjon a nyugdíjas vagy a diák is. DE mivel ebben az országban az a fontos a munkáltatónak, hogy a m.vállaló után minél kevesebbet fizessen, ezért a diákot választja, ha egy "sima" dolgozó és diák között választania kell. Sajnos így pedig tényleg elveszik a "jobban" rászoruló 1-2-3 gyereket nevelő dolgozótól a munkát.
Ez tényleg borzasztó!
Pedig nekem van munkahelyem (diplomás vagyok, szar fizetésért), így pluszban egy saját vállalkozást is vezetek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!