Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért van az, hogy a diákok...

Miért van az, hogy a diákok és a nyugdíjasok is dolgozhatnak? Akinek pedig szüksége lenne rá jobban, annak nem lehet, mert kitúrják Őket?

Figyelt kérdés

Nem tudom mi a véleményetek erről, de engem nagyon irritál, hogy Bátyámmal az egész várost bejárjuk, és nincs hely mert:

1. Már be van telve diákkal

2. Nem dolgozhatsz ott, mert NEM vagy sem diák, sem rokkant nyugdíjas.

Tudom, hogy ez a munkaadónak kedvezőbb, mert olcsóbb munkaerő, valamint foglalkoztatásukért kapnak támogatást, de kérdem én: Ezt miért megengedett már jó ideje? A tanuló tanuljon, a nyugdíjas meg pihenjen! EZ a dolguk. Nem kitúrni azt, akinek fontosabb lenne az állás. Én ezt betiltanám örökre! Mert felháborító! Ráadásul nem nyári időszakról van szó, én akárhova megyek, akármikor, legyen az tél vagy ősz... a diákok meg a nyugdíjasok ott vannak! Gusztustalan!

2012. máj. 31. 10:28
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:

A könyvtárunkba minden héten bejár az öreg prof, aki nyolcvanon túl még tanít. Minden héten a könyvtáros félreteszi neki a folyóiratokat, és ő azt betűről betűre végigolvassa. Hát körülbelül ezt nevezem én naprakész tudásnak. A fiatalok ezt sose teszik meg. Pedig a legújabb kutatási eredményeket nem tanítják az egyetemen.

Nem kell leírni az embereket csak azért, mert nyugdíjasok. Lényegesen többet tudnak a szakmáról, mint azok, akik most bukdácsoltak végig az egyetemen. Kijár az időseknek a tisztelet.

2012. jún. 1. 11:27
 22/38 A kérdező kommentje:
Utolsó hozzászóló! Szerintem Te sík idióta vagy. Aláírom, hogy a nyugdíjasok többet tudnak és azt a mai napig alkalmazzák, de szerintem annak idején Ők is elkezdték valamikor, és mikor fiatal korukban oda tették őket az adott helyre, volt LEHETŐSÉGÜK azt alkalmazni. Ez mindenkinek megjár, szóval nem értek veled egyet. Ennyiből a fiatalnak is meg kell adni a lehetőséget, mert az öreg is megkapta annak idején! A nyugdíjasoknak lejárt az idejük. Pihenjenek. Ennyi.
2012. jún. 1. 13:25
 23/38 CMD ***** válasza:
37%

Ekkora ostoba prolit, mint te vagy, ez hihetetlen.

Nagyon-nagyon kíváncsi lennék milyen meló volt az, ahonnan ki tudott túrni egy diák.

2012. jún. 1. 14:17
 24/38 anonim ***** válasza:
37%
Hőbörgés helyett kezdhetnél magaddal valamit. EEEEEEveszik a munkát, jézusom... Gondolom akkor szerinted a bevándorlók is ezt csinálják, meg az asszonyokat is elveszik, neked meg se munka, se nő. A nyugdíjasok régen tanultak (valószínűleg), de te sem lehetsz túl nagy ász, hogy ha a "szakmádban" kitúrnak a nyugdíjasok és a diákok.
2012. jún. 1. 14:26
 25/38 anonim ***** válasza:
37%

Mi van??Betiltanád??Haver,elkéstél pár évtizeddel...ma már nem az a rendszer van, amikor valamit csak úgy betiltunk, mert nekünk nem tetszik...

Az, hogy te szerencsétlen vagy és nem tudsz elhelyezkedni, az a te hibád/felelősséged/szakmai tudásod/nyelvtudásod/kompetenciáid hiánya. Nem a diák meg a nyugdíjas tehet róla.

Fejezd be a másokra irigykedést meg a nyávogást, és ne a körülményeket okold azért, ha neked éppen rossz.

Állj a sarkadra, menj addig, amíg nem találsz állást! Ha ehhez költözni kell, akkor indulás. Ha külföldre, akkor oda. Csak vedd végre észre, hogy egyedül Te felelsz az életedért.

2012. jún. 1. 14:50
 26/38 anonim ***** válasza:
59%
# 20/25 < Ők azok akik lehúzhatják a wcn az Egyiptológiát... olyan sok munkájuk van hogy csuda :D
2012. jún. 1. 18:18
 27/38 CMD ***** válasza:
Majdnem eltaláltad, én proliológiára járok. Ezért tudom ilyen jól, mekkora gyökerek vagytok.
2012. jún. 1. 21:12
 28/38 anonim ***** válasza:

# 26/27> nyilván ezt is onnan tudod, hogy bennfentes vagy:DD Ha tippelnem kéne, valamelyik piramislakó múmia?:)

Kérdező: rinya helyett irány saját vállalkozást indítani, ott majd megszabhatod kinek adsz munkát, akár kizárólag hozzád hasonló 8 osztályosoknak:)

Mutassátok meg a világ proletárjainak, hogy rajtatok nem fog ki néhány szerencsétlen egyetemista meg nyugger:DD

2012. jún. 2. 10:09
 29/38 A kérdező kommentje:
Mind mind idióták vagytok! Főleg az utolsó 2 hozzászóló! :D Attól, hogy nem mentem egyetemre, nem azt jelenti hogy 8 általánosom van- de nektek ez nem esik le. Kicsit el vagytok szállva magatoktól. "Jajj mert diplomás vagyok!,, Szerintem a mai világban ez szart sem ér. Egyik diplomás sem dolgozik annyit, mint egy szakmát, vagy technikumot végzett ember! Amúgy megsúgom: A technikum majdnem felér egy diplomával. Annyi a különbség, hogy a technikumot végzett emberek UGYANAZT tanulják mint a diplomások, csak összesűrítve. A diplomások pedig kicsit jobban belemélyednek! Ennyi! De ti ezt sem tudjátok, amire pedig térni akarok, azt csak kevesen értették meg, de volt pár ember aki felfogta és fura mód nekem adott igazat. Na de várjatok! Majd mikor nektek lesznek gyerekeitek és ugyanilyen cipőbe járnak majd.. akkor megtudjátok milyen az, ha akarsz dolgozni, de nincs hely mert ott a csicskás egyetemista meg a 968 éves nyugdíjas!!! Ennyi! És akkor is igazam van, ti meg szart sem értek!!! :))
2012. jún. 2. 13:52
 30/38 anonim ***** válasza:
90%

Kedves Kérdező!

Bár kicsit fogalmazhatnál finomabban is, de lényegében sok mindenben igazad van.

A mai Magyarországon nagyon rossz a helyzet munka terén. S tényleg előnyt élveznek a munkaadók számára azok, akik után (nyugdíjas, diák) kedvezményt kapnak!

Én is úgy gondolom, hogy a legfontosabb az lenne, ha a 25-60 év közötti embereknek lenne munkája, mivel nekik van rá a legnagyobb szüksége! Ők vállalnak, nevelnek gyerekeket. Tehát, ha ők találtak munkát, akkor kapjon a nyugdíjas vagy a diák is. DE mivel ebben az országban az a fontos a munkáltatónak, hogy a m.vállaló után minél kevesebbet fizessen, ezért a diákot választja, ha egy "sima" dolgozó és diák között választania kell. Sajnos így pedig tényleg elveszik a "jobban" rászoruló 1-2-3 gyereket nevelő dolgozótól a munkát.

Ez tényleg borzasztó!

Pedig nekem van munkahelyem (diplomás vagyok, szar fizetésért), így pluszban egy saját vállalkozást is vezetek!

2012. jún. 2. 14:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!