Banki gyakorlat?
Közgazdász végzettségem lesz,amikor elvégzem az egyetemet,addig azonban szakmai gyakorlatra is kell járnom. Az összes bank karrierportálján beregisztráltam az adatbázisokba és jelentkeztem egy gyakornoki pozícióra is. 10 napja volt a határidő és az automata email csak annyit jelzett, hogy "Szíves türelmét kérjük, a pályázat alakulásáról és az esetleges további
teendőkról értesíteni fogjuk.".
Szerintetek várjak még erre,vagy halott ügy? :( Egyszerűen nem tudom hogy másként hogyan tudnék gyakorlatozni menni,a mi régiónkban alig vannak banki gyakorlati helyek.
Szakmai gyakorlatra folyamatosan szoktak keresni embereket, mert a gyakornokok nem számítanak be a létszámba (headcount), amit a mostani időkben elég komolyan néznek.
A HR-esek elég elfoglaltak tudnak lenni, lehet, hogy emiatt nem írtak még vissza. VÁrj még pár napot, és ha addig sem írnak, akkor megereszthetsz egy érdeklődő e-mailt.
Karrierista HR-sein eléggé elfoglaltak tudnak lenni, és sok esetben nem jeleznek vissza, ezt tapasztaltam pár éve, amikor állást kerestem. Főleg a bankokra jellemző.
Budapesten vagy vidéken lennél gyakorlaton?
Milyen téma érdekelne bankban? Ha bankfiókban szeretnél gyakorlaton lenni, legjobb, ha bemész 1-1 bankfiókba és ott a fiókvezetőt keresed. NE HAGYD MAGAD LERÁZNI, HOGY ADATBÁZISBA REGISZTRÁLJ ez a szöveg általában. Több ismerősöm úgy ment fiókba gyakorlatra, hogy közvetlenül megkereste egy adott bankfiók vezetőjét és rajta keresztül. Legjobban teszed, ha önéletrajzzal és motivációs levéllel a kezedbe mész és odaadod közvetlenül a fiókvezetőnek.
Ha más terület érdekel (pl. back office, treasury stb.) akkor a legjobban teszed, hogy befáradsz valamelyik bankszékházba és ott érdeklődsz...megemlítheted, hogy regisztráltál és jó lenne tudnod, hogy mi van a pályázatoddal...stb. ITT SE HAGYD MAGAD LERÁZNI
Annak idején egy konkrét pályázatommal kapcsolatban közvetlenül betelefonáltam a HR osztályra. Amit ott kaptam...Kikérték maguknak, hogy milyen jogon érdeklődöm, hisz nekik sok munkájuk van, nem tudnak velem foglalkozni..
Én is azzal értek egyet, hogy menj be személyesen és keresd meg a fiókvezetőt. Sokkal hatékonyabb, mint a net vagy a telefon.
Ha van valahol személyes ismeretséged, azt mindenképpen használd ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!