Egy bolti eladónak is kell ma már szakmai gyakorlat? És ki fogja őket felvenni gyakorlatra, ha rengetek járulékot kell utánuk kifizetni? (bővebben lent)
Figyelt kérdés
Kicsit fel vagyok háborodva a mai helyzeten. Egy kisboltom van, és szinte heti rendszerességgel jönnek be fiatal lányok hogy gyakorlatukat szeretnék letölteni, mert kötelező a szakmai gyakorlat egy bolti eladónak. Hol találnak az ilyenek helyet? Mert a járulék utánik több mint százezer egy hónapba... Ki alkalmazná őket, még a multik sem teszik azt mondták, ezért nem kapják meg a szakmai papírt. Régebben az állam fizette ezt nem? Most meg a munkaadónak kell? Így én is csak annyit tudok mondani a fiataloknak hogy abban az esetben tudom csak felvenni gyakorlatba ha ő fizet nekem havi több mint százezret, így persze senki sem jön. Elég röhejes ez a helyzet. Pozitív tapasztalatok is vannak ebben a témában?2012. máj. 16. 10:59
1/4 niksu19 válasza:
Nekem is ezzel van a problémám,én ruházati eladoi szakra jelentkeztem,és beraktak élelmiszerre.kijött a nő kihelyezett mindenkit egy cba-ba,csak az anyagiakrol beszélt.semmi másrol,és utolag megtuduk hogy 2évet vagyok gyakorlatok kapok havi pénzt,+ félévente átlagtol függően 100-180 ezerig.és ha a két év gyakorlati időn kivül nem maradok ott + 2évet teljes állásba akkor vissza kell fizetnem a 2év alatt kapott öszöndijat!Nem normálisak szerintem! és az iskola pedig nem köt mással szerződést.. röhej..
2/4 anonim válasza:
Inkább nem kisboltba kell menni
gyak-ra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!