Mennyi végkielégítés jár, és jogilag mit tehetünk?
Figyelt kérdés
Novemberben lenne 5 éve,hogy a munkahelyemen dolgozom.57 éves vagyok.Megtudakoltam,hogy kedden elküldenek végleg az állásomból pár kollégámmal együtt.Az oka:megszüntetik tőlünk a munkásjáratot.Mivel nyugdíj előtt vagyok,úgy vélem védett korban nem küldhetne el a gyár.Továbbá kéne kapnom végkielégítést is.Mennyi pénzre számíthatok így több,mint 4 év után?És frdulhatok ügyvédhez?Szerintem megvan a 40 évem,és elmehetek nyugdíjba is,és természetesen amellett is dolgoznék.De az én koromban a környékemen szinte lehetetlen elhelyezkedni,és ez nagyon rosszul érintene engem,és a családomat!Persze szeretek is dolgozni,mindig is megfelelő volt a munkához való hozzáállásom,nem szeretek kizárólag háztartásbeli lenni.Nagyon félek,ha kedden megkapom a papírjaimat,olyan papírokat íratnak alá velem,amik miatt majd úgy leszek elkönyvelve a munkanélkülin is,hogy önszántamból mondok fel.Milyen indokok állhatnak a felmondó papíron?Ugyanis ha nem sikerül elhelyezkednem egyáltalán,vagy akár csak egy kis ideig,a biztosítóm fizeti a jelzálog törlesztőmet egy évig.És csak az esetben lehetséges ez,ha tényleg a valódi ok szerepel a papíromon,hogy elküldtek.Történt ugyanis ennél a cégnél nem egyszer,hogy vakon aláíratták az illetőkkel a papírokat,és az állt rajtuk,hogy önszántukból mentek el a gyártól.Ez esetben ugrott a végkielégítés,és még jogilag sem lehetett mit tenni...persze már ők is korban voltak,nyugdíjig viszont még sok idő volt,elhelyezkedni lehetetlen,a semmiből pedig nem lehet megélni!Mit tehetek?? Egy 57 éves kétségbeesett családanya.2012. máj. 25. 21:58
11/11 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!