Állásinterjún az interjúztató miért kíváncsi arra, hogy milyen mobiltelefonom van, illetve hogy mekkora a lakáskulcsom?
Osztom az előttem kommentelő véleményét.Nekem is 1 samsung galaxy S II-m van.Nem dolgozom és még csak nem is anyuci pénzelte a mobilt.Drága cuccokat veszek.Próbálom az ésszerű kereteken belül de a legluxusossabb körülményeket fenntartani.
Vannak emberek mint pl én aki 2 évig gyűjtöget vmire és csak aztán veszi meg.Nem feltétlenül 2 havi fizetését költi 1 vmire(azonnal)v veri magát adóságba.Az igaz h szeretek nagyobb lábon élni.Nagyobbon mint amekkorán tehetném.De ennek is van 1 fajta pszichológiája.Ha te mindig megelégszel a középszerű dolgokkal(közép v alsó kategória)mert a te pénztárcád ahhoz van szabva,teljes letargiába dönthet besorolod magad 1 alacsony rangsorba ami hosszú távon nagyon nem egészséges,pláne ezzel keresztet vetsz maga felett mivel ilyen hozzáállással az életben nem lesz jobb a helyzeted.Ha így venném a dolgokat meg is ölhetném magam,illetve a csóróbb emberek zöme.Mi értelme van az életnek ha minimálbérből eladósodva hónapról hónapra szinte csak vegetálva tengeted a napjaidat??
"Egy betanított munkás / pénztáros nem jut feljebb SOHA a ranglétrán. Ezt el kell felejteni, ilyen csak az "american dream" jellegű fantazmagóriákban létezik, hogy takarítóként kezdte és vezérigazgatóként ment nyugdíjba..."
De bizony van rá példa az életben ( na jó, ennyire nem sarkos hogy takarítóból vezérigazgató, de akkor is), lehet hogy te nem találkoztál vele, de én igen ( nem is eggyel).
Tanulni ugyanis munka mellett is lehet. Ez az egyik dolog.
A másik, hogy van aki "muszájból" elvállal egy "alantasabb" munkát, majd később egy belső álláspályázaton elnyer egy magasabb pozit.
A mobiltelefon meg a kulcstartó firtatása szerintem is nagy baromság ( inkább ez hajaz az "american dream"-re:). Ugyan nem vagyok HR-es, de interjúztattam már párszor ( teló- meg kulcskérdés nélkül) , és még soha nem kellett megbánni a döntésemet.
Total faszsag ez a pszichologia.
Mar 2 pszichologus vegzettsegu emberrel is beszelgettem. Az egyikbol kihuztam minden uzleti otletet es fel se tunt neki - utana mondta hogy tanult pszichologiat- hirtelen az arcomra fagyott a mosoly, de nem esett le neki hogy nem kedvessegbol beszelgetel vele...
A masik se talalt furanak, pedig vannak nem normalis dolgaim...
Egyebkent meg jah nekem egy 32 gigas iPhone 4-em van amit a nagyimtol kaptam ballagasi ajandeknak.
A kulcscsomomon van 5 karika es mindegyiken 1 vagy 2 kulcs.
Totql kaosznak nez ki, de en tudom melyik karikan van a kapukulcs, a kiskapukulcs, kulon karikan az epuletbe valo kulcs es masikon a racs es a lakaskulcs. Taviranyito es magneses nyito.
Egy avatatlan szamara kaosz amig nem magyarazom el...
Ha tőlem ilyet kérdezett volna, akkor én elmondtam volna neki, hogy a lakáskulcsom egy átlagos, 1 tollú, fémből készült kulcs, a telefonom pedig egy pár éves Nokia 5310. Ezt mind szóban. Nem kell neki azt megmutatni. Az már más kérdés, hogy van rajta 4 kulcstartó a 2 kulcshoz. :D
Én azt a kérdést utálom a legjobban, amikor megkérdezik/vagy teszten be kell írni, hogy mik a rossz tulajdonságaim. (nem vagyok én hülye, hogy magam ellen beszéljek!)
Én a pszichológiát és a teszteket baromságnak tartom ilyen szempontból.
Láttam én már nem egy olyat, hogy a teszten ketten egyáltalán nem feleltek meg, de "sajnálatból" maradhattak, nem fogod elhinni, 4 éven belül mind a kettőt kiemelték a szalag irányítására, annyira jók voltak.
Aztán pszichológiával, meg ilyen hülye mobiltelefonos dolgokkal "vizsgálták" a jelentkezőket, mégsem jött be nekik még fele sem, amelyet eredménynek hoztak ki.
Attól, hogy nekem van egy szép arany ékszerem, ami valószínűsíthetően drága, még nem biztos, hogy tovább nyújtózkodom, mint ahogy a takaróm ér...
Mint ahogy az sem mondd semmit, ha 3 diplomám van, és 4 nyelven beszélek, attól még egy kevésbé iskolázott lehet nálam ezerszer jobb.
Ezek megerőszakolt dolgok, és teljesen egyetértek a 19#35-ös válaszolóval.
Én meg simán megengedhetném magamnak, hogy okostelefonom legyen, csak mi a frásznak? Nem fogom a kis képernyőt simogatni és apró gombocskákat nyomogatni csak azért, mert nem tudom megvárni, hogy hazaérve egy normális számítógépről válaszolhassak egy barátom emailjére. Egyszerűen nem ad annyi plusz szolgáltatást, amennyiért érdemes volna tízezreket kiadni.
Na, most akkor én egy deviáns imbecillis vagyok, mert nem követem a divatot?
Utolsó:
Ha egy menedzser lennél, akkor igen. Ha egy átlagember vagy akkor tök mindegy, azt csinálsz amit akarsz.
Utolsó:
Ha menedzser lennék, akkor persze, hiszen az munkaeszköz volna, mint kertésznek az ásó, de a kérdés nem erről szólt.
Neked a galaxy note II kis képernyő :D
(lehet bele se fér a kezedbe)
A tabokról vagyok hasonló véleménnyel mint te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!