Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi a véleményetek erröl?

Mi a véleményetek erröl?

Figyelt kérdés

[link]

Ezek a szegény kihasznált ázsiaiak, közel ugyanígy kihasználják a munkásaikat Európa keleti országaiban, gondolok például a Samsungra, és a beszálitó cégeire.

Például állva kell dolgozni, 2-3 ember munkáját végeztetik el egy emberrel, minimálbérért, és mindig minden szabályz változtatnak, ezek a drága kis ázsiak, és mikor van munka akkor úgy kell dolgozz, mint egy őrűlt.

Véleményetek szerint kell-e sajnálni ezeket a kínai munkásokat,tudván arról, hogy ezek az ázsiaiak közel ugyanígy kihasználnak minket, Kelet-Európaiakat?

2012. ápr. 15. 22:33
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

A helyzethez és körülményekhez képest kihasználnak!

Ugyanakkor évezredekig olyan munkaviszonyok voltak hogy a mostaniakra még egy 100 évvel ezelőtt dolgozó is azt mondaná hogy nyaralás...

Persze ne ez legyen az alap de szerintem javulni fognak a dolgok és ahogy javul, úgy az igényünk és kényelmünk is nőni fog a még könnyebb, még kényelmesebb munkavégzés iránt.

2012. ápr. 15. 22:51
 2/10 anonim ***** válasza:

Ezért kell tanulni. A szalagmunkák 99%-a gond nélkül gépesíthető lenne. Csak nem éri meg, mert a tanulatlan munkaerő elvégzi a munkát minimális pénzért. Persze, hiszen nincs választása, máshova nem tud menni, mert nem ért semmihez.

Az a véleményem, hogy jóllehet nem etikus, amit ezek a cégek művelnek, az éremnek két oldala van. Ehhez kellenek tanulatlan, érdekérvényesítésre képtelen emberek százezrei is.

2012. ápr. 15. 22:53
 3/10 anonim ***** válasza:
60%
Ja és a link helyesen: [link]
2012. ápr. 15. 22:53
 4/10 anonim ***** válasza:
Én ezt nem csinálnám az tuti. :(
2012. ápr. 15. 23:32
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Ebből is láthatod, hogy kihasználni bárkit lehet aki engedi. Sajnálni nem kell senkit. Semmire nem megy szegény munkás azzal hogy Te megtudtad mi a helyzet vele. És Te sem mentél semmire. A média viszont gazdagodott. Mindkettőt kihasználva. Dobd el az újságot, kapcsold ki a tévét, és kérdezd meg a melletted ülő embertől hogy mit tehetsz érte. szép napot :)
2012. ápr. 16. 10:28
 6/10 A kérdező kommentje:

Evel a kérdéssel azt akartam kihangsúlyozni, hogy ezeket az ázsiaiakat nincs miért sajnálni, mert ugyanúgy, vagy még jobban kihasználják a kelet európai jómunkásembert.

Egy amerikai vagy egy európai származású cégvezetö nem használja ki a munkásait, mert van Lelke, ellentétben az ázsiaiakkal.

2012. ápr. 16. 11:41
 7/10 anonim ***** válasza:

"Egy amerikai vagy egy európai származású cégvezető nem használja ki a munkásait, mert van Lelke, ellentétben az ázsiaiakkal."

Vagy ha az európainak nincs lelke, akkor visszatartja a cselekménytől a büntetés következmény kilátásba helyezése.

Egyik munkahely sem jótékonysági intézmény, hanem egy üzlet a munkáltató és munkavállaló közt.

Az biztos, hogy aki visszaél a munkás rászorult helyzetével az nagyon nagy gazember.

Nekem nem tűnik hiteles igazságnak amit a cikkben írnak. Ráadásul egy külföldi, szintén kétes blogforrásra hivatkozik az indexen az író. A szövegben a "számolt be" szavakra klikkelve " [link] jön be, ahol nem azt írják, hogy .New York Times újságírója, Nicholas Kristof a gyárban járt, hanem azt, hogy a felesége családja onnan Kínból származik.

2012. ápr. 16. 13:23
 8/10 anonim ***** válasza:

Az utolsó állításoddal vitatkoznék. Dolgoztam olyan magyar cégvezetőnek (első munkahely, tapasztalatlan voltam), aki mondta, hogy próbaidő alatt nem kell bejelenteni a munkát (elhittem neki), aztán az első hó végén "bocs most elég rossz helyzetben van a cég, megoldható lenne, hogy a következő hónapban adjak fizetést? Természetesen 20%-kal többet a késedelem miatt", ezt is elhittem. A második hó végén szitkozódva kirúgott, teljesen alaptalanul elmondott mindennek, hogy rosszul dolgozom, megúgyegyáltalán. Nyilvánvaló, hogy meg akarta spórolni a pénzem. Nem is láttam abból a munkámból egy fillért sem, de jó tapasztalat volt.

Ezek után nem mondanám, hogy a magyar munkaadóknak mindnek van lelke...

2012. ápr. 16. 13:45
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Tanulni ingyen nem lehet, mert sema tudást sem a kaját sem a tanulásra fordított időt nem adják ingyen!

A gépesítéssel meg jól vigyázzunk, mert amíga gép dolgozik addig mit csinál az ember? segélyért könyörög?

Itt az a gond, hogy az állam nagyon sok költséget varr a munkáltatók nyakába, drága a foglalkoztatás, és emiatt nem tudnak 2-3 embvert ráállítani az adott munkára, kénytelenek eggyel elvégeztetni!

4 órás munka már szinte csak papíron létezik, lassan már 8 órás is.

Szinte majdnem minden munka 12 meg 16 órás...

2012. ápr. 18. 18:48
 10/10 anonim ***** válasza:

Nameg ugye minek dolgoztatnának emberekkel amikor támogatják a gépvásárlást uniós hitelekkel stb vel.

A gép kevesebbet fogyaszt és hibázik mint az ember és nincsenek szociális nyavajái se.

Ez ilyen egyszerű! Kérdés hova vezet ez az egész, amikor már most túltermelési válság van mindenből, pénze meg senkinek nincs mert a gép dolgozik, az embernek meg nem jut munka.

2012. ápr. 18. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!