Elvállalnátok így a munkát? Ha kijelenti a munkaadó hogy a próbaidő alatt nem jelent be? Hozzáteszem munkanélkülin vagyok.
Figyelt kérdés
Ma voltam állásinterjún, és közölték, hogy a próbaidő alatt nincs bejelentés majd csak a 3 hónap elteltével jelent be 4 órába, ami persze napi 8 óra munkát jelent..Irodai telefonos munkáról van szó.2009. jún. 17. 22:54
1/7 anonim válasza:
Mérlegeld, hogy kell-e annyira az állás, hogy így is vállald. Hozzá lehet állni úgy, hogy legalább négy órára be vagy jelentve, de a nyugdíjnál te fogod megszívni, a plusz négy óráért meg valószínűleg nem kapsz annyit, hogy előtakarékossági számlát nyiss.
Nekem egyébként nagyon kamunak tűnik az az ígéret, hogy három hónap után bejelentenek: akár fel is jelenthetnéd a céget, mert ez minden, csak nem törvényes.
2/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!
Elég nehéz döntés, mert ugye ha dolgozom megszűnik a munkanélkülim, viszont a próbaidő alatt mivel nem jelent be se TB se semmi...
2009. jún. 17. 23:11
3/7 anonim válasza:
Nem, mert az ilyen nem is akar bejelenteni. Tapasztalatból beszélek. Ne vállalj így munkát, nem éri meg. Keress egy tisztességes munkáltatót, kötelesek próbaidő alatt is bejelenteni, ez SZABÁLY!
4/7 anonim válasza:
Nem akarlak elkeseríteni, de az ilyen 3 hónap után sem fog bejelenteni. Nem beszélve arról, ha kap egy munkaügyi ellenőrzést, téged is ugyanúgy megbüntetnek, mint a munkáltatót. Lehet még jobban meg is hurcolnak, főleg, ha munkanélkülin is vagy mellette.
5/7 anonim válasza:
A kék munkavàllaloi könyvet muszàj vezetnie, anélkül megbüntetik, ràadàsul ugy tudom, hogy a büntetést neked is fizetned kell, nem csak a munkaadonak! Ne vàllald el!
6/7 anonim válasza:
Biztos, hogy ki fog fizetni a ledolgozott napok után? Megoldás lehet ideiglenesen a kék kiskönyv, akkor a ledolgozott napokkal hosszabbodik a munkanélküli ideje, de havonta csak 15 nap lehet. De igy táppénzre nem vagy jogosult, ha bármi történik. Nem túl jó megoldás a fekete munka, ha lehet kerüld el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!