Menni vagy maradni, ez itt a kérdés?
16 éves vagyok. Van egy álmom: tanár szeretnék lenni egy gimnáziumban. Nagyon szeretem Magyarországot (Budapestet főleg), de tudom, hogy tanárként majdhogynem éhen halnék itthon.
Nyugat-Európában jobban keresnék tanárként, ott tisztességes életet tudnék élni, viszont szerintem nagyon hiányozna Budapest és az egész magyarság.
Ebben senki nem fog tudni dönteni helyetted, úgy van ahogy írod. Én saját tapasztalatból írom (bár mindenki más) hogy pár évet gond nélkül le lehet húzni külföldön, és nagyon sokan vannak olyanok is akik csak 1-2 évre jöttek ki, és már 8-10-12 éve itt ragadtak, és olyan is van aki úgy döntött időközben hogy nem megy már haza csak látogatóba. Ha sokáig kint vagy egy idő után elkezded észrevenni a hatalmas különbségeket, én pl van hogy online megnézek egy otthoni híradót, és olyan érzés mintha 10-20 évvel ezelőtti felvételeket néznék, vagy mintha otthonról néznél egy Kazahsztáni híradást.
Ezek ellenére mi még mindig úgy gondoljuk hogy előbb-utóbb hazamegyünk, bár szerencsénkre talán az ország legjobb városából jöttünk ki, ott jobb a helyzet mint az ország más részeiben.
ma 19:57
Itt Angliában (szerintem máshol is) a gyerekekkel foglalkozók elég nagy százaléka bevándorló. személyesen is ismerek itt élő/dolgozó magyar óvónőket, nannikat, és nem nézik ki honnan jött, ha megfelel az elvárásoknak, megvannak a megfelelő jogosítványai az itteni munkavállaláshoz akkor nincs gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!