Egy buta kérdés: hogyan kerültek ide a kínaiak? Van valamilyen papírjuk arról, hogy itt lehetnek, vagy csakúgy itt vannak? Kína hogy-hogy engedte őket? Nem egy kommunista népköztársaság, ahol nem lehet csak úgy ki-be utazgatni, főleg kint maradni?
És még ami nagyon érdekelne: ismerek egy kínait aki ide szeretne jönni, de nincs semmilyen itteni ismerőse, hogy tudna idejönni és itt is maradni?:)
Bocs, hogy ilyen extra tudatlan vagyok a témában!
1. Kínaiak nem csak Kínából jöhetnek.
2. Kíniak mindenhol vannak már a világon.
FŐLEG ERRE VÁLASZOLJATOK LÉGYSZI: ami nagyon érdekelne: ismerek egy kínait aki ide szeretne jönni, de nincs semmilyen itteni ismerőse, hogy tudna idejönni és itt is maradni?:)
KÖSZI:)
Lehet, hogy tök egyszerű a válasz, csak nem tudom.
Ez tényleg érdekes dolog, hogy egy olyan ország lakói, mint Kína, hogy járkálhatnak le s föl a világban.
Amúgy, ha ismeritek egymást, akkor már egyből van egy ismerőse Magyarországon, nem? Te lennél az...
"Amúgy, ha ismeritek egymást, akkor már egyből van egy ismerőse Magyarországon, nem? Te lennél az..."
Természetesen úgy gondoltam, hogy olyan itteni ismerőse aki segíteni tudna neki:) Én nem tudok. Egyelőre. De ha valaki tud segíteni, hogy tudjak segíteni (legalább annyiban, hogy merre kell "elindulni"), azt megköszönném:)
"Egy buta kérdés: hogyan kerültek ide a kínaiak?"
Repülőgéppel. Gyalog elég lassú lenne.
"Van valamilyen papírjuk arról, hogy itt lehetnek, vagy csakúgy itt vannak?"
Van valamilyen ideiglenes tartózkodási engedélyük, különben aligha nyithatnának boltokat.
"Kína hogy-hogy engedte őket?"
Az itteni kínaiak nem a KNK-ból jöttek, hanem Tajvanról, Szigapúrból, HK-ból, Malajziából, a Fülöp-szkről stb.
Lehet, hogy Kínából is vannak, újabban már valamennyire lehet utazni onnan is szerintem. De akik a 90-es évekből jöttek, azok inkább HK-ból.
"ismerek egy kínait aki ide szeretne jönni, de nincs semmilyen itteni ismerőse, hogy tudna idejönni és itt is maradni?:)"
1. Te már itt vagy mint ismerős.
2. Itt van egy csomó kínai, köztük ügyvédek, üzletemberek stb., akik intézik ezeket az ügyeket. Nagyon összetartóak a kínaiak. Nem lehet túl életrevaló az a kínai, ha nincs kapcsolata ezekkel.
Valójában kevés kínai él az országban, sokkal több a Koreai, Mongol csak minden ázsiaira rámondják hogy kínai.
Biztos kevés embernek vann papirja, de szerintem ezzekben az országokban a hatóságok nem igen tudják számon tartani a lakosság utazási szokásait.
Vagy turistaként utazik, és menedékjogot kér, mert korlátozzák a gyerekvállalási szabadságát.
És kénytelenek megadni neki.
Kérhet menedékjogot a kínai tibeti is.
Határtalanok a lehetőségek. Már Afrikában is egész területeket vettek a kínaiak. Szibériában is.
Mellesleg, EGY kínai hozza maga után az egész falut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!