Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miket kérdezzek az interjún?

Miket kérdezzek az interjún?

Figyelt kérdés

Voltam mostanában pár állásinterjún, és ugye mindig azzal zárul, hogy "van-e esetleg valami kérdése?"

Hát én ilyenkor alig tudok mit kérdezni, mert mindent ami eszembe jut, hogy fontos lehet, már elmondták maguktól (ez lenne az első munkám, így nincs sok tapasztalatom, hogy mikre érdemes rákérdezni), a fizut meg ugye nem illik addig említeni, míg ők nem említik.

De mindig érzem, hogy nincsenek lenyűgözve az "azt gondolom, minden lényeges kérdést érintettünk" választól.

Múlt héten egy fejvadász cégnél voltam interjún, ott sem tudtam mit kérdezni, de a csaj egyszerűen tényleg MINDENT elmondott. Szerencsére továbbjutottam, holnap megyek magához az alkalmazó céghez, és elő kéne rukkolni pár jó kérdéssel, de mik legyenek ezek?

Nem akarom, hogy ezen múljon, így is nagyon stresszes leszek. :\

2012. márc. 19. 10:47
 1/2 anonim ***** válasza:

Szerintem belehet dobni olyan kérdéseket, hogy pl "milyen a munkahelyi légkör?", "a dolgozok között csak munkakapcsolat van, vagy munkaidőn túl is tartják a kapcsolatot?". Vagy valami tetszőleges kérdés a témában. Persze inkább olyan interjúkon ahol nem túl komoly és konzervatív a meghallgatás. Ebből szerintem azt szűrnék le, hogy nem csak maga a munka és az elvárások, juttatások érdekelnek hanem beis szeretnél illeszkedni a közösségbe. Csapatban akarsz dolgozni és hasonlók. Ez pedig jó pont.

Amúgy pedig szerintem ez a válasz: "azt gondolom, minden lényeges kérdést érintettünk" még mindig jobb mint valami erőltette debil kérdés csak azért, hogy kérdezz valamit.

Sok sikert!:)

2012. márc. 19. 11:38
 2/2 anonim ***** válasza:

Nos én már nem járok több interjúra, de az is jó ha összefoglalod vagy elmondod hogy minden olyan dolgot érintettek amit te szerettél volna tudni.

Ez csak pitiáner HR duma hogy muszáj kérdezni. Nem ezen fog múlni hidd el :)

2012. márc. 19. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!