Miért csak szinte a fizetési igényre kíváncsiak egy interjún?
Gondolkozz úgy, mint egy munkáltató: anem kell nagy szakmai tudás, akkor mi neki a legfontosabb szempont? Hogy minél kevesebbet kelljen fizetni a szerencsétlen munkásnak. Én 10-én tartok állásinterjút, és én is megkérdezem, hogy mennyi lesz a fizetési igénye, de ha alkalmas, akkor mindenképp felveszem.
Továbbá megmutatom neki, hogy kb mennyi órát kell dolgozni, mit kell ezért a fizetésért csinálni, meddig kell fejlődni a karrierjében. Ha azt a szintet elérte, utánna tudni fogja, hogy mit kell még tennie a nagyobb fizetésért, meddig kell még fejlődnie.
Szerintem ez korrektebb, mint végül csak küldeni egy sms-t a munkavállalónak, hogy bocsi, nem kellesz.
10:45-ös vagyok.
Az én munkámban is az ember személyére vagyok kíváncsi, mivel a szakmai tudást megszerzi nálunk, de mi ügyfelekkel foglalkozunk, és ahhoz rendkívül fontos, hogy emberileg szimpatikus legyen az illető, mert csak így tudunk együtt dolgozni.
Gondolom a többi állásinterjúnál is ez volt a helyzet, hogy a szakmai tudást ott elsajátítja mindenki, vagy már látták a papírjaidat, és ezt nem vonták kétségbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!