Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért csak szinte a fizetési...

Miért csak szinte a fizetési igényre kíváncsiak egy interjún?

Figyelt kérdés
Vidéki nagyvárosban élek. Pár állásinterjúval a hátam mögött úgy érzem egy munkáltató se kíváncsi Rám, pusztán a bérigényemet kívánják felmérni. Szakmailag nulla a legtöbb interjú, jószerivel nem is tesznek fel kérdést a munkával kapcsolatban. Kettő diplomával és jó nyelvismerettel rendelkezem. Csak minimálbérért tudok elhelyezkedni mert "alám ígér" mindenki??
2012. jan. 5. 10:04
 1/7 anonim ***** válasza:
Keress máshol munkát, ne otthon. Én is költöztem új munkáért.
2012. jan. 5. 10:12
 2/7 A kérdező kommentje:
Nekem van kettő gyermekem már, lakás hitellel. Nem annyira egyszerű várost váltani.
2012. jan. 5. 10:14
 3/7 anonim ***** válasza:

Gondolkozz úgy, mint egy munkáltató: anem kell nagy szakmai tudás, akkor mi neki a legfontosabb szempont? Hogy minél kevesebbet kelljen fizetni a szerencsétlen munkásnak. Én 10-én tartok állásinterjút, és én is megkérdezem, hogy mennyi lesz a fizetési igénye, de ha alkalmas, akkor mindenképp felveszem.

Továbbá megmutatom neki, hogy kb mennyi órát kell dolgozni, mit kell ezért a fizetésért csinálni, meddig kell fejlődni a karrierjében. Ha azt a szintet elérte, utánna tudni fogja, hogy mit kell még tennie a nagyobb fizetésért, meddig kell még fejlődnie.

Szerintem ez korrektebb, mint végül csak küldeni egy sms-t a munkavállalónak, hogy bocsi, nem kellesz.

2012. jan. 5. 10:45
 4/7 anonim ***** válasza:
szerintem nem csak a fizetési igényre kiváncsiak. én pl voltam interjún egy banknál, call center operátort kerestek, előnynek számított az orosz nyelvtudás. német -orosz bölcsész szakon végeztem, angolul középfokon beszélek,ezt meg is mutattam, tudom, h átlagban mennyit fizetnek egy újoncnak ezen a területen, picit mondtam többet, végül megkérdezték, h ha ennyire beszélek nyelveket, miért mentem oda interjúra ? :O persze nem kellettem. szerintem frissdiplomásként jó lett volna, gyorsan betanultam volna,és mégse :( de szakmai tapasztalatom nincs, és végülis lehet azt gondolták, nem is maradnék ott sokáig, mer sok oda a diploma vagy nem tudom... lehet csak nem voltam szipatikus..
2012. jan. 5. 11:14
 5/7 A kérdező kommentje:
Én voltam munkáltató is már. Nem vagyok teljesen kezdő. 8 év tapasztalttal keresek munkát, komolyabbakat. Ezért tartom viccesnek azt amikor meg sem kérdeznek mélyebben, max magamról kell beszélnem és következő kérdés a bérigény..
2012. jan. 5. 16:46
 6/7 anonim ***** válasza:

10:45-ös vagyok.

Az én munkámban is az ember személyére vagyok kíváncsi, mivel a szakmai tudást megszerzi nálunk, de mi ügyfelekkel foglalkozunk, és ahhoz rendkívül fontos, hogy emberileg szimpatikus legyen az illető, mert csak így tudunk együtt dolgozni.

Gondolom a többi állásinterjúnál is ez volt a helyzet, hogy a szakmai tudást ott elsajátítja mindenki, vagy már látták a papírjaidat, és ezt nem vonták kétségbe.

2012. jan. 5. 19:08
 7/7 anonim ***** válasza:
Ez azért van, mert már rengeteg olyan jelentkező van, akik minden követelménynek megfelelnek, van tapasztalatuk, végzettségük, nyelvtudásuk. A munkaadók dúskálnak a jelentkezőkben. Persze, hogy a sok jóból azt fogják felvenni, aki a legolcsóbb. Ez a piac törvénye.
2012. jan. 6. 00:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!