Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ki lehet-e rúgni valakit,...

Ki lehet-e rúgni valakit, mert elaludt?

Figyelt kérdés
Engem kirúgtak, mert elaludtam. Eddig két napot dolgoztam a munkahelyen, és a harmadik nap elaludtam. Szerintem ez mindenkivel előfordulhat. Kértem, hogy adjanak még egy esélyt, de nem adtak. Van joga hozzá, hogy ezért kitegyen a munkáltató? Etikus? Nem szokásom elaludni, és sajnálom, hogy ez alapján ítélnek meg, és nem a munkám minősége alapján.
2012. márc. 13. 09:07
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
95%

kedves 18.

"Az majd egy jó éves munka után derül ki. De gondolom az eddigi válaszolók ezt jobban tudják, hiszen mindegyik elég magas beosztásban dolgozik, vagy egy nagy cég tulajdonosa."

UgAz majd egy jó éves munka után derül ki. De gondolom az eddigi válaszolók ezt jobban tudják, hiszen mindegyik elég magas beosztásban dolgozik, vagy egy nagy cég tulajdonosa.

e te sem mondod ezt komolyan. Senki nem fizeti egy munkaerő bérét 1 évig, hátha majd beválik. Én bizony pár nap alatt úgy rugon ki, aki nem pontos, hogy a lába nem éri a földet. Pedig a beosztottaim rugamas munkaidőben dogoznak, csak a meetingekre kell pontosan ott lenniük. De ott nincs elalvás.

Egy esélyed van és nincs több.

2012. márc. 13. 19:57
 22/33 Flector 67 ***** válasza:
78%
Hát Te ilyen vagy. Én nem. Mégis, azért elég sikeres a cégem. Ez legnagyobb részt az embereimen múlik nem rajtam. Még ha el is késnek, ők szedik nekem össze a nyereséget. Éppen ezért kölcsönös a tisztelet.
2012. márc. 13. 20:01
 23/33 A kérdező kommentje:
Nem szokásom elaludni, és mint írtam, (van, aki továbbra sem tud olvasni, csak írkál) nem munka közben aludtam el!! Úgy gondolom, hogy egy eset alapján nem lehet egy embert megitélni. Aki mégis megteszi, az csapni való ember, mert nem hiszem, hogy egyszer sem fordult elő vele, a másik, hogy azért aludtam el, mert a telefonomban van hétköznapi, és hétvégi ébresztő funkció. Eddig csak olyan telójaim voltak, hogy ébresztő be, vagy ki. És mivel szombat volt, így nem ébresztett, de nekem a tudatomban az volt, hogy be van kapcsolva. Azért megjegyzem, hogy egy-két munkahelyről mentem már el úgy, hogy az akkori főnököm próbált visszatartani, mert meg volt elégedve a munkámmal. Én tudom azt, hogy egy malőrtől még nem lehet megitélni valakit. Pl.: Attól még, hogy egyszer megütök valakit, nem vagyok agresszív.
2012. márc. 14. 09:39
 24/33 vagyokakilehetek ***** válasza:
18%
adolf hitler is csak egyszer csinált egy világégést. akkor ez alapján ne ítéljük még őt rossz embernek?
2012. márc. 14. 19:57
 25/33 Flector 67 ***** válasza:
84%
Te is nagyon értelmes lehetsz utolsó.
2012. márc. 14. 21:26
 26/33 A kérdező kommentje:
24/25-ös nagy marhaságot írtál! Mi köze a kettőnek egymáshoz! Hitler bűnöző volt, én nem!
2012. márc. 16. 20:43
 27/33 vagyokakilehetek ***** válasza:
64%

idézet a te nyilatkozatodbol.

""Pl.: Attól még, hogy egyszer megütök valakit, nem vagyok agresszív""

ha megütsz valakit az már agresszívitás.

2012. márc. 17. 07:55
 28/33 Flector 67 ***** válasza:
53%
Kedves Utolsó. Te nagyon egyszerű vagy. De nem baj. Ilyenek is kellenek.
2012. márc. 17. 18:16
 29/33 anonim válasza:
39%
szerintem is teljesen jogos, ha ezért kirúgnak... Akkor inkább mondanál mást, hogy azt a benyomást keltsd, hogy toppon voltál. Találd ki, hogy dugó volt, vagy mondd azt, hogy a rendőr igazoltatott. Pedig te még korábban is elindultál, hogy jó benyomást kelts, csak defektet kaptál vagy akármi. Ha már úgy is késel, legalább valami olyan indokkal késs, ami megérthető. Az elalvás nem ilyen. Teljesen mindegy milyen a telefonod, a főnököd nem azt mondta, hogy telefonra kelj, vannak vekkerek is, tehát ez egy nagyon ostoba kifogás.
2012. márc. 19. 08:44
 30/33 Flector 67 ***** válasza:
51%
Így van. Inkább hazudjon. Az sokkal jobb.
2012. márc. 19. 17:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!