Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ki lehet-e rúgni valakit,...

Ki lehet-e rúgni valakit, mert elaludt?

Figyelt kérdés
Engem kirúgtak, mert elaludtam. Eddig két napot dolgoztam a munkahelyen, és a harmadik nap elaludtam. Szerintem ez mindenkivel előfordulhat. Kértem, hogy adjanak még egy esélyt, de nem adtak. Van joga hozzá, hogy ezért kitegyen a munkáltató? Etikus? Nem szokásom elaludni, és sajnálom, hogy ez alapján ítélnek meg, és nem a munkám minősége alapján.
2012. márc. 13. 09:07
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
96%

Persze hogy ki lehet rúgni. Mert más az, hogy ha 10 ledolgozott év után alszol el, és más, ha 3. munkanapon. Én, mint vállalkozó szintén nem tűröm azt, ha valaki késve jelenik meg. Főleg akkor nézem rossz szemmel, ha újonnan felvett emberről van szó.

" sajnálom, hogy ez alapján ítélnek meg, és nem a munkám minősége alapján"

Két munkanap után még nem lehet megítélni azt, hogy valóban jól dolgozol-e vagy sem.

2012. márc. 13. 12:45
 12/33 anonim ***** válasza:
82%
de meg lehet ítélni azt,hogy mennyire vagy megbízható. Hát semennyire
2012. márc. 13. 12:53
 13/33 anonim ***** válasza:
95%
Miért is ne lehetne? Több éve dolgozom már, de sose aludtam még el – pedig voltam sokszor hajnalig előtte. Ha te képes voltál elaludni (és majdnem mindegy, hogy munka közben, vagy azon kívül), ráadásul a harmadik napon, amikor még indoklás nélkül is kirúghatnak, akkor bizony ezt csak magadnak köszönheted.
2012. márc. 13. 13:44
 14/33 vagyokakilehetek ***** válasza:
55%

kérdező.

látod látod? bizonytalanságban hagyod a főnököd is minket

is. még arra se voltál képes hogy rendesen megfogalmazd a mondandód. ez persze nem változtat rajta hogy nem bent hanem otthon aludtál el,

továbbra is. megérdemelted.

2012. márc. 13. 14:27
 15/33 anonim ***** válasza:
96%
Én soha nem aludtam sehonnan,még suliból sem,sőt munkahelyen mindig jóval előbb keltem még hogy véletlen se történjen ilyen...gondolom már betöltötték a helyed...sz@r a helyzet itthon,van aki levágná a fél kezét egy munkahelyért nemhogy még elaludna az első napokban...
2012. márc. 13. 14:29
 16/33 anonim ***** válasza:
97%

Egyrészt próbaidő alatt történt, tehát jogos.

Másrészt egy munkahelyre legalább 20-an vannak, akik nem csak a 3. napon, de évekig be tudnak járni késés nélkül. Igen, etikus.

2012. márc. 13. 17:51
 17/33 anonim ***** válasza:
84%

Dehogy rughatnak ki.meleg tejecskét küldenek neked és amikor mégis beérsz akkor megkérdezik,hogy nem akarnál-e még ledölni egy kicsikét.

Hol élsz te?

2012. márc. 13. 17:53
 18/33 Flector 67 ***** válasza:
59%

Gratulálok. Ilyen keménytökű és szorgalmas, munkaorientált emberek kellenek nekünk, mint a legtöbb válaszoló.

Nekem is késett már el beosztottam. Nem csörgött az ébresztője. Na bumm. Velem is előfordult. Nem ordítottam le a fejét. Ez mindannyiunkkal megeshet. Akát az első munkanapon is. Ez még nem a hanyagság, megbízhatatlanság jele. Az majd egy jó éves munka után derül ki. De gondolom az eddigi válaszolók ezt jobban tudják, hiszen mindegyik elég magas beosztásban dolgozik, vagy egy nagy cég tulajdonosa.

2012. márc. 13. 18:48
 19/33 anonim ***** válasza:
85%
Mondjuk ha buszsofőr vagy és 60 utassal mögötted alszol el, és te vagy az egyetlen túlélő, akkor remélen nem merül fel a kérdés. A munkáltató azért fizet, hogy dolgozz. Én 11 éve dolgozok, sem én, sem más a munkahelyemen még nem aludt el. Pedig volt, hogy jólesett volna. Tehát nem, nem fordul elő mindenkivel. Próbaidő alatt meg akkor is kirúghat, ha a munkádat 110%-ban elvégzed.
2012. márc. 13. 19:33
 20/33 Flector 67 ***** válasza:
62%
Hát nem lehetsz egy alapos ember látom. Olvasd már el, miket írt le a kérdező. Nem a munkahelyén aludt el. Na felületesség, az sokkal nagyobb baj, mint a késés.
2012. márc. 13. 19:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!