Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ez csak hungarikum, vagy...

Ez csak hungarikum, vagy külföldön is keresztes háború folyik a pályakezdők ellen?

Figyelt kérdés
Mert itt Magyarországon teljesen mindegy, hogy mi a szakmád, ha pályakezdő vagy sehová sem kellesz. Mindenhol azt mondják, hogy nincs idejük foglalkozni velük. Kérdem én, aki ezt mondja, azzal is így bántak akkor mikor ő volt pályakezdő? Gondolom nem, különben nem dolgozna. Nem jártam még külföldön, ezért érdekel, hogy csak itt van ilyen hozzáállás, vagy külföldön is. Legyél 20 éves, 10 év gyakorlattal, hát ilyen ideális munkavállalót soha nem fognak találni.

2012. márc. 7. 09:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

általában igen. Ha megnézed a kinti hirdetéseket vagy 3 éves gyakorlattal keresnek embereket,vagy pályakezdőt "gyakorlat megszerzésére" de akkor nem fizetnek rendes bért, mert "gyakorlaton" vagy.

Kint sokan beleszámolnak az egyetem elvégzése után 1 év "társadalmi munkát" amikor szinte ingyen dolgoznak valahol,annak reményében,hogy majd véglegesítik őket.

Kivétel természetesen a jó diplomák (ahogy itthon is) azzal már az egyetem alatt "lefoglalnak"

2012. márc. 7. 09:53
 2/11 A kérdező kommentje:
Magyarországon létezik ilyen "gyakorlat megszerzésére" irányuló állás? Tudom, hogy nem fizet jól, de legalább el lehetne indulni valamerre. Ha van, akkor milyen szakmákban?
2012. márc. 7. 10:02
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
nem tudom, de szerintem, ha vállalkoznál rá,akkor keresd meg azokat a cégeket, ahová szívesen elmennél, küldj önéletrajzot és ajánld fel magad...
2012. márc. 7. 10:05
 4/11 A kérdező kommentje:
Azért kérdeztem, hátha tudsz ilyet, mert itt Veszprém megyében az engem érdeklő cégeknél már jártam, de még ingyen sem kellettem senkinek.
2012. márc. 7. 10:17
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Próbálkozz kisebb cégeknél, azok jobban felveszik a kezdő munkaerőt, ha látszik, hogy akarsz fejlődni.
2012. márc. 7. 10:28
 6/11 A kérdező kommentje:
Hogy tudnám még mutatni, hogy fejlődni akarok? Ugyanis most éppen angol felsőfokra, illetve német középfokra készülök.
2012. márc. 7. 10:44
 7/11 A kérdező kommentje:
Külföldre nem akarok menni, mert a szüleimet nem hagyhatom itt. Ápolásra szorulnak. Én meg nem tudok ápolónőt fogadni. Úgyhogy egyelőre a munkához költözés sem megoldható.
2012. márc. 7. 10:46
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

5:

Kisebb cégeknél még esélytelenebb, mert nekik végképp nincs kapacitásuk arra, hogy esetleg 1-2 hónap, míg rendesen betanul a pályakezdő.

Olyan van, hogy egyetem közben szakmai gyakorlatot hirdetnek, aki csúszott és kevés tárgya van, az tud ilyet vállalni. Én ilyenen 1,5 évet dolgoztam. Viszont végzés után elköltöztem az egyetem városából, és itt beleszámítva azt, hogy az utolsó félévben is már kerestem munkát, nagyjából 7 hónapja keresek munkát, de eddig sikertelenül. Az a 1,5 év gyakorlat semmit sem ér, mivel informatikusként pont arra a területre kellene mindenütt a gyakorlat, amire embert keresnek, így jó ha félévente van olyan állás, amire a hirdetés alapján megfelelek, és ha pont ezek nem jönnek össze, akkor szívás. Természetesen máshová is jelentkezek, de nagyon ritka, hogy behívnak állásinterjúra.

2012. márc. 7. 10:54
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
5. vagyok. Egy 5 fős cégnél kezdtem a karrierem. Nulla gyakorlatom volt, de ambícióm és tudásvágyam akadt bőven, nem ijedtem meg az új dolgoktól, ezért is vettek fel (próbamunka után). 3 évet dolgoztam ott.
2012. márc. 7. 11:20
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Én 7 hónap alatt három alkalommal jutottam el próbafeladatig, elsőnél egy egyszerű volt, nem is reagáltak, másodikhoz egy nagyobb léptékű volt, napokat töltöttem vele, de végül megcsináltam, nyilván nem olyan profi módon, mint akik már jó ideje azon technológiákkal dolgoznak, erre a helyre sem vettek fel, de legalább reagáltak. Harmadik próbafeladatom értékelése folyamatban van. Közszféra rendszergazdai állást is pályáztam, de úgy tűnik havi nettó 80-ért(ez egy BSc diplomás bére közalkalmazotti bértábla szerint) is volt nálam több gyakorlattal rendelkező jelentkező.

Budapesten elképzelhető, hogy könnyebb a helyzet, viszont költözni most évekig nem tudok, a fővárosba meg utána sem szeretnék. Így csak környékbeli és távmunkás állásokat pályázok.

2012. márc. 7. 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!