Miért van mindenki betojva hogy "BIZTOS" jön egy 3. világháború? (ész érvek a háború ellen, lent)
Komolyan nem értem.
Az örmény-azeri konfliktus távolról sem olyan fontos a nagyhatalmaknak, nem csak azért mert semmi nyersanyag sincs ott (de most ezt hagyjuk!), hanem 2 kis ország helyzete a háború szélén áll.
Ebből már miért lenne világháború?
Dettó ugyan ez volt az orosz-grúz háború idején is.
(mielőtt még vki jönne azzal hogy Azerbajdzsán kőolaj ország, ennyi erővel Grúzián meg [tényleg] a vezeték megy keresztül...)
Vagy Irán. Mert hogy Irán jaj de milyen agresszív, meg már készülődnek a harcok.
Abba miért nem gondol bele senki hogy Irán borzasztóan instabil?
Tele van nemzetiségekkel, a perzsák mellett vannak öböl menti arabok, 20-30 %-ot kitevő azeriek, kurdok stb. Az azerieknek a tökük tele van az iráni vezetéssel, és alig várják hogy Irán összeomoljon (Nagy-Azerbajdzsán létrejötte), a kurdok meg saját államot akarnak.
Meg hogy Magyarországot mennyire érintené...elárulom : semennyibe.
Bocsássatok meg, ne haragudjatok a kirohanásomért, de egyszerűen már elegem van abból, hogy mindenki megfélemlít mindenkit hogy "itt a vég, a 3. vh" amikor vagy 10-szer több az esélye annak (belátva a tényeket) hogy nem lesz ebből jelentősen nagyobb konfliktus.
Meg hogy mindenki azzal jön, hogy de így kezdődött a 2. vh is.
Nem pontosan. Rendben van, aláírom hogy azelőtt is volt válság, nade nem ez adta a háború kirobbanásához a löketet.(egy kis töri óra, bocsi) Hanem az, hogy Németország vissza akart vágni Franciaországnak, + a Versailles-i békék, amikbe senki sem tudott belenyugodni.
Az 1. vh. pedig az osztrák-magyar uralkodó megölése, Szerbia provokálása, gyarmati ellentétek, stb.
Bocsánat, még egyszer is, nem szeretnék kioktatni senkit, nem is e célból írtam. Csak egyszerűen már elegem van ebből a hisztéria keltésből, és pont hogy olyan emberek mondják (tapasztalat, nem 1-el beszélgettem erről) akik nagyon felületesen olvastak az egészről, vagy a kurucinfóról tájékozódnak.
(most hagyjuk hogy : de a bankok érdeke...ugyan már. Meg más nagyhatalmak : Kína pacifista, India úgyszintén, Észak-Korea csak fenyegetőzik már X éve. Oroszországnak is tele van a töke az iszlámmal, majd pont hogy Irán mellé állna (max fegyvereket ad el neki) amúgy utálják az iszlámot ezért : csecsenek, kaukázusi népek, robbogatók)
Kína dettó. (ujgúrok)
Mi a véleményetek? Bocsi de tényleg nagyon felidegesített néhány ember ezzel.
Mi a véleményetek? Kíváncsi vagyok.
Ezzel én is egyet értek, viszont nem értem hogy miért hiszik hogy Iráni konfliktusból vh. lesz....mint mondtam : rettenetesen instabil (a vallás sem tartja nagyon össze), az azeriek meg a kurdok ki akarnak válni.
Meg Britannia, USA, Izrael Irán ellen....Irán veresége. Oroszország nyíltan nem fog mellé állni, pont az iszlám miatt. Max adnak nekik el hadi dolgokat.
Csatlakozom a két józan utolsóhoz, bár én azt mondatam volna, hogy keményen a mostani FACEBOOK forrdalamak óta kezdődött el, de ha jól belegondolok, akkor valóban 2001-ben kezdte el az agresszor szövetség az összes "nem baráti" ország kikészítését, lenullázását. Ha jól belegondolunk ez a szisztéma már a II. VH végével elkezdődött Japán atombomba, azután elkezdődött, Izrael, Arab országok, Kuba, Vietnám, Afganisztán, Irak, Elefántcsontpart, Észak-Korea és most a sunyi facebook forradalmak, amikor minden új-világrendre "veszélyes" ország kormányát vagy vezetőjét megdöntik vagy kinyírják!
Csak a hülye nem látja, vagy az, akik azért kapják a fizetésüket, hogy mindenkit sötétségbe tartsanak, mint az itt hivatásos NBH-s kérdésfeltevő és az össze többi süket és vak követője, akik igazat adnak neki jó mélyre benyalós és átlátszó formában!
Persze nem lepődnék meg, ha egyazon felhasználó 3 néven saját magának adna igazat, mert ennyi hülye és naiv egyszerre, egy kupacban szerintem nem létezhet még Magyarországon sem!
Gratulálok a két utolsó tisztánlátásához!
Nem is tudtam h már évek óta világháború van, ez jó. :D
Az USA szinte mindig háborúzik, tehát ez alapján a koreai meg a vietnami háború is "világháború" volt?
Utolsó három menjetek inkább építsetek atombunkert, ha netezésre fecsérlitek az időtöket nem lesztek időben kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!