Volt olyan esemény, amikor a horvátok Magyarországon keresztül akartak a szlovákok ellen hadba vonulni, ám végül nem vonultak?
Ilyenről én nem tudok.
Főleg azért nem, mert Szlovákia 1993 óta létezik.
Előtte volt Cseh-Szlovákia az 1 VH végétől 92-ig. A 2. VH-ban egy oldalon állt a két ország., az első és 2. VH között meg nem volt háború.
Az első VH előtt meg olyan volt, hogy Magyar Királyság, aminek egy meghódított (ám többé kevésbé önálló belügyekkel rendelkező) Horvát királyság / fejedelemség volt.
Egyszóval szerintem nem volt ilyen eset, de ha volt engem is érdekel!
1.!
Sem Horvát királyság sem Horvát fejedelemség nem létezet soha sem, Horvát Bánságra gondoltál?
Khm....
Horvát királyság a 7. századtól létezett egész 1918-ig. A mindenkori Magyar király viselte a Horvát királyi címet.
A BÁNok kormányozták a horvát tartományokat. De ettől még az államforma királyság volt, a Magyar király volt a Horvát király is egyben.
Ne keverjük a szezont a tudod mivel szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!