Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van még esélyem így, vagy...

Van még esélyem így, vagy fogadjam el, hogy semmire se vagyok való?

Figyelt kérdés

Érettségi után nem mentem felsőoktatásba, mert ami érdekelt volna, ahhoz hülye voltam, alibiszakra meg nem akartam időt pazarolni. Elmentem a munkaügyibe és elvégeztem az általuk kifejezetten javasolt szoftverüzemeltetői és idegenforgalmi ügyintéző iskolákat, ezek OKJ-s középfokú papírt adtak, mert azt igérték, hogy majd azzal könnyen el tudok helyezkedni. Nem így lett, a munkaügyisek csak annyit tudnak mondani, hogy sajnálják...

Végülis két évet dolgoztam telefonos ügyfélszolgálaton, utána meg másfél évet egy raktárban fizikai munkásként, de szívinfarktust kaptam, azt ott kellett hagyni és azt mondta az orvos, ha élni akarok nem végezhetek fizikai munkát. Utána elvégeztem egy valutapénztárosi tanfolyamot, sikerült elmennem, de jött a válság és megszűnt a munkahelyem. Azóta 2 éve itt Győrben egyszerűen nem találok munkát, itt csak pár gyár van, ahova az egészségi állapotom miatt nem vesznek fel, meg vannak ügynöki munkák, ahova kellene saját kocsi, meg vállalkozói igazolvány, meg indulótőke.

Külföldre meg nem tudok kimenni, mert egyik szakmám sem hiányszakma, fizikai munkát meg nem végezhetek és rendszeresen dokihoz kell járnom.

Szóval 27 évesen szivbetegen, három szakmával angol nyelvtudással tényleg teljesen esélytelen, hogy el tudjak menni dolgozni, fogadjam el, hogy így jártam, hogy nem vittem semmire, hogy a szüleim fognak eltartani amig élnek, utána meg mehetek hajléktalannak? Nem vagyunk gazdagok, nincs vagyonunk, se kocsink, csak egy panellakásunk. Mit csináljak? Annyira el vagyok keseredve, hogy már az öngyilkosság gondolata is erősen foglalkoztat.

2012. márc. 1. 16:13
1 2
 11/13 anonim válasza:

Szia!

Hát, neked legalább van érettségid. Én a középsulit úgy ott hagytam amint lehetett, hogy az csak na :) Mégis eléldegélek, nem robotolok sehol és nem vagyok senkinek sem a rabszolgája. Hogy miért? Mert azzal foglalkoztam amit az élet felkínált: rajzoltam. Mindenki azt mondta, hogy csöves lesz belőlem, ha így folytatom, meg amúgy is mit akarok én "rajzolni" mikor... és akkor jön a sok értelmetlen állítás.

Amúgy hiperaktív voltam, suli eleinte nagyon jól ment nulla tanulással is, aztán persze leromlott, meg depresszióba süllyedtem. Azóta kijöttem belőle és rájöttem mennyire nevetséges állapot volt az :) Élni kell és soha senkinek NEM HAGYNI, hogy elnyomjon, mert a világ kissé színesebb mint azt ők hiszik. Addig látnak míg az orruk ér. Azzal sincs baj, ha egy ideig anyudék tartanak el, csak kezdj bele valamibe amiben tudod, hogy jó vagy.

2012. márc. 16. 18:37
 12/13 beniweni válasza:

Kedves kerdezo.

Soha nem kommentelek, sehova. De itt ugy erzem ertelme van.

En is erettsegi utan kezdtem dolgozni, szinten mert nem akartam alibi szakot vegezni, nem tudtam mit is szeretnek.

18 evesen egy nemet - angol IT ugyfelszolgalaton kezdtem dolgozni, majd tovabb es tovabb leptem, most, 23 evesen Kanadaban elek, es egy itteni IT ceg alelnokekent dolgozom.

VAN remeny. Es lehetoseg. Meg kell talalnod miben vagy igazan jo. Ird le magadnak, milyen munka lenne az, ahol ugy erezned kepes vagy ra, szeretned, es fejlodokepes lennel.

Mikor ez megvan, gondolkodj el azon hogy mi az amire eselyed van, es talald meg az arany kozeputat, ahonnan tovabb tudsz fejlodni.

Sokan nem tudjak ezt, de egy munkaado sokkal tobb kockazatot vallal azzal hogy valakit flevesz egy poziciora, mint aki allast keres de lehet hogy nem talal.

A munkaado penzt aldoz arra hogy az idejet interjukkal tolti, aztan pedig a kollega betanitasara, es meg akkor semi biztos hogy a megfelelo kollegat talalta meg.

Ezert nehez munkat talalni, meg kell tudni gyozni a munkaadot, hogy TE vagy a legjobb az adott poziciora.

Sokan csusznak el az allasinterjuhoz vezeto uton, pedig ez nagyon nagyon fontos.

Ha gonodlod szivesen atnezem a CV-det, es elmondom mit gondolok rola szemelyre szabottan. Ingyen.

Nekem szerencsem volt azzal hogy megtalaltam amit szeretek, es ezert ugy erzem felelosseggel tartozom azok irant akik nincsenek igy ezzel.

Az email cimem: beni.cvtanacsadas@gmail.com

Az ongyilkossagot pedig felejtsd el. Ajanlom sok szeretettel a Vissza a Vadonba c. filmet. Az a kovetkeztetes amit en gondolok az ongyilkossagrol (es volt ido mikor en is sokat gondolkodtam rajta), hogy ez egy onzo dolog. a kuzdelem feladasa. Senkinek nem konnyu, es gondolj bele mennyi mindenkit hagynal itt Nelkuled.

Kuldd at a CV-det es segitek.

Kitartas!

Beni

2012. márc. 17. 05:42
 13/13 anonim ***** válasza:

És mi a helyzet a győri Audival? Ott nincs valami?

Nem okoskodni akarok én is szarban vagyok csak Budapesten. Mindíg azt hisszük hogy máshol könnyebb lenne. Én majd csk 4 hónap múlva leszek munkanélküli,de már eljutottam aznöngyilkosság gondolatához.

2012. márc. 17. 08:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!