Van még esélyem így, vagy fogadjam el, hogy semmire se vagyok való?
Érettségi után nem mentem felsőoktatásba, mert ami érdekelt volna, ahhoz hülye voltam, alibiszakra meg nem akartam időt pazarolni. Elmentem a munkaügyibe és elvégeztem az általuk kifejezetten javasolt szoftverüzemeltetői és idegenforgalmi ügyintéző iskolákat, ezek OKJ-s középfokú papírt adtak, mert azt igérték, hogy majd azzal könnyen el tudok helyezkedni. Nem így lett, a munkaügyisek csak annyit tudnak mondani, hogy sajnálják...
Végülis két évet dolgoztam telefonos ügyfélszolgálaton, utána meg másfél évet egy raktárban fizikai munkásként, de szívinfarktust kaptam, azt ott kellett hagyni és azt mondta az orvos, ha élni akarok nem végezhetek fizikai munkát. Utána elvégeztem egy valutapénztárosi tanfolyamot, sikerült elmennem, de jött a válság és megszűnt a munkahelyem. Azóta 2 éve itt Győrben egyszerűen nem találok munkát, itt csak pár gyár van, ahova az egészségi állapotom miatt nem vesznek fel, meg vannak ügynöki munkák, ahova kellene saját kocsi, meg vállalkozói igazolvány, meg indulótőke.
Külföldre meg nem tudok kimenni, mert egyik szakmám sem hiányszakma, fizikai munkát meg nem végezhetek és rendszeresen dokihoz kell járnom.
Szóval 27 évesen szivbetegen, három szakmával angol nyelvtudással tényleg teljesen esélytelen, hogy el tudjak menni dolgozni, fogadjam el, hogy így jártam, hogy nem vittem semmire, hogy a szüleim fognak eltartani amig élnek, utána meg mehetek hajléktalannak? Nem vagyunk gazdagok, nincs vagyonunk, se kocsink, csak egy panellakásunk. Mit csináljak? Annyira el vagyok keseredve, hogy már az öngyilkosság gondolata is erősen foglalkoztat.
Sokan vannak így, mint te. De ne add fel!!!!!
Szerintem az angol nyelvtudásoddal lehetne valamit kezdeni. Talán próbáld meg kiplakátozni a környéket, hogy korrepetálást vállalsz. Ha lehet, még az iskolai faliujságra is kiteheted a telefonszámodat. Hátha megengedik. Ha egy kicsivel alább mész az árakkal, mint a többi angoltanár, talán elég tökfejet sikerül így szerezni, akiket korrepetálhatnál.
A mai világban sajnos már a munkavállalónak kell a munka után mennie. Vagyis vegyél egy nagy levegőt, és áll neki valóban munkát keresni. Az összes környékbeli vállalkozást, boltot, raktárat, telephelyet járd szép sorban végig, és ajánlkozz fel. Ha van egy kis szerencséd, épp kapóra jössz valahol. Ha nem is vesznek fel azonnal, hagyd ott a telefonszámodat, hátha később visszahívnak.
Otthon ülve, keseregve sose fogsz tudni elhelyezkedni.
És mégegy: Ha csak olyan munkát találsz, ami nem a szakmáidba vág, attól még vállald csak el. Átmenetileg az is jó lesz, amíg jobbat nem találsz.
27 évesen előtted a világ! Nehogy már feladd!!!!!!!!
Sok szerencsét!
16:54 neked mik a szakmáid?
Szerintem aki teheti hagyja el az országot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!