Valóban igaz, hogy aki ezután fog diplomázni az nem mehet külföldre dolgozni?
Hálapénzt? Milyen hálapénzt?!
Tegyük fel megműtenek - mittudomén, mondjuk sérvvel. És utána adsz egy borítékot a sebésznek.
És tudod hány EÜ-s dolgozott a te sérveden?
1 anesztes
1 sebész
1-2-3 diagnosztizáló orvos
2-3 műtőssegéd
4-5 nővér
Ez jóesetben 10 ember. Te adtál egy huszast a sebésznek és most pattogsz, hogy jajj ajjj a hálapénz. A nővér meg aki a sz@ros pelenkát szedi ki alólad (meg még 30 ember alól mert 1/4 annyi nővér van mint kéne) meg dolgozik 80e nettóért. Hát gratulálok.
"Tegyük fel megműtenek - mittudomén, mondjuk sérvvel. És utána adsz egy borítékot a sebésznek."
Már itt van a tévedés, a legtöbb ember ELŐTTE (meg utána IS) ad borítékot, attól FÉLVE, hogy ha nem teszi, akkor úgy bánnak vele mint egy kutyával, belevarrnak valamit a hasába, elfertőzik a sebét, és a többi. Lehet, hogy nem lenne indokolt, de ha az ember egészségéről vagy életéről van szó, akkor a legtöbb ember az indokolt szinten felül is paranoiás, hiszen utána már késő bánat...
Ja, és tudod mit mondok? Még csak nem is műtétért, hanem AZÉRT IS SZOKTAK adni, hogy ne b@sszák ki az orvosok pár nappal a műtét után a kórházból az embert (mert kell a hely), mikor még járni se tud, meg bármi komplikáció felléphet!!!
Véletlenül saját tapasztalatból tudom, ugyanis rokonnal ez volt a helyzet. A kórházi szobatársa fecsegte el, mikor látogatóban voltunk, hogy "jé, hát hallom, hogy a bácsi meg holnap hazamegy...?" Mondanom se kell, hogy mi erről semmit se tudtunk, totál meglepetés volt, álmunkban se gondoltunk erre. Persze azonnal beszélni akartunk az orvossal.
Aztán mikor a boríték landolt a zsebében, már mindjárt más volt a leányzó fekvése...
Nem mondom, hogy ez mindenhol általános, nem mondom, hogy nincs kivétel, de NAGYON SOK HELYEN EZ VAN.
És akármennyit hablatyoltok itt, akkor se tudtok meggyőzni az ellenkezőjéről, mert SAJÁT SZEMEMMEL LÁTTAM.
Ami a nyugdíjat illeti, szerintem a mai generációnak (aki most akar egyetemre menni) az már úgyse lesz, vagy max. 120 éves korától. Miről beszélünk?
A nővérekről, meg stb-ről meg alapvetően nem beszélt senki. Mióta kell diploma ahhoz, hogy valaki nővér legyen? Az egy ilyen szakma, tanult volna, hogy orvos legyen, aztán akkor neki is leesne némi mellékes. Cserébe viszont neki nem is kell visszafizetnie a képzés költségét, ha külföldre megy.
Mellesleg mikor én voltam kórházban, én a nővéreknek is adtam valamit, akik velem foglalkoztak. Lehet, hogy csak 500 forintot, lehet, hogy egy csomag bonbont, DE ADTAM. És biztos vagyok benne, hogy sokan mások is adnak.
Menjél be valami állami hivatal ügyfélszolgálatára, aztán nézd meg az ott minimálért robotoló ügyintézőket... na, AZOK jellemzően nem kapnak soha semmit, csak ordibálást, aztán kevesebbért melóznak, mint egy nővér.
De nem is pattognak annyit, mint az eü-ben dolgozók!!
Az az alapvető probléma, hogy neked volt egy darab kirívó negatív tapasztalatod és most ebből vonsz le orbitális nagy baromságokat, mint következtetést.
Az irodában ücsörgő Mancikát, aki 8-kor jön és fél 4-kor betolja a fiókot, felelőssége abszolut nuku képzettségnek meg elég, hogy írni olvasni tud ne hasonlítsuk egy orvoshoz légy oly kedves. Mert nem épp egy súlycsoport se befektetett munkába sem pedig felelősségbe. Mert ha szerinted normális, hogy egy orvos ma 130.000 Ft-ot keres akkor Mancikának kb. 25.000-et kéne adni, nem 100.000-et.
Egyszóval maradjunk annyiban, hogy a röhejesen alulfizetett orvostársadalmat azzal röghözkötni itthon, hogy visszafizettetik velük a tandíjat nevetséges és szánalmas.
Arról lehet vitatkozni, hogy mennyit kéne fizetni az orvostársadalomnak (mellesleg pincérnek, meg pénzespostásnak se a papíron kialkudott bérek miatt mennek emberek, hanem a mellékesért), DE AZ ÉN ADÓMBÓL NE FIZESSÉK EGY OLYAN NYIKHAJ TANÍTTATÁSÁT, akinek a legfőbb vágya, hogy utána lelépjen az országból!!
Menjen uraskodni Bécsbe, EU tagok vagyunk vazze, ha olyan kiváló, akkor felvételizzen Nyugat-európai egyetemekre, fizesse OTT a tandíjat, és semmi dolgunk egymással!
DE AKI MAGYAR EGYETEMEN TANUL, az vagy dolgozzon itt, vagy ha elhúz, akkor fizesse vissza amit belefektettünk!
EZ LESZ, tetszik neked vagy sem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!