Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Valóban igaz, hogy aki ezután...

Valóban igaz, hogy aki ezután fog diplomázni az nem mehet külföldre dolgozni?

Figyelt kérdés
Hogy is van ez pontosan?
2012. febr. 20. 19:37
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

ha államilag finanszírozottra mész akkor vagy 6 évig itt kell dolgoznod.

ha jól tudom így van,hogy a tanult évek számát duplázzák és annyit kell itt dolgozni.

ha fizetős vagy akkor mehetsz.

2012. febr. 20. 19:41
 2/15 anonim ***** válasza:
Ha államin tanulsz, a képzési idő dupláját kell Magyarországon dolgoznod. De 20 év alatt! Tehát akár a diplomaosztó után is kimehetsz külföldre, csak utána ne felejts el visszajönni, hogy beleférj a 20 évbe. :)
2012. febr. 20. 19:50
 3/15 anonim ***** válasza:
Mehetsz külföldre, de akkor úgy tudom, hogy vissza kell fizetni a tandíjat. Fel is merült olyan kérdés, hogy mi van h a valaki egy civilizálatlan afrikai helyre megy dolgozi pl orvosként. akkor nem igazán tudják ezt behajtani, szóval nem gondolták végig.
2012. febr. 20. 19:50
 4/15 anonim ***** válasza:
0%

De. Végiggondolták.

Köszönjétek a mostani rezidenseknek, akik tömeges felmondással fenyegetőztek tavaly. Ha nem csinálják, a kutyát nem érdekli, hova mentek dolgozni.

De mivel az orvosin 1 milla egy félév, 6 év alatt 12 millióba kerül a képzésük. Elvárható, hogy aki ezt finanszírozza az adójából, azt ellássák, ha végeztek.

Amúgy meg senki nem fog Afrikában élni élete végéig... El lehet ugyan bujdosni, és el lehet csalni a tandíjat, de neked megéri? Nem vagy te 56-os mártír, akinek menekülnie kell.

2012. febr. 20. 20:05
 5/15 anonim ***** válasza:

Nem tudják senkin behajtani,aki külföldre megy.

Itthon nem köteles bejelenteni a külföldi lakhelyt,munkahelyét. Elég macerás lenne mindenki után nyomozni. De ha megtalálják akkor is bírósági végzés kell a letiltáshoz. Azt pedig a munkáltató vagy figyelembe veszi vagy nem.

Elég csak arra gondolni,hogy a gyerektartást sem tudják behajtani a külföldre ment apukától.

2012. febr. 20. 20:31
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Ez a törvény olyan szinten sért minden EU alapelvet, hogy tippre 1, de max 5 éven belül (vagy amint az Orbán rezsimet belelövik a Dunába) visszavonják:

# 4

Te meg inkább tedd össze a két kezedet, hogy van még olyan barom medikus az országban, aki 6 év vérhugyozós egyetemi képzés (nem büfészak meg társai) után havi 100e forintért - amit egy McDonaldsban is majdnem megkeres egy diákmunkás - egyáltalán a kisujját keresztbe teszi és hajlandó téged bármilyen szinten ellátni. Ezért 1 határral nyugatabbra 6-700e forintot kap medikusként és millió felett orvosként. És ez is a reális, nem a 100e.

2012. febr. 20. 21:18
 7/15 anonim ***** válasza:
0%

"Ezért 1 határral nyugatabbra 6-700e forintot kap medikusként és millió felett orvosként"

Akkor meg ne pampogjon nekem, hogy annyi havi pénzből nem tudja 20 év alatt visszafizetni a tandíjat!!! Mert úgyis csak a 20. év után esedékes, ha addig nem dolgozta le itthon!

Úúúú de sajnálom, komolyan, a szívem szakad meg a szerencsétlenért...

NAGYON helyes volt ezt bevezetni, már rég be kellett volna! Vagy maradjon itthon a s.ggén és gyógyítsa azokat, akiknek az adójából kitanulhatott, vagy pedig hajtsák be rajta a milliós külföldi fizetéséből!

Csak az a baj, hogy a 20 év alatt ha lesz egy kormányváltás, valami demagóg kormány biztos eltörli ezt népszerűséghajhászásból, még mielőtt a behajtásra kerülne sor. De ne legyen igazam.

2012. febr. 21. 17:38
 8/15 anonim ***** válasza:
74%

Valahogy neked rettentő irigy és primitív felfogásod van...

Én meg mondjam, hogy akkor az ÉN ADÓMBÓL ne osztogassanak minden jöttment munkanélküli cigánynak segélyt?! Meg én úgysem akarok gyereket, szüntessük meg a GYES-t meg a GYED-et meg a családi pótlékot.

Ember, térj már magadhoz...

2012. febr. 21. 19:32
 9/15 anonim ***** válasza:
Érthető, hogy miért vezették be, de a béremelésnek nagyobb értelme lett volna az egészségügyben. Akkor talán nem csak kényszerből maradnának otthon páran. Megértem az orvosokat, hogy sztrájkolnak, csoda hogy eddig bírták (nem, nem orvosin végeztem). Személy szerint halálfélelemmel várnék akármilyen rutin műtétet otthon ha tudnám, hogy az orvos aki műteni fog, 130ezret keres, és hulla fáradt a túlórától. Igenis meg kéne fizetni rendesen őket mint minden más országban. De nyilván a béremelés sem lehetséges ha a többség feketemunkázik és nem fizet adót. Ez is érthető, hiszen így talán nem hal éhet szerencsétlen. Amennyit meg a cégeknek kell az munkavállalók után fizetni, az is érthető, hogy miért nem jelenti be az alkalmazottjait. Mint egy láncreakció. De ha én is éveket ültem volna az iskolapadban vagy gyakorlaton vért izzadva, én se szívesen maradnék otthon 130ért hogy mellé még 1-2 mellékállással megtudjak élni. Igaz, akkor se család, se alvás, se semmi, csak munka és alvás.
2012. márc. 14. 17:58
 10/15 anonim ***** válasza:

A hálapénzt sokan elfelejtik.

Azért az nem igaz, hogy egy állami egészségügyben dolgozó orvos annyit kap, amennyi papíron a bére.

A rezidens lehet, hogy annyit, de majd egyszer kapja ő is a "borítékokat".

Az meg teljesen reális elvárás, hogy amelyik orvos külföldre meg a jóval magasabb fizetésért, az fizesse vissza a tandíját, hogy olyan emberek képzését legyen miből fizetni a magyar egyetemeken, akik magyar embereket akarnak majd gyógyítani.

2012. márc. 15. 00:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!