Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Dolgozni szeretnék, és nem a...

Dolgozni szeretnék, és nem a családomon lógni. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Lassan 20 éves leszek, következő évtől is suliba járok majd, de mellette dolgozni is szeretnék, így valószínűleg egyéni tanrendes leszek. Már nyáron szeretnék elkezdeni dolgozni.

Most nézegettem a városom munkaügyi központjának az állásajánlatait, találtam is két állást, ami egészen tetszik. Az egyik recepciós egy panzióban, német nyelvtudást kérnek és gyakorlatot.. A másik pedig taxis diszpécser.

Válaszolnátok pár kérdésemre?

-Németből elég jó vagyok, van nyelvvizsgám is, viszont nincs gyakorlatom recepciósként, minimum 2 évet kérnek. Ez nagyon fontos lehet? Nélküle nem is vesznek fel? Gondolom előrébb sorolják azokat, akiknek gyakorlata van. Vagy rosszul gondolom?

-A taxis melónál fuvarszervezői gyakorlat is szerepel a követlemények között. Ilyenem sincs... Ez nagy gond lehet?

*

Most még nem szeretnék jelentkezni, csak kíváncsi vagyok, hogy nyáron milyen esélyekkel indulhatok neki a keresésnek... A recepciós állás bruttó 123000 Ft-ot fizetne, a taxis pedig 108000 Ft-ot.

-Ezek kb. mennyit jelentenek nettóban? Sajnos ehhez nem értek, hogy lehet átszámolni...

-Meg lehet élni két embernek ennyi pénzből, ha nincsenek nagy igényeik és még kapnak mellé mondjuk, mert hallgatók, szociális támogatást (minden hónapban kb. 10ezer ft), ösztöndíjat (minden hónapban kb. 15-20ezer ft) és a másik fél is keres minden hónapban még kb. 80ezer forintot, alkalmi munkákból.

Milyen tanácsokat adnátok még nekem? Szükségem van a segítségetekre.

2012. febr. 17. 23:34
1 2 3
 11/25 étoile et lune ***** válasza:
100%

Miért akarsz máris önfenntartó lenni? Kollégiumba nem akarsz menni? Olcsóbb, és nem kell rohadt sok tanulás mellett még rohadt sokat tanulnod is.

Amúgy munkanélküliség van, rengeteg ember van, aki nyelveket beszél, van gyakorlata, tud vezetni, mégis verseng még a legpitiánerebb munkákért is. Annyit tudok ötletelni, hogy írj valami ütős, szuper magabiztos motivációs levelet az önéletrajzod aljára. Sajna, amíg nincs protekciód vagy eszméletlenül brutálisan megdöbbentően óriási szerencséd, örülhetsz, ha fél éven belül találsz valamit.

Ja és semmilyen esetben ne dőlj be az ,,Otthoni munka", ,,Bedolgozói munka" és az ,,Interneten végezhető munka" című hirdetéseknek. Előre nem utalj, nagyon hiteles kamudumák vannak a regisztrációs díjakról, én már dőltem be neki, bár végül is már nagy vagy, te is biztos tudsz már ilyeneket..:)

2012. febr. 18. 00:44
 12/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Akkor olyan munkát kellene elsősorban keresnem, ahol nem kérnek gyakorlatot. Értettem. Remélem mire odajutok, hogy tényleg munkakeresés, lesz ilyen munkalehetőség is.

Diákmunkából itt csak árufeltöltés van, voltam, nem tetszett, de lehet csak ott ilyen rossz, ahol voltam, mert például egy ismerősöm másik áruházban volt, és jó tapasztalatai vannak. Ezt is megpróbálom majd, ha nem lesz más. Mondjuk nyáron kicsit bővebb a választék, a tavalyi évben sikerült egy egészen jót kifognom.

2012. febr. 18. 00:45
 13/25 étoile et lune ***** válasza:
***rohadt sok tanulás mellett rohadt sokat dolgozni
2012. febr. 18. 00:45
 14/25 étoile et lune ***** válasza:
100%
Nem tetszett az árufeltöltés?:) Hamar rájössz majd, hogy ez nem tetszés kérdése. Valaki sírna örömében, ha legalább egy ilyen munkát megkapna átmenetileg legalább. Az árufeltöltés arról híres, hogy nem nagyon ülhetsz le, enni is csak menet közben lehet, szóval... Ez nem egy telefon mellett csücsülős dolog, de legalább munka.
2012. febr. 18. 00:47
 15/25 A kérdező kommentje:

Jajj közbe érkezett még egy válasz.

Kollégiumban lakom most is. Tanulni nem kell most sem sokat, csak a vizsgaidőszakban, de akkor sem olyan megterhelő a dolog.

Annyi a lényeg, hogy nem akarok a szüleimtől függeni, szeretném elkezdeni a saját életemet. Megtapasztalni milyen amikor annyim van, amennyi van és nem az, hogy elfogyott, és akkor szólok anyuéknak és nemsokára utalnak is valamennyit a számlámra.

Az árufeltöltés nem azért nem tetszett, mert nem lehetett leülni vagy enni. Mondták amúgy is, hogy bármikor felmehetek enni, csak szóljak. Az volt inkább a problémám, hogy az a 8 óra nagyon lassan telt el, a rendes dolgozók szinte szivességet tettek vele, hogy nem löktek fel vagy nem köptek szembe, és nem láttam sok értelmét annak, hogy olyan dolgokból volt nagyon sok a kocsin, amiből kevés hiányzott, de amiből meg sok, abból meg szinte semmi nem volt. Szóval azt hiszem, csak az adott áruházban volt ennyire rossz, mert mondom az ismerősömnek nagyon jó tapasztalatai vannak egy másik áruházban.

Elküldtem az önéletrajzomat egy ilyen otthonvégezhető munkára, még nem kaptam választ, de amint valami gyanúsat észlelek a válaszban, visszamondom a dolgot.

(Jelentkeztem még novemberben egy külföldi áruházhoz árufeltöltésre, de onnan nem kaptam választ. Szóval alapvetően nem az árufeltöltéssel vannak problémáim, csak oda, ahol voltam, nem szeretnék visszamenni..) Remélem így már valamennyire érthető az előző árufeltöltős megnyilvánulásom. :)

2012. febr. 18. 00:55
 16/25 A kérdező kommentje:

Kiegészítés

Nagyon lassan telt el az a 8 óra, mert alig volt valamit csinálni. Ha rendesen lehetett volna dolgozni, pl az egész kocsit lepakolni mindig, akkor semmi gond nem lett volna.

2012. febr. 18. 00:57
 17/25 étoile et lune ***** válasza:
100%

Hát, annyira még mindig nem értem, legalábbis kit érdekel, miből mennyi van a kocsin, amíg megkapom a fizetésemet. Ezek szerint nem tűröd a monotonitást... Na de sok sikert majd, bár szerintem ráérne suli elvégzése után önállósulni, mondjuk... Én is utálok kérni, főleg, ha nincs miből.

Milyen otthoni munkára jelentkeztél? Hátha kapásból rá tudom mondani, hogy szélhámos az illető. :D

2012. febr. 18. 01:00
 18/25 A kérdező kommentje:

Jó nem baj.. :) Végülis nem ez a lényeg most. Bevállalnám az árufeltöltést megint, csak ne ott, ahol voltam.

Nyáron megnézem majd mik lesznek, mert tavaly is tök jót fogtam ki, az tetszett.

A munka pedig ez: [link]

2012. febr. 18. 01:15
 19/25 étoile et lune ***** válasza:
Fú, ezt még nem láttam, pedig azt hittem, már minden hirdetéssel találkoztam. Ebben csak az a fura szerintem, hogy túl jól fizet. Ha valakinek nincs elfoglaltsága, minden nap ráér csomagolni, akkor az kap kb 350ezret citromfűcsomagolásért? Túl egyszerű. Na mindegy, ha pénzt kér, bármilyen szépen is fogalmaz, hagyd a fenébe. Még akkor se dőlj be neki, ha külön oldalt mutat erről a munkáról, ahol leírja a regisztráció menetét. Sajnos nagyon sokan bedőlnek nekik, ennyi erővel már adj fel Te is ilyen hirdetést, ami után aztán kérheted a regdíjat a számládra...
2012. febr. 18. 01:30
 20/25 anonim válasza:
Átlagban napi 4-5 óra munkával 13-15ezer??? Több, mint 2600-as órabér??? És a citromfüvet teherautóval ledobják az ajtód elé, vagy hogy működne?:)Ha bejön, szólj nekem is, én is akarok 300 ezret keresni havonta ennyi melóval.
2012. febr. 18. 01:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!